Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2015

  • Ανακοίνωση συμπαράστασης στη Γαλλία, μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής εξέδωσε το Ποτάμι. Σε αυτήν αυτή τονίζει πως το μυαλό και η ψυχή βρίσκεται στο πλευρό του γαλλικού λαού, ενώ αναφέρει πως «οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν».
  • Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στο φίλο γαλλικό λαό.
  • «Θλίψη και οργή είναι το μόνο που νιώθω» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τις επιθέσεις στο Παρίσι.
  • Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
  • Ένα τρίχρονο παιδάκι που επέβαινε σε πλαστική βάρκα, πνίγηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Χίο, όταν ο Τούρκος διακινητής άρχισε να τους πετά τους επιβαίνοντες στη θάλασσα ώστε να διαφύγει.

Κόσμος

  • «Αιματοχυσία στο Παρίσι», είναι ο τίτλος της «Liberation» το Σάββατο, «Ένα κύμα θανάτου χωρίς προηγούμενο» συνεχίζει. Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «φρίκη» να αναγράφεται με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο θα κυκλοφορήσει η γαλλική εφημερίδα «L' equipe» λίγες μόλις ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα και τις επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής που στέρησαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.
  • Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Bataclan στο κέντρο του Παρισιού και άλλοι 40 σε άλλες τοποθεσίες στη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία έχησε τη χερότερη επίθεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...
  • Ασύλληπτη η τραγωδία που ζει αυτή τη νύχτα η Γαλλία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομηρία στο θέατρο Bataclan έληξε με τουλάχιστον 100 νεκρούς, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αστυνομική επιχείρηση και πόσοι είχαν σκοτωθεί από τους δράστες. «Θα ηγηθούμε του αγώνα. Θα είμαστε αμείλικτοι» δήλωσε μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης ο Ολάντ.
  • Ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία επιβάλλει το Βέλγιο, μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται σε οδικές αρτηρίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αφίξεις πτήσεων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
  • Τον εφιάλτη της τρομοκρατίας ζει το Παρίσι, το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με τη χειρότερη επίθεση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σειρά συντονισμένων επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αφήνοντας πίσω της πάνω από 140 νεκρούς. Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, ενώ επιθέσεις με καλάσνικοφ έγιναν σε εστιατόρια και μπαρ. Το επίκεντρο υπήρξε ή ομηρία περίπου 100 πολιτών στο θέατρο Bataclan, η οποία έληξε με λουτρό αίματος. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία, κλείνουν τα σύνορα, στρατός και απαγόρευση κυκλοφορίας σε σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οικονομία

  • Τη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ ανέλαβε ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Διαθέτει 24ετή θητεία στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.
  • Νέα δίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ για τα «ανοικτά» μέτωπα της διαπραγμάτευσης. Το ραντεβού με το κουαρτέτο ανανεώθηκε για το Σάββατο στις 2 μ.μ. και αναμένεται μαραθώνιο.
  • Νέα τριμερής συνάντηση μεταξύ του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, για το θέμα της ενέργειας.

Αθλητισμός

  • Το γκολ του Τζέκο στο 85’ λύτρωσε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη που ισοφάρισε την Ιρλανδία σε 1-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα μπαράζ του Euro 2016. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 81’ με τον Μπράντι σε έναν αγωνιστικό χώρο με περιορισμένη ορατότητα, λόγω της πυκνής ομίχλης. Μάλιστα, στο γήπεδο υπήρχε και ισχυρή αστυνομική δύναμη λόγω της παρουσίας Ιρλανδών φιλάθλων. Μετά την ισοφάριση, τίποτα δεν άλλαξε, και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρία βράδια στο Δουβλίνο, όπου θα κριθεί το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης.
  • Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με την φανέλα της εθνικής Ισλανδίας, ωστόσο, η ομάδα του δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την Πολωνία (2-4). Γκολ πέτυχε και ο επιθετικός μέσος του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, με το οποίο η Σλοβακία επικράτησε 3-2 της Ελβετίας. Στο μεταξύ, ο φιλικός αγώνας Γαλλία - Γερμανία ήταν σε εξέλιξη, παρουσία του Φρανσουάλ Ολάντ, όταν ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί έξω και γύρω από το «Σταντ ντε Φρανς».
  • Χάνει για τρεις αγωνιστικές τον Ρόναλντ Βάργκας η ΑΕΚ, αφού ο διεθνής με τη Βενεζουέλα μέσος της Ένωσης τιμωρήθηκε με την προαναφερόμενη ποινή από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3rRGEKu1T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου