Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, 2015

  • Μεσίστιες κυματίζουν από το πρωί στο δημαρχείο της Αθήνας τρεις σημαίες: η ελληνική, η γαλλική και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το βράδυ δημαρχείο φωτιστηκε με τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας. Η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι στο Παρίσι, ανέφερε στο Facebook και στο Twitter ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε και ο Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη.
  • Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον  ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι δεν μετέχουν τελικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.
  • Εκατόν εβδομήντα πρόσφυγες εντοπίστηκαν σήμερα, Σάββατο, στην ακατοίκητη νησίδα Γιούρα, βορείως της Αλοννήσου. Μεταξύ των 170 ατόμων περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 παιδιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες του Λιμενικού, οι περισσότεροι δεν έχουν μαζί τους έγγραφα και έχουν δηλώσει πως είναι Σύροι.
  • Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους καμικάζι έξω από το Stade de France, πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, το απόγευμα του Σαββάτου.
  • Στις σιδηροδρομικές ράγες του Έβρου κόπηκε βίαια το νήμα ζωής πεντάχρονης προσφυγοπούλας, η οποία κατάφερε με την οικογένειά της να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κόσμος

  • Γάλλος υπήκοος «γνωστός στις αρχές» για διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες στο Παρίσι, ενώ συλλήψεις που αφορούν την έρευνα έγιναν και στο Βέλγιο. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Γαλλία. Από την ελληνική Λέρο είχε «περάσει» διαβατήριο που βρέθηκε στις επιθέσεις. Η Γερμανία μιλά για σύλληψη Μαυροβούνιου την περασμένη εβδομάδα που ενδεχομένως να σχετίζεται με τις επιθέσεις. Στους 129 οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες. Το χρονικό των επιθέσεων.
  • Ο αρχηγός της λιβυκής «πτέρυγας» της ISIS, ο Ιρακινός Αμπού Ναμπίλ, σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επίθεση τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.
  • Κοινό χώρο αεράμυνας θα σχηματίζουν η Ρωσία και η Αρμενία, οδηγώντας σε έναν ενιαίο ενάεριο χώρο στην περιοχή του Καυκάσου. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το σχέδιο καταρτιζόταν τα τελευταία χρόνια και θα επιτρέψει αφ' ενός στη Ρωσία να επιτηρεί μακράν πέραν των νότιων συνόρων της.
  • Σε συμφωνία για ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στη διεξαγωγή εκλογών σε 18 μήνες στη Συρία κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο της Βιέννης για εξεύρεση μιας λύσης στη συριακή κρίση. Το μέλλον του Άσαντ ωστόσο συνεχίζει να διχάζει το εξωτερικό.
  • Έρημη πόλη θύμιζε το Σάββατο το Παρίσι, λίγες ώρες μετά τη σοκαριστική σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν όσα συνέβησαν με ένα μίγμα φόβου και σύγχυσης, ενώ τα πλέον πολυσύχναστα μέρη του Παρισιού έχουν κατεβάσει ρολά.

Οικονομία

  • Προσπάθεια να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης εν όψει του EuroWorking Group της Κυριακής. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στη μαραθώνια συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με το κουαρτέτο, το Σάββατο, και πως η συζήτηση διεξάγεται επί της ελληνικής προτάσεως που καλύπτει το 58-60% των δανειοληπτών.
  • Τη λεηλασία σε βάρος των αποθεματικών, αλλά και των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αναφορικά με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και την απαίτηση των δανειστών για άμεση κατάργηση του αγγελιόσημου. «Θα μας βρουν απέναντι...» διαμηνύει η Ένωση, σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η ΠΟΕΣΥ.
  • Αμετάβλητη στη βαθμίδα CCC διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας χώρας μας ο διεθνής οίκος Fitch, αναφέροντας παράλληλα πως θα χρειαστεί καιρός για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των ιδιωτών πιστωτών απέναντι στην ελληνική οικονομία.

Αθλητισμός

  • Η Ουκρανία έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2016, καθώς επικράτησε 2-0 της Σλοβενίας στο Λβιβ, στον πρώτο αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων για ένα εισιτήριο για τη Γαλλία. Λίγη ώρα αργότερα και η Σουηδία έχοντας στην αρχική της σύνθεση του Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού και Πάτρικ Μπεργκ του Παναθηναϊκού πήρε προβάδισμα πρόκρισης αφού επικράτησε με 2-1 της Δανίας.
  • Μόνη στην κορυφή της Football League παραμένει η Λάρισα, που επιβλήθηκε 2-1 του Αγροτικού Αστέρα στο "AEL FC Arena", στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Ο Ροβίθης στο 9΄ και ο Μαρουκάκης στο 53΄ πέτυχαν τα γκολ για τους "βυσσινί", ενώ η ομάδα του Ευόσμου είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γέσιτς στο 47΄. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουντόπουλου στο 61΄.
  • Με τον Μάικλ Εσιέν να αγωνίζεται στο β΄ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης» στο Κορωπί. Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε την ευκαιρία να δει "ιδίοις όμμασι" το έμψυχο υλικό της νέας του ομάδας, χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες πλην του Στιλ και του τραυματία Τελάντερ. Οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Βάλερι, για να ισοφαρίσει στο 13΄ ο Ατζαγκούν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου