Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, 2015

  • «Απαιτείται άμεση και καθολική κινητοποίηση στο όνομα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για ιδιώτευση ή αφ' υψηλού θεώρηση τέτοιων προβλημάτων που στην κλίμακα όχι μόνον των αξιών αλλά και των κινδύνων είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο».
  • Ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 13:00, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, κατά την οποία θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.
  • Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός εκ των τρομοκρατών έξω από το Stade de France, καταγράφηκε και ταυτοποιήθηκε πλήρως στην Ελλάδα με βάση τις προβλεπόμενες από την ΕΕ διαδικασίες καταγραφής προσφύγων και μεταναστών δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Ο ίδιος περιέγραψε τη διαδρομή του κατόχου του διαβατηρίου, λέγοντας ότι καταγράφηκε επίσης σε Σερβία και Κροατία, αλλά όχι σε άλλη χώρα έως τη Γαλλία.
  • Αναφερόμενος στον «κίνδυνο του ισλαμοφασισμού», με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «οι εταίροι της Ελλάδας οφείλουν να αντιληφθούν ότι η χώρα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή». Κατά την ομιλία του στο 7ο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, σημείωσε ακόμη ότι οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν μνημόνιο που να παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή. Η ΠΟΕΣΥ καλεί σε απεργιακό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου. Οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα συναποφασισθούν αύριο, Δευτέρα, σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Κόσμος

  • Συναγερμό σημαίνει η γαλλική αστυνομία δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία «επικίνδυνου» υπόπτου που διαφεύγει μετά την 11η Σεπτεμβρίου του Παρισιού. Γάλλοι είναι οι τρεις εκ των επτά καμικάζι, οι δύο κάτοικοι Βρυξελλών. Στη συνωμοσία που οργανώθηκε «από άτομα με βάση το Βέλγιο» εμπλέκονται τρία αδέλφια, περιλαμβανομένου του 26χρονου -επίσης Γάλλου- που καταζητείται. Πανικός λόγω φόβου στην Πλας ντε Ρεπουμπλίκ. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο. Φωτορεπορτάζ. Όλες οι εξελίξεις...
  • Η Γαλλία βομβάρδισε την Κυριακή προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας. Στην επιχείρηση, η οποία έρχεται δύο ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη που έριξαν συνολικά 20 βόμβες.
  • Οι ηγέτες της G20 συμφωνούν στην ανάγκη ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων και της ασφάλειας των πτήσεων, μετά και τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της συνόδου που περιήλθε σε γνώση του Reuters. Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο ανακοίνωσης, οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η μετανάστευση είναι ένα «παγκόσμιο πρόβλημα».
  • Σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται, η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στην κατασκευή συρμάτινου φράχτη σε τμήματα των συνόρων της με την Ελλάδα.
  • Δύο ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Γαλλίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να εντείνουν τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οικονομία

  • Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παραπέμπεται το αγκάθι των «κόκκινων» δανείων. Η νέα συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, που άρχισε στις 12:00 το μεσημέρι διακόπηκε λίγο μετά τις 19:00, καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμβιβασμός.
  • «Συμφωνία σε πολλά ζητήματα» και «καλή πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με το κουαρτέτο των πιστωτών διαπιστώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τρίτη, δίνοντας επί της ουσίας μικρή παράταση για να υπάρξει συμφωνία στο ανοιχτό μέτωπο των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.
  • Εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αθλητισμός

  • Η εθνική Ουγγαρίας οποία επιστρέφει μετά από 30 χρόνια σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Με γκολ του Πρίσκιν στο 14' και αυτογκόλ του Χένρικσεν στο 83', οι Μαγυάροι νίκησαν 2-1 στη Βουδαπέστη τη Νορβηγία στον δεύτερο αγώνα μπαράζ για πρόκριση στο EURO 2016 και εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τα τελικά της Γαλλίας. Ετσι, η Κυριακή 15 Νοεμβρίου, έμελλε να γραφτεί στην Ιστορία για την ομάδα που ξεκίνησε την πορεία της από τον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδας, καθώς η τελευταία συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, το 1986, με ηγέτη τότε τον Λάγιος Ντέταρι!
  • Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League διατηρήθηκαν τα Τρίκαλα μετά τη νίκη τους επί του Πανσεραϊκού στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής. Σημαντική νίκη πήραν και η Παναχαϊκή που επικράτησε του Αχαρναϊκού. Νίκη και για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ με «λευκή» ισοπαλία έληξε ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό Βόλου.
  • Τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου κατέλαβε η εθνική νέων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς την Κυριακή γνώρισε «βαριά» ήττα 4-0 από την Πορτογαλία στην πόλη Βιζέου. Οι δύο ομάδες είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και αναμετρήθηκαν για την πρωτιά, με τους διοργανωτές του ομίλου να φτάνουν στη νίκη χάρη σε τέρματα των Γκονσάλο Ροντρίγκες (15΄), Ρούμπεν Ντίας (33΄), Ρενάτο Σάντσες (70΄) και Αλεσάντρε Σίλβα (87΄).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου