Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, 2015

  • Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ.Κάνιγγος. Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν αύριο, Τρίτη, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου.
  • Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 6 Δεκεμβρίου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, καθώς θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία, την επομένη έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση οι αγρότες, το προσεχές Σάββατο ακολουθεί το ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι και δυο ημέρες μετά είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου.
  • «Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ούτως ή άλλως παραμένει πάντα επίκαιρη αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες εκπέμπει νέους εθνικώς κρίσιμους συμβολισμούς, διδάσκει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας πρέπει να είναι αδιάλειπτος και αμείωτος» τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος για τα 42 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών κόντρα στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Τα μηνύματα των κομμάτων.
  • «Εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν πρόκειται να αποδεχθούμε», είναι το μήνυμα που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το ταξίδι του στην Τουρκία, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να θέσει ως στόχο τη δημιουργία hotspot στην Τουρκία και την ταυτοποίηση των προσφύγων εκεί.
  • Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς αναμένεται πλέον να προσδιοριστεί ημερομηνία και να καθοριστεί η σύνθεση του δικαστηρίου. 

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθυστέρησαν την αναχώρησή τους από την Τουρκία, το βράδυ της Δευτέρας, λόγω ανησυχίας για την ασφάλεια του αεροπλάνου τους, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.
  • Διακηρύσσοντας ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, ο Φρανσουά Ολάντ καλεί σε παγκόσμιο συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους και αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Πέντε από τους τρομοκράτες έχουν ταυτοποιηθεί, είναι Γάλλοι και Βέλγοι υπήκοοι. Συνεχίζεται το κυνήγι για τον Σάλαχ Αμπνστεσλάμ, καταζητούμενο ως όγδοο δράστη της 13ης Νοεμβρίου. Έρευνες και συλλήψεις υπόπτων ανά την Ευρώπη. Ποιος είναι ο φερόμενος «εγκέφαλος» των επιθέσεων. Αποκλείει χερσαία επιχείρηση στη Συρία ο Ομπάμα. Στο Παρίσι ο Τζον Κέρι. Όλες οι εξελίξεις. Φωτορεπορτάζ
  • Οι φωνές, ιδίως από το μέτωπο των Ρεπουμπλικανών, για την ακύρωση του προγράμματος υποδοχής 10.000 Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ εντός του επόμενου έτους δυναμώνουν στις ΗΠΑ μετά τα γεγονότα στο Παρίσι. Ακύρωση τώρα ζητούν οι υποψήφιοι για το χρίσμα Μπεν Κάρσον και Ραντ Πολ, ενώ πέντε κυβερνήτες διαμηνύουν ήδη ότι δεν θα επιτρέψουν σε πρόσφυγες να μετοικήσουν στις πολιτείες τους. Το πρόγραμμα υποδοχής δεν αλλάζει διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όμως οτ θέμα της εθνικής ασφάλειας αναδεικνύεται πλέον ως κυρίαρχο στη μάχη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου.
  • Με συνθήματα η «Μέρκελ πρέπει να παραιτηθεί» και συνδέοντας την προσφυγική κρίση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, περισσότεροι από 10.000 υποστηρικτές του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας στη Δρέσδη.
  • Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι έλαβε «ανεπιβεβαίωτη» απειλή σχετικά με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και ότι εκκενώνει τέσσερα κτίρια στην Πανεπιστημιούπολη που βρίσκεται έξω από τη Βοστώνη. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) δεν είχε εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο και οι έρευνες συνεχίζονταν.

Οικονομία

  • Σε επώδυνο συμβιβασμό οδηγήθηκαν τα ξημερώματα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η συμφωνία προβλέπει προστασία για το 25% από τους πλειστηριασμούς και  αυστηρά κριτήρια για επιπλέον 35%.
  • Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, η διοίκηση της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή επενδυτών για την κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών της αναγκών.
  • Με ανοικτά ακόμη διάφορα ζητήματα όπως η κατοχύρωση της χρήσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και το πορθμείο Πέραμα - Σαλαμίνας ολοκληρώθηκε τυπικά την Κυριακή 15 Νοεμβρίου -ως τότε ήταν η προθεσμία- η διαβούλευση για τη νέα σύμβαση παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ.

Αθλητισμός

  • Η Ιρλανδία έγινε η δεύτερη ομάδα (σ.σ. μετά την Ουγγαρία) που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO 2016. Η ομάδα του Μάρτιν Ο’Νιλ επικράτησε με 2-0 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στο «Αβίβα Στάντιουμ» του Δουβλίνου στο δεύτερο αγώνα μπαράζ των προκριματικών και μετά το 1-1 της περασμένης Παρασκευής στη Ζένιτσα πήρε με θριαμβευτικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους τελικούς του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
  • Ο Μίχαελ Σκίμπε και οι διεθνείς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία την Τρίτη, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Επόμενος στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά το επόμενο διάστημα και να ανέβουμε από χαμηλά, όπως έκανε και η Τουρκία» επισήμανε.
  • Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, πέντε ημέρες προτού οι -πρωτοπόροι της βαθμολογίας- «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίσουν στη Μαδρίτη την -δεύτερη της κατάταξης- Ρεάλ, στο πρώτο από τα δύο "Clasico" της σεζόν για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε τεθεί εκτός «μάχης» λόγω τραυματισμού στο γόνατο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, στερώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ισπανίας από το... φονικότερο «όπλο» τους.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου