Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2015

  • Επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Νεαροί εξαπέλυσαν πετροπόλεμο και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ. Έξι συλλήψεις.
  • Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφίες.
  • Δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών που σημειώθηκε στις 9:10 το πρωί 13 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας. Στο νοσοκομείο του νησιού έχουν διακομιστεί οκτώ ελαφρά τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Σοβαρές ζημιές έχουν σημειωθεί στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού. Έντονη η μετασεισμική ακολουθία. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες τις κατολισθήσεις και τις ζημιές...
  • Με επιστολή τους προς στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών.
  • Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης θα προσέλθει την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ.Δασούλα προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών που διεξάγονται μετά τις καταγγελίες του κ. Πανούση και την μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας.

Κόσμος

  • Στο κυνήγι ένατου δράστη της 13ης Νοεμβρίου οδηγεί βίντεο τις γαλλικές αρχές, ενόσω παραμένει ασύλληπτος ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη Σάλαχ Αμπντεσλάμ. Φωτογραφία του καμικάζι που πέρασε από την Λέρο δίνουν οι Γάλλοι στη δημοσιότητα ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών για την αναγνώρισή του. Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες στη Γερμανία, δεν προκύπτει διασύνδεση με το Παρίσι. Τρίτη νύχτα γαλλικών βομβαρδισμών στη Ράκκα. Σε συναγερμό βρίσκονται ευρωπαϊκές πόλεις... Όλες οι εξελίξεις από τη Γαλλία και διεθνώς
  • Ακυρώθηκε o φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Γερμανίας-Ολλανδίας και το στάδιο HDI-Arena στο Αννόβερο εκκενώθηκε έπειτα από πληροφορίες για την απειλή βομβιστικής επίθεσης. Εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο πριν από συναυλία. Συναγερμός σήμανε στην πόλη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους. Δεν επιβεβαιώνονται από τις αρχές αναφορές για εντοπισμό εκρηκτικών κοντά στο στάδιο. Φωτορεπορτάζ
  • Επιβάτης της πτήσης 213 της British Airways από Λονδίνο προς Βοστώνη τέθηκε υπό περιορισμό όταν προσπάθησε να ανοίξει πόρτα του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος της British Airways προσγειώθηκε με ασφάλεια.
  • Τα ονόματα, τις φωτογραφίες και τις προσωπικές ιστορίες των 129 τραγικών θυμάτων του παραλογισμού της 13ης Νοεμβρίου συνενώνει η Liberation σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία και όλο τον κόσμο.
  • Η Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές στην κηδεία του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, η οποία θα τελεστεί την Δευτέρα στο Αμβούργο.

Οικονομία

  • Ως ισχυρό πλήγμα στο ελληνικό κρασί, χαρακτηρίζουν οι Κρήτες οινοποιοί την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο εμφιαλωμένο κρασί με ανοικτή επιστολή που απηύθυναν απόψε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης θα θεωρηθεί ως ειδική περίπτωση και δεν θα υπολογισθεί στο έλλειμμα των προϋπολογισμών ανέφερε η Κομισιόν. Ωστόσο τονίζει ότι η παραχώρηση αυτή θα γίνει μόνο μετά από κατάλληλη μέτρηση των πραγματικών δαπανών. Όπως σημείωσε, θα παρακολουθήσει την κατάσταση στενά για να καθορίσει ποιες δαπάνες είναι επιλέξιμες και να διασφαλίσει ότι δεν θα επηρεασθεί η υλοποίηση των προϋπολογισμών του 2015 και του 2016.
  • Από το σύνολο των 2,1 εκατ. καταναλωτών με οφειλές προς τη ΔΕΗ, οι 200.000 οφείλουν το 45% του συνολικού χρέους προς τη ΔΕΗ, δηλαδή ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Σε αυτήν την κατηγορία καταναλωτών, δηλαδή εκείνους που κατά τεκμήριο έχουν οικονομική ευχέρεια δίνεται προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος και όχι στα φτωχά νοικοκυριά, τονίζει η ΔΕΗ. Παράλληλα διαψεύδει πληροφορίες περί αυξήσεων στα τιμολόγια.

Αθλητισμός

  • Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «μίλησε» και η Σουηδία θα είναι παρούσα στην τελική φάση του EURO 2016. Με δύο γκολ του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν (19΄,76΄) η Σουηδία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Δανία και μετά τη νίκη της στη Στοκχόλμη την περασμένη Παρασκευή (2-1) εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι. Το γκολ του Μπόστιαν Σέζαρ στο 11' έδωσε προβάδισμα κι ελπίδες στη Σλοβενία, αλλά η Ουκρανία ισοφάρισε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γιαρμολένκο (1-1) και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (είχε νικήσει με 2-0 στο Λβιβ).
  • Υπό την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που παρακολούθησε τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Τουρκία - Ελλάδα μαζί με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, η Εθνική απέσπασε 0-0 στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα από το τραγικό αποτέλεσμα στο Λουξεμβούργο, η «γαλανόλευκη» επέστρεψε σε θετικά αποτελέσματα και στο δεύτερο ματς με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της, άφησε καλές εντυπώσεις κυρίως στο αμυντικό κομμάτι (3-5-2), χωρίς ωστόσο, να δείξει επιθετικές αρετές.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου