Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2015

  • Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, την Πέμπτη στις 6:30 μ.μ., στο Σύνταγμα, καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
  • Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, στο παναγροτικό συλλαλητήριο, όταν ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να εισέλθει στον περίβολο της Βουλής. Οι διαδηλωτές πέταξαν στους αστυνομικούς πορτοκάλια, νεράντζια και άλλα αντικείμενα, με ρίψη χημικών απάντησε η αστυνομία. Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Κλειστοί έμειναν πολλοί δρόμοι στο κέντρο.
  • Εκσκαφείς διαμορφώνουν τον χώρο στην μεθόριο της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα στο ύψος της Ειδομένης, όπου τα Σκόπια έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να υψώσουν συρμάτινο φράχτη σε περίπτωση που ευρωπαϊκά κράτη μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται.
  • «Το Ποτάμι πιστεύει ότι αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και ένα από τα κομβικά στοιχεία της νέας σκέψης μας πρέπει να είναι η αποκέντρωση» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
  • Οι αρχές της Ονδούρας συνέλαβαν πέντε Σύρους υπηκόους που φέρονται να προσπαθούσαν να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαβατήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κόσμος

  • Οι Αρχές των ΗΠΑ προσφέρουν χρηματική αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό ή την αναγνώριση του Αμπού Μουχάμαντ αλ Σιμάλι, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» αναχώρησε την Τετάρτη από τη ναυτική βάση της Τουλόν με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να ενισχύσει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.
  • Πυρήνας τρομοκρατών, έτοιμος να εξαπολύσει νέες επιθέσεις, εξουδετερώθηκε στην επιχείρηση στο Σεν Ντενί, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού. Δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες της Washington Post ότι ο ενορχηστρωτής της 13ης Νοεμβρίου Αμπντελχαμίν Αμπαούντ είναι νεκρός -είπε όμως ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη όλοι οι νεκροί. Ούτε ο Αμπαούντ, ούτε ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, βρίσκονται πάντως μεταξύ των συλληφθέντων. Πέντε χιλιάδες σφαίρες έπεσαν κατά την έφοδο. Επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία Ντεφάνς ετοίμαζαν αύριο, Πέμπτη, οι ύποπτοι, λένε πηγές στο Reuters...
  • Επίθεση με μαχαίρι από τρεις άνδρες δέχθηκε καθηγητής Ιστορίας σε εβραϊκό σχολείο της Μασσαλίας στη νότια Γαλλία το βράδυ της Τετάρτης. Οι δράστες της επίθεσης δήλωσαν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο καθηγητής. Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των δραστών.
  • H γαλλική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει για λόγους ασφαλείας να πραγματοποιηθούν οι μεγάλες πορείες που είχαν προγραμματιστεί για την 29η Νοεμβρίου, παραμονή της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, καθώς και για την 12η Δεκεμβρίου.

Οικονομία

  • Η βέλτιστη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τις δανειακές οφειλές των νοικοκυριών θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες, τόνισε ο Γ.Δραγασάκης στη συνάντησή του με τις διοικήσεις των τραπεζών για το νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς και την ανακεφαλαιοποίηση. Επανέλαβε δε τη θέση του ότι η επιτυχία της νέας ανακεφαλαιοποίησης απαιτεί και την οριστική επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων». Τι είπε για την πιστωτική επέκταση και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.
  • Την τροπολογία για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας κατέθεσε στη Βουλή, όπου συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Καταθέτοντας τη διάταξη είπε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν. Όλη η τροπολογία.
  • Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίων προσφορών της Eurobank, με το οποίο ολοκληρώνει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2,038 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το δυσμενές σενάριο των stress test.

Αθλητισμός

  • Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Χιλής είναι το τελευταίο -ως τώρα- «θύμα» του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Σέρχιο Χαντούε υπέβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία της ANFP και μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να καταθέσει στο FBI σχετικά με τη συμμετοχή του στην υπόθεση.
  • Την απόφαση να προσφύγουν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) έλαβαν ο Μισέλ Πλατινί και ο Σεπ Μπλάτερ, μετά τις εξελίξεις της Τετάρτης και την απόρριψη της έφεσης που κατέθεσαν.
  • Ο Ανδρέας Παππάς από το σύνδεσμο της Αθήνας ορίστηκε να διευθύνει το σούπερ ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή θα διευθύνει ο Δελφάκης, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα ο Σιδηρόπουλος και στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος θα είναι ο Κομίνης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου