Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2015

  • Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος εγκαινιάζει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την Θεραπευτική Κοινότητα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, στα Διαβατά.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη (2-3 Νοεμβρίου) τα επιβατηγά πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
  • Το Κυπριακό είναι ξεχωριστό πρόβλημα από το θέμα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και πρέπει να επιλυθεί πρώτο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον κυπριακό Τύπο
  • Το «σταμάτημα των ροών μέσα στα εδάφη της Τουρκίας» πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης ως λύση στο προσφυγικό πρόβλημα, μιλώντας την Κυριακή σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη στο Ηράκλειο. «Εκεί να ελέγχονται οι πρόσφυγες, εκεί να δίνεται το άσυλο, εκεί να γίνεται η κατανομή» είπε.
  • Αγνωστο παραμένει το ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν εκατομμύρια οδηγοί να πληρώσουν για τα ΙΧ τους στο τέλος του έτους. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης, τέλη κυκλοφορίας θα επιβληθούν και σε ΙΧ που έως σήμερα απαλάσσονταν από τη φορολόγηση αυτή.

Κόσμος

  • Σε εξασέλιδο «έγγραφο θέσεων» για την πολιτική του Βερολίνου στην προσφυγική κρίση κατέληξαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του Χορστ Ζεεχόφερ, επιτυγχάνοντας -τουλάχιστον για την ώρα- αποκλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης.
  • Η στρατηγική της έντασης που ακολούθησε ο Ερντογάν στην πορεία προς τις πρόωρες κάλπες απέδωσε καρπούς, με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να πετυχαίνει «ολική επαναφορά» με ποσοστό σχεδόν 50% ανακτώντας την αυτοδυναμία που έχασε στις εκλογές του Ιουνίου. Οριακά εντός Εθνοσυνέλευσης το κουρδικό HDP. Μεγάλος ηττημένοι οι εθνικιστές του Μπαχτσελί. Πανηγυρισμοί στην έδρα του AKP σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Δακρυγόνα στο Ντιγιάρμπακιρ σε συγκρούσεις Κούρδων-αστυνομίας... Φωτορεπορτάζ
  • Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων τέθηκε σε ισχύ στον εναέριο χώρο πάνω από το Άμνερ Χολ, την οικογενειακή κατοικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας. Το μέτρο λαμβάνεται για λόγους ασφαλείας αλλά κυρίως για να εμποδίσει τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι που ενδέχεται να επιστρατεύσουν ακόμη και drone...
  • Το αεροσκάφος A-321 της Kogalymavia διαλύθηκε στον αέρα, δήλωσε ο επικεφαλής αρμόδιας ρωσικής υπηρεσίας έπειτα από επίσκεψή του στον τόπο της συντριβής στην Χασανά της χερσονήσου του Σινά, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας. Στο μικροσκόπιο τα δύο μαύρα κουτιά. Απορρίπτουν αμφότερες Ρωσία και Αίγυπτος ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών περί κατάρριψης της πτήσης KGL9268.
  • Τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν τους παρέσυρε σκόπιμα αυτοκίνητο στα βόρεια της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Άρμπα. Ο ένας φέρει σοβαρά τραύματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε. Λίγο νωρίτερα, επίσης κοντά στη Χεβρώνα, Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών αφότου επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν από αυτούς, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οικονομία

  • Μια σκέψη της κυβέρνησης για τη λύση του ασφαλιστικού είναι η επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.
  • Σε μια δέσμη ισοδύναμων μέτρων που θα καταστήσουν δυνατή τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται πως έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Πρόκειται για 11 ισοδύναμα που αθροιστικά θα αποδίδουν το απαιτούμενο ποσό των 300 εκατ. ευρώ.
  • Πεπεισμένος ότι το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς για την κεφαλαιακή της ενίσχυση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κ. Άνθιμος Θωμόπουλος. Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προέκυψαν από τα stress test, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Νις με τη Λιλ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Λιλ έτσι έμεινε στα χαμηλά την βαθμολογίας, ενώ η Νις έχασε ευκαιρία να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Βαθμολογικό άλμα για τη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που με γκολ του Μάριο Πάσαλιτς νίκησε στο «Λουί ΙΙ» την Ανζέ με 1-0 και ανέβηκε στους 20 βαθμούς, δύο λιγότερους από τις Λιόν, Σεντ Ετιεν. «Διπλό» της Μαρσέιγ επί της Ναντ με γκολ του Ν'Κουντού στο 53'.
  • Αυτή ναι, ήταν η Μίλαν που θέλουν και ονειρεύονται οι οπαδοί της... Η ομάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς πέρασε επιβλητικά από το "Ολίμπικο" της Ρώμης "σκορπίζοντας" τη γηπεδούχο Λάτσιο με 3-1 και έφτασε στους 19 βαθμούς, που την έφεραν στους πέντε βαθμούς από την κορυφή και, παράλληλα, της επέτρεψαν να προσπεράσει τους "λατσιάλι". Η Φιορεντίνα επιβλήθηκε εύκολα στο «Αρτέμιο Φράνκι» 4-1 της Φροζινόνε και επανήλθε στην κορυφή της κατάταξης. Η Νάπολι είχε κι αυτή την ευκαιρία να «πιάσει» κορυφή αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Τζένοα (στον πάγκο ο Ταχτσίδης) στο «Λουίτζι Φεράρις».
  • Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε νικηφόρα από το "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" επικρατώντας της γηπεδούχου Μπέτις με 3-1 στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε βαθμολογικό άλμα καθώς ανέβηκε στην όγδοη θέση, ενώ "ανάσα" πήρε και η Χιχόν που νίκησε τη Μάλαγα με 1-0. Στην έκτη θέση «σκαρφάλωσε» η Εϊμπάρ, η οποία επικράτησε 1-0 στο «Ιπουρούα» της Ράγιο Βαγεκάνο, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ντιέγκο Γιορέντε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου