Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2015

  • Αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου του 2016 στο 1,40 ευρώ - από το 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Σε ό,τι αφορά τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν στα ισχύοντα επίπεδα.
  • Τέλος στην πλούσια δράση εγκληματικής ομάδας, που έκανε απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υποψήφιων αγοραστών πολυτελών ακινήτων, στο Ψυχικό και στη Βούλα, έβαλε η Αστυνομία.
  • Σε μία αγωνιώδη προσπάθεια επιδόθηκαν όλη την ημέρα Αθήνα και Λευκωσία για να αλλάξουν το κλίμα παρεξήγησης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ. Το θέμα έσπευσε να «μαζέψει» τελικά το Γραφείο Τύπου της πρεσβείας στην Αγκυρα, που επικαλέστηκε «τεχνικούς κατά τη διαδικασία αντιγραφής-επικόλλησης των επιμέρους απομαγνητοφωνημένων κειμένων».
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας.
  • Σε τίποτα δεν θυμίζει την εντυπωσιακή παραλία των Εγκρεμνών, το τοπίο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών που ταρακούνησε τη Λευκάδα την Τρίτη. Βράχοι αποκολλήθηκαν από την ισχυρή δόνηση και έπεσαν στη θάλασσα, καλύπτοντας την παραλία, που έχει πια σχεδόν «εξαφανιστεί».

Κόσμος

  • Με σχεδόν ομόφωνη στήριξη από τους Ρεπουμπλικανούς και 47 Δημοκρατικούς να αψηφούν τον Μπαράκ Ομπάμα η Βουλή των Αντιπροσώπων ύψωσε υψηλότερα τείχη στην υποδοχή Σύρων και Ιρακινών προσφύγων στις ΗΠΑ μετά το Παρίσι. Παρά την απειλή Ομπάμα για βέτο, οι βουλευτές υπερψήφισαν νομοσχέδιο που προβλέπει αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας πριν εγκριθεί η υποδοχή οποιουδήποτε πρόσφυγα -διαδικασία η οποία επί της ουσίας οδηγεί στην αναστολή του προγράμματος υποδοχής 10.000 Σύρων προσφύγων το 2016. Το σχέδιο νόμου καθ' οδόν προς τη Γερουσία.
  • Πιο επιθετική προσέγγιση στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους έναντι της στρατηγικής που ακολουθεί ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Τάσσεται υπέρ της συγκρότησης παγκόσμιου συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της αεροπορικής εκστρατείας και μεγαλύτερη εμπλοκή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και εκπαιδευτών. Εντούτοις, δηλώνει ότι θα αντισταθεί να στείλει μεγάλο αριθμό χερσαίων δυνάμεων ακόμη και εάν υπάρξει τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Τι λέει για Άσαντ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία...
  • Την ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ διέταξε το βράδυ της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Παράλληλα, η Γαλλία κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος.
  • Συνολικά εννέα άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το περιβάλλον του Μπιλάλ Χαντφί, ενός εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν το Σταντ ντε Φρανς, γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
  • O Α. Αμπαούντ που σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στο Saint Denis είχε έρθει και στη Γερμανία. Ελέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συνέχισε το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη. Νέες συλλήψεις στο Βέλγιο.

Οικονομία

  • Σε τέσσερις ταχύτητες και με βάση δύο μεγάλες κατηγορίες με βάση τον κυβισμό κινητήρα ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανάλογα την παλαιότητα, θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 για τα επιβατικά Ι.Χ αυτοκίνητα σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.
  • Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί των προαπαιτούμενων στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα βήμα μπροστά για την Ελλάδα».
  • Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 αναμένεται να αναλάβει τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας η γερμανοελληνική κοινοπραξία Fraport - Slentel, με τη σύμβαση παραχώρησης να υπογράφεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αθλητισμός

  • Λίγη ώρα μετά τις απειλές του Γιώργου Γκιρτζίκη μέσα από την EΡΑΣΠΟΡ όπου μίλησε για τιμωρία του Παναθηναϊκού και οποιασδήποτε άλλης ομάδας κάνει κινήσεις σαν το αίτημα των «πράσινων» για ξένο διαιτητή στο ντέρμπι, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» απάντησε με μια λακωνική δημοσίευση στο twitter.
  • Με τον Μάρκο Σίλβα να έχει, πλέον, όλους τους διεθνείς στη διάθεσή του, συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του Σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης». Συντηρητικά γυμνάστηκε ο Σιόβας, όπως και ο Φορτούνης, ενώ κανονικά προπονήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, μαζί με τους διεθνείς, οι οποίοι επανήλθαν πλήρως σε δράση. Ο Μποτία έκανε ατομικό, αερόβιο πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ θεραπεία και ατομικό έκανε ο Ντομίνγκες.
  • Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, και έστειλαν μήνυμα φίλαθλου πνεύματος και «Ευ Αγωνίζεσθαι» εν όψει του ποδοσφαιρικού ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το ερχόμενο Σάββατο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου