Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2015

  • Για σημαντική μεταβολή του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας από την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή.
  • Ποινικές διώξεις για την υπόθεση με τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας άρχισαν να ασκούνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων Πόπης Παπανδρέου και Αγγελικής Τριανταφύλλου.
  • «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι παρά τους αναγκαίους πολιτικούς συμβιβασμούς, παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις μπροστά σε δυνάμεις υπέρτερες, ο στρατηγικός μας στόχος όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά ενισχύεται» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Την Κυριακή εκλέγουμε τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ και υποψήφιο πρωθυπουργό. Σας ζητώ να με εκλέξετε επόμενο πρόεδρο της ΝΔ. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω τη ΝΔ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Δύο από τους βομβιστές που ανατινάχθηκαν έξω από το Stade de France την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου είχαν δώσει αποτυπώματα στις 3 Οκτωβρίου καθώς ταξίδευαν μέσω της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος εισαγγελέας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Κόσμος

  • Με την έφοδο των ειδικών δυνάμεων έληξε το εννιάωρο θρίλερ της ομηρείας στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, ωστόσο αδιευκρίνιστος αριθμός ενόπλων παραμένει ταμπουρωμένος στους πάνω ορόφους. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών, με αξιωματούχο του ΟΗΕ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 27 θύματα. Συνολικά περίπου 170 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι από ισλαμιστές εξτρεμιστές με όπλα και χειροβομβίδες. Νεκροί δύο από τους δράστες... Φωτορεπορτάζ
  • Άνδρας αγνώστων στοιχείων επί του παρόντος και όχι η 26χρονη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν ήταν ο καμικάζι που ανατινάχθηκε κατά την έφοδο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί, δηλώνουν γαλλικές πηγές και επιβεβαιώνει ο εισαγγελέας του Παρισού στον Guardian. Τον εντοπισμό και τρίτης σορού στο διαμέρισμα της επιδρομής είχε ανακοινώσει νωρίτερα η εισαγγελία -ως φαίνεται αυτός είναι ο καμικάζι. Αγνωστα παραμένουν τα ίχνη του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου Σάλαχ Αμπντεσλάμ.
  • Η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM) και η οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Μουραμπιτούν, η οποία εδρεύει στο βόρειο Μάλι, ανέλαβαν από κοινού την ευθύνη για την επίθεση στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο. Αρχηγός της Αλ Μουραμπιτούν είναι ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ -ο οποίος «βρίσκεται αναμφίβολα» πίσω από την επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
  • Προσωπική παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προκάλεσε η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ιταλία με ηχητικό μήνυμα-φάρσα στο Whatsapp σχετικά με κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης το οποίο σε λίγες ώρες έγινε viral. Με δικό του ηχητικό μήνυμα στο Whatsapp ο Ρέντσι τόνισε ότι το όλο θέμα στερείται βάσης καλώντας τους Ιταλούς να μην ξεγελαστούν και να μην φοβηθούν.
  • Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι όσοι δεχθούν να παραδώσουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στις Αρχές τα όπλα που κατέχουν παρανόμως, δεν θα διωχθούν ποινικά.

Οικονομία

  • Με επιτυχία ολοκληρώνεται ο τρίτος από το 2013 γύρος ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών ομίλων. Alpha Bank και Eurobank κάλυψαν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress test της ΕΚΤ, ενώ Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς αναπλήρωσαν το έλλειμμα του βασικού σεναρίου της άσκησης.
  • Ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου για επανέλεγχο του προστίμου των 78 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία, με απόφαση του Ιωάννη Μπάκα οποίος έχει ορισθεί ως αναπληρωτής της κ. Σαββαΐδου για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της.
  • «Ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο του EuroWorking Group, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εντούτοις, ζητήθηκαν από την Αθήνα επιπλέον διευκρινίσεις σε επιμέρους θέματα και η τελική συμφωνία σε επίπεδο EWG αναμένεται το Σάββατο.

Αθλητισμός

  • Το «αιώνιο» ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα (Σάββατο 21/11, 19:15 ώρα Ελλάδας) επισκιάζει όλη την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στην Ισπανία. Την ίδια στιγμή, όμως, το πρώτο «clasico» της σεζόν επισκιάζεται με τη σειρά του από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, που υποχρέωσαν τις ισπανικές αρχές να λάβουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι «μπλαουγκράνα» πηγαίνουν στη Μαδρίτη με αβαντάζ τριών βαθμών. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του ανέτοιμου Λιονέλ Μέσι.
  • Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών τιμώρησε η UEFA τον αμυντικό μέσο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αριγιάν Αντέμι για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο 24χρονος διεθνής, τόσο με την εθνική Κροατίας όσο και με την εθνική ΠΓΔΜ, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τον εντός έδρας αγώνα της κροατικής ομάδας με την Άρσεναλ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.
  • Η ώρα για το ντεμπούτο του Μίκαελ Εσιέν με την φανέλα του Παναθηναϊκού έφτασε. Για πρώτη φορά από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό του «τριφυλλιού» ο Γκανέζος αμυντικός μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας, ενόψει, μάλιστα, του μεγάλου ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου