Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2015

  • Προειδοποιητική στάση εργασίας για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας, «καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος».
  • Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν και άλλες 14 σοροί, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να έχει ανέλθει στους 43. Βίντεο από την επιχείρηση έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.
  • Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες από την κατασκευάστρια κοινοπραξία. Η διακοπή θα γίνει στο ρεύμα προς Κόρινθο.
  • Την πρόθεση του, να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επανέλαβε σε υψηλούς τόνους ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την κεντρική του ομιλία στα Ιωάννινα. «Αν θέλετε να ψηφίσετε αρχηγό της ΝΔ για χαϊδολογήματα με τον Τσίπρα, σας παρακαλώ πολύ να μην με ψηφίσετε» σημείωσε.

Κόσμος

  • Νέες επιθέσεις με μαχαίρι με θύματα ηλικιωμένους σημειώθηκαν στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 70χρονο στο βόρειο Ισραήλ, ενώ νωρίτερα, 19χρονος Παλαιστίνιος πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινών, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων και μία 80χρονη γυναίκα.
  • Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην τουρκική κυβέρνηση για την εκλογική νίκη απέστειλαν οι ΗΠΑ, ωστόσο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Λευκός Οίκος έσπευσε να εκφράσει την ανησυχία του για τα πλήγματα που δέχονται τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.
  • Η αμερικανική υπηρεσία Περιβάλλοντος EPA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Volkswagen είχε τοποθετήσει το λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων σε ντιζελοκίνητα πολυτελή οχήματα κατά τα έτη 2014 έως 2016.
  • Ενημερωτικό περιοδικό που πρόσκειται στην Αριστερά κατήγγειλε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του και προσήγαγε δύο συντάκτες του λόγω εξώφυλλου, στο οποίο υποστηριζόταν ότι η έκβαση των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου θα βαθύνει τη διχόνοια και θα πυροδοτήσει εντάσεις σε ολόκληρη την χώρα.
  • H Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι για πρώτη φορά εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της πόλης της Παλμύρας στη Συρία, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σε περιοχή όπου βρίσκεται κάστρο της Ισλαμικής περιόδου.

Οικονομία

  • Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη και την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. Ο ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος, ενώ ψηλά στην ατζέντα των επαφών του θα βρεθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.
  • Την απόσυρση της ρύθμισης για τις μικρές ζυθοποιίες ζήτησαν από την κυβέρνηση, τόσο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ-Δημοκρατική Συμπαράταξη), όσοι και οι ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα έντονη κριτική ασκήθηκε και για το θέμα της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Την κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει ελκυστικά κίνητρα για όσους δηλώσουν αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου