Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2015

  • Τις σορούς τεσσάρων προσφύγων εντοπίσαν τα πλωτά σκάφη της Frontex και του Λιμενικού στη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλα τέσσερα άτομα, ένας άνδρας, δύο γυναίκες και ένα παιδί.
  • Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:00.
  • Μοναδικό θέαμα προσέφερε το απόγευμα ο αττικός ουρανός. Οι κάμερες των κινητών πήραν φωτιά και τα social media γέμισαν από πανέμορφες εικόνες του ηλιοβασιλέματος. Δείτε εικόνες.
  • Την αντίθεσή της για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε την Τρίτη το βράδυ με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.
  • Θετικές προσεγγίσεις από τον επίτροπο Μοσκοβισί, σε μείζονα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, διαπίστωσε η ελληνική κυβέρνηση κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ειδικά για τα κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Κόσμος

  • Έντονη πίεση ασκεί στην βρετανική κυβέρνηση η αποκάλυψη της εφημερίδας Guardian για τις άθλιες συνθήκες κράτησης των προσφύγων στη βρετανική στρατιωτική βάση της Δεκέλειας Κύπρο.
  • Περίπου «350 προσωπικά και ιστορικά» αντικείμενα της Μάργκαρετ Θάτσερ -ανάμεσά τους ρούχα, κοσμήματα, αντίγραφα ομιλιών της με την υπογραφή της καθώς και οι διάσημες τσάντες της- πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο οίκος Christie's. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μετά την άρνηση του Μουσείου V&A να τα εκθέσει.
  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είναι πολύ νωρίς να προσκαλέσει η ρωσική κυβέρνηση τη συριακή αντιπολίτευση για συνομιλίες στη Ρωσία. Νωρίτερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σύροι αξιωματούχοι και μέλη της διχασμένης συριακής αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συναντηθούν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για το μέλλον της Συρίας.
  • Στα μαύρα κουτιά στρέφονται οι έρευνες για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά. Εμπειρογνώμονες από την Αίγυπτο, καθώς και ομάδες από τη Ρωσία και την Ιρλανδία θα εξετάσουν τα μαύρα κουτιά, ελπίζοντας να βρουν απαντήσεις για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 224 άτομα.
  • Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής έρευνας, εντοπίστηκαν «ανεξήγητες ασυνέπειες» όσον αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματά της.

Οικονομία

  • Στις 14 Νοεμβρίου καλούνται οι μέτοχοι της Alpha Bank για την έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Βάσει των stress tests της ΕΚΤ, οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας ανέρχονται στα 263 εκατ. ευρώ στο βασικό σενάριο και στα 2,7 δισ. ευρώ στο δυσμενές. Αν δεν υπάρξει απαρτία, θα συνέλθει επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 19 Νοεμβρίου.
  • Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών για την άντληση κεφαλαίων μέχρι 4,933 δισ. ευρώ θα κληθεί να επικυρώσει μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς που πραγματοποιείται στις 15 Νοεμβρίου.
  • Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το δεύτερο πακέτο και να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ, επισήμανε ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Οικονομικών. Είπε ακόμη ότι εκκρεμούν 3-4 ζητήματα και δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα οικοδόμησης ενός νέου success story.

Αθλητισμός

  • Το θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό αναμένεται να λάβει τέλος την Τετάρτη, καθώς ο Βέλικο Παούνοβιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα, με σκοπό να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΠΑΕ και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο Παούνοβιτς θα φέρει μαζί του και δύο συνεργάτες.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League. Μετά τη δύσκολη επικράτηση 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η «Βασίλισσα» σφράγισε απο την 4η αγωνιστική μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου, που οδηγούν στην επόμενη φάση. Την ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με θρίαμβευτικό 3-1 από τη Σεβίλη και πήρε το εισιτήριο μέσω του 4ου ομίλου.
  • Ολοκληρώθηκε η εν Ελλάδι προετοιμασία του ΠΑΟΚ, που το πρωί της Τετάρτης αναχωρεί για την Ρωσία εν όψει του αγώνα με την Κρασνοντάρ το βράδυ της Πέμπτης. Ο Κροάτης τεχνικός Ιγκόρ Τούντορ δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον επόμενο μήνα τον Μαρίν Λέοβατς ο οποίος υπέστη, τελικά, θλάση στον αριστερό δικέφαλο. Στην αποστολή που γνωστοποίησε ο Ιγκόρ Τούντορ, επισημαίνεται η επιστροφή των Τσίμιροτ και Κίτσιου μετά από καιρό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου