Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δύο νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,1R στη Λευκάδα

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, 2015

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:10 το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο τη Λευκάδα. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία (αυτόματη επίλυση) του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έχει επίκεντρο το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, 16 χλμ δυτικά της πόλης της Λευκάδας, ανοιχτά της παραλίας Πόρτο Κατσίκι. 
Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 5 χλμ.
Ενώ η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται με σεισμούς 3,5 (2), 4,1, 5,2, και 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή.

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της σεισμικής δόνησης που χτύπησε το πρωί της Τρίτης την Λευκάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρές είναι δύο γυναίκες στα νότια του νησιού, στο χωριό Πόντι της Βασιλικής και στο χωριό Αθάνι στα νοτιοδυτικά. 
Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη σχεδόν τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά, από την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, έως την Ηλεία και τη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σοβαρή ζημιά στο νησί, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ είναι σε επιφυλακή.
Όπως μεταφέρθηκε στο patrisnews.com από το επιτελείο του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θεόδωρου Χαλικιά, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν εάν έχει προκληθεί ζημιά στο οδικό δίκτυο της νοτιοδυτικής περιοχής, εκεί που καταγράφηκε το επίκεντρο. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιθάκη 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται η Ιθάκη. Το μικρό νησί του Ιονίου μετρά τις πληγές του από τον σεισμό που έζησε νωρίς το πρωί, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε εκκλησίες, σπίτια και καταστήματα. Το οδικό δίκτυο του νησιού έχει κοπεί σε πολλά σημεία, λόγω των πολλαπλών κατολισθήσεων.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, «ο κόσμος είναι αυτή τη στιγμή στον δρόμο. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι αμέτρητες, ενώ μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τα βράχια που έχουν κλείσει το οδικό δίκτυο του νησιού».
Την ίδια ώρα κλιμάκιο της πυροσβεστικής βρίσκεται στην Ιθάκη προκειμένου να βοηθήσει τις ενέργειες του δήμου. «Όλη η υπηρεσία είναι σε επιφυλακή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος.
Όπως σημείωσε «αυτή την ώρα μεταβαίνουν στη Λευκάδα και ο διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης, άνδρες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ενώ μεταφέρεται ειδικό όχημα με διασωστικό εξοπλισμό, ειδικών χρήσεων με ρυθμιζόμενα μεταλλικά υποστυλώματα, μηχανήματα κοπής πετρωμάτων, βαρούλκο ανέλκυσης φορτίων, αναπνευστικές συσκευές, γαιόφωνα και κάμερες εντοπισμού εγκλωβισμένων». «Είμαστε σε ετοιμότητα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου