Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, 2015

  • Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Το «σαφάρι» για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000.
  • Εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Δευτέρας σε διάφορα σημεία της Αττικής. Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές αφού οι φωτιές δεν πήραν διαστάσεις και σβήστηκαν πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
  • Φωτιά παίρνει ξανά το πολιτικό σκηνικό, αυτή τη φορά για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του. Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο Γ.Πανούσης επικοινωνεί τη Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ.Κουτζαμάνη για να της παραδώσει το φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για την υπόθεση.
  • «Η ελληνική πολιτεία είναι υπερήφανη γι’ αυτόν τον λαό. Υπερήφανη για ένα λαό που τούτες τις κρίσιμες ώρες δίνει το δικό του μάθημα στους λαούς της Ευρώπης. Το μάθημα του πώς φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Σκάλα Συκαμνιάς, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στη Λέσβο με αφορμή τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού.
  • Την εκτίμηση ότι οι καταγγελίες Πανούση αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές εξέφρασε η ΝΔ. Με ανακοίνωσή της, ζητά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του και από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Κόσμος

  • Στο κόμμα των Συντηρητικών έγειρε τελικά η «πλάστιγγα» των εκλογών στην Κροατία, βγάζοντάς τους μεν πρώτους αλλά ξεκινώντας μία διαδικασία που αναμένεται να είναι μακρά για τον σχηματισμό συγκυβέρνησης. Οι εκλογές, οι πρώτες μετά την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, έγιναν με φόντο το προσφυγικό, καθώς η χώρα «προστέθηκε» στον βαλκανικό διάδρομο μετά τους φράχτες στην Ουγγαρία.
  • Η Γερμανία είναι πολύ πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί όλους όσοι επιθυμούν να έρθουν, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ζήτησε να σταλεί σαφές μήνυμα προς τις χώρες προέλευσης των προσφύγων -κατηγορώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με φόντο την επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι δίνει την «λάθος εικόνα» ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.
  • Στήθος με στήθος εμφανίζουν τα exit poll στην Κροατία το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) και την αντιπολιτευόμενη συντηρητική Δημοκρατική Ενωση της Κροατίας (HDZ) με αμφότερα τα κόμματα να καταλαμβάνουν 56 έδρες στο Κοινοβούλιο.
  • Ο απολογισμός της πυρκαγιάς στο κλαμπ Colectiv του Βουκουρεστίου έφθασε την Κυριακή τους 45 νεκρούς μετά τον θάνατο τεσσάρων ακόμη τραυματιών.
  • O γερμανός ιστορικός Πέτερ Λόνγκεριχ στο νέο του βιβλίο για τον Χίτλερ προτείνει μια νέα προσέγγιση της προσωπικότητας του γερμανού δικτάτορα αλλά και της ανόδου του Εθνικοσοσιαλισμού, που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Οικονομία

  • Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group το βράδυ της Κυριακής. Έτσι, όλες οι εκκρεμότητες, και κυρίως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, παραπέμπονται στο Eurogroup της Δευτέρας, που θα κληθεί να αποφασίσει για την εκταμίευση ή μη της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
  • Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε σήμερα τις χώρες του Κόλπου να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές προσαρμογές για να αντιμετωπίσουν την πτώση των τιμών του πετρελαίου, για τις οποίες προβλέπει ότι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα «για χρόνια».
  • Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία οριστικοποίησης των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, οριστική θεωρείται η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα, ενώ τα επικουρικά ταμεία πιθανότατα δεν θα ενσωματωθούν στα ταμεία κύριας ασφάλισης. Νέο μαχαίρι αναμένεται στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Αθλητισμός

  • Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν συνάντησε η Λιόν απέναντι στην Σεντ Ετιέν της οποίας επικράτησε με 3-0 στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 13 αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Εκπληκτικός για μια ακόμα φορά ήταν ο Λακαζέτ, με τον σέντερ φορ της Λιόν να πετυχαίνει και τα τρία γκολ της αναμέτρησης και να ανεβάζει την ομάδα του στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
  • Το γκολ του Κοντόγκμπια στο 31ο λεπτό, στάθηκε αρκετό στην Ιντερ, προκειμένου να νικήσει στο Τορίνο την «γκρανάτα» με 1-0 και να παραμείνει επικεφαλής στο Campionato, μετά από 12 αγωνιστικές. Το «θαύμα» της Φιορεντίνα συνεχίζεται, καθώς πέρασε νικηφόρα 2-0 και από την έδρα της Σαμπντόρια την 12η αγωνιστική κι έτσι παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος μαζί με την Ιντερ. H Ρόμα ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης με τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, αφού επικράτησε με 2-0 για τη 12η αγωνιστική του Campionato. Με 3-1 πέρασε από την έδρα της Έμπολι η Γιουβέντους.
  • Μόνη πρώτη πέρασε, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η Μπαρτσελόνα, μετά την εντός έδρας νίκη της, με 3-0, επί της Βιγιαρεάλ, για την 11η αγωνιστική της Primera Division, άλλα και μετά τη «γκέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης και την ήττα από τη Σεβίλη. Αν και προηγήθηκε στο σκορ μέσα στη Σεβίλη, τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε οδυνηρή ήττα με 3-2 στον αγώνα που ολοκλήρωσε την αγωνιστική. Με γκολ του Γριζμάν στο 90΄, η Ατλέτικο πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0, της Σπόρτινγκ Χιχόν. Το γκολ της... τελευταίας στιγμής επέτρεψε στην ομάδα της Μαδρίτης να παραμείνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς λιγότερους από την Μπαρτσελόνα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου