Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ομογενείς για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Του Θεόδωρου Καλμούκου

kyriakos mitsotakis
ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην ανάγκη ανανέωσης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συγκλίνουν εν πολλοίς οι γνώμες ομογενών μας από τη Μασαχουσέτη μέχρι τη Γιούτα, από το Νιου Χαμσάιρ μέχρι το Μέριλαντ κι από τη Νέα Ιερσέη μέχρι την Καλιφόρνια, στην τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε ο «Ε.Κ.». Ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους, η πλειάδα των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μερικοί τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ελάχιστοι τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ένας είπε ότι εκτιμά και τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλοι σχεδόν θεωρούν υπεύθυνη και τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα, μαζί φυσικά με το ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος στους ομογενείς:
Ο κ. Σωτήρης Βαχαβιώλος από τη Νέα Ιερσέη είπε, ότι «είναι ένας κανονικός διαγωνισμός μεταξύ ατόμων τα οποία έχουν διαφορετικά προσόντα, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται αυτή τη στιγμή». Στην ερώτηση ποιος κατά τη γνώμη του από τους τέσσερις είναι ο πιο κατάλληλος, ανέφερε πως «αυτό δεν μπορώ να το πω διότι είναι δύσκολο για μένα επειδή έχω πολλούς φίλους εκεί, και τον κ. Μεϊμαράκη θέλω και τον κ. Γεωργιάδη θέλω και τον κ. Μητσοτάκη, τους σέβομαι και τους τρεις πάρα πολύ, τον άλλον δεν τον ξέρω καθόλου».
Οταν τον ρωτήσαμε αν νομίζει ότι έχει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα, ισχυρίσθηκε ότι «και η Νέα Δημοκρατία έχει και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί μας έφεραν εδώ που είμαστε να μην το ξεχάσουμε ποτέ αυτό».
Αναφορικά με το αν η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, είπε ότι «αυτό δεν το νομίζω. Εάν κάνουμε ορισμένα πράγματα που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης λόγου χάρη, τα πράγματα θα αλλάξουν».
Ο κ. Σπύρος Σπυρέας από τη Φιλαδέλφεια υποστήριξε πως «κατά τη γνώμη μου θα εκλεγεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης» και συμπλήρωσε «νομίζω ότι είναι το μέλλον». Πρόσθεσε ακόμα πως «πρέπει να ξεφύγει η ΝΔ από τα δεξιά-δεξιά και να γίνει πιο φιλελεύθερη».
Αναφορικά αν η Νέα Δημοκρατία έχει ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κρίση, τόνισε πως «όλοι έχουν ευθύνη».
Ο κ. Χρήστος Σπανέλης από το Μέριλαντ είπε πως «δεν έχω ιδέα ούτε ποιοι πηγαίνουν για πρόεδροι, δεν τα παρακολουθώ». Στην ερώτηση αν διαβάζει τον «Εθνικό Κήρυκα», είπε «βέβαια τον διαβάζω, αλλά αυτό το θέμα δεν με ενδιαφέρει αφού εδώ ζούμε εμείς».
Ο κ. Στέφανος Τσερπέλης από τη Νέα Υόρκη νομίζει ότι «ο πιο ικανός και τον προτιμώ είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διότι νομίζω ότι αυτός θα αντιπαραταχθεί στον κ. Τσίπρα λόγω και της νιότης του, αλλά και της σοβαρότητας του λόγου του».
Στην ερώτηση αν η ΝΔ έχει ευθύνη για την οικονομική κρίση της Ελλάδος, υπογράμμισε πως «έχει σίγουρα, αλλά αν συνέχιζε να ήταν στην κυβέρνηση θα τα έβγαζε πέρα καλύτερα από ό,τι συνέβη τώρα».
Για το αν αντέξει η σημερινή κυβέρνηση ή μήπως πέσει, είπε: «είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή κι αν πέσει τι θα γίνει; Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι, δεν ξέρω για ποιο λόγο, υπερέβησαν σε υποστήριξη στον κ. Τσίπρα είτε από λάθος, είστε εσκεμμένα και προς το παρόν τον στηρίζουν αλλά νομίζω όχι δια παντός».
Στην ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, τόνισε «δεν θέλω να το πω, το σκέπτομαι για να απαντήσω γιατί πιστεύω στις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας. Εγιναν λάθη αλλά τα λάθη τα έφερναν οι εποχές, και επωμίζεται όλο το βάρος» και συμπλήρωσε «δεν νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος της. Νομίζω ότι έχει μέλλον και έτσι πρέπει να είναι».
meimarakis KO ND
Ο κ. Βασίλης Καυκάς από τη Μασαχουσέτη είπε πως «οι εκλογές για αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία είναι αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων όπου οι Ελληνες και οι Ελληνίδες ψηφοφόροι τους έφεραν στην αντιπολίτευση. Από τους τέσσερις υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος ο κ. Τζιτζικώστας έχει την λιγότερη ευθύνη για την πορεία του κόμματος τα τελευταία χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει να βρει τον αντί-Τσίπρα, κάποιον που να μην έχει ‘φθαρεί’ από τα μνημόνια. Κάτι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι κανένας από τους τέσσερις δεν είναι ο ηγέτης που θα πάει το κόμμα σε εκλογική νίκη».
Αναφορικά με το αν έχει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κρίση στη Ελλάδα υποστήριξε ότι «και βέβαια έχει μεγάλη ευθύνη και η Νέα Δημοκρατία για το πού βρίσκεται οικονομικά και κοινωνικά η χώρα και εύχομαι να μην υπάρξει εθνικό πρόβλημα. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς, που κατάκλεψαν την Ελλάδα (από τα κόμματα εξουσίας) πέρασαν στην αφάνεια για να γλυτώσουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, χωρίς να λογοδοτήσουν για τα οικονομικά εγκλήματα».
Σχετικά με το αν έχει κλείσει ο κύκλος της ΝΔ, η γνώμη του είναι πως «δεν μπορώ να πω ότι ο κύκλος της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει, πιστεύω όμως ότι πολλοί πολιτικοί και από τη Νέα Δημοκρατία έχουν τελειώσει. Γενικά βλέπω πολιτικούς μετρίων έως ελαχίστων δυνατοτήτων. Ισως ένας πολιτικός σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ήταν η λύση».
Ο κ. Αλεξ Ρηγόπουλος από την Καλιφόρνια είπε, ότι «νομίζω ότι ο Μητσοτάκης φαίνεται καλός». Είπε πως «αναμφιβόλως η ΝΔ έχει ευθύνη για την κρίση στην Ελλάδα και βέβαια και το ΠΑΣΟΚ μαζί», ενώ πιστεύει ότι η ΝΔ «είναι μισοπεθαμένη».
Ο κ. Ευάγγελος Βαλεράς, από το Νιου Χαμσάιρ, επεσήμανε πως «η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται καινούργιο αίμα και νέες ιδέες, νέους ανθρώπους με μόρφωση και επίπεδο και να είναι ειλικρινείς. Χρειάζεται νέα γενεά στην πολιτική, βαρεθήκαμε με τους Βενιζέλους και τους Καραμανλήδες, να έλθουν καινούργιοι άνθρωποι με καινούργιες ιδέες και στόχους διότι η ζωή κάθε δεκαετία σε όλα τα κράτη αλλάζει». Και συμπλήρωσε: «έκαναν πολλά σφάλματα, είτε δεν τα πήραν στα σοβαρά, είτε δεν ήθελαν, σε τελική ανάλυση δεν κοίταξαν την πατρίδα κοίταξαν τον εαυτό τους».
Στην ερώτηση ποιος νομίζει ότι είναι ο πιο κατάλληλος, είπε: «δεν ξέρω αν ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει την υπομονή, αλλά νομίζω ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας είναι καλύτεροι διότι έχουν φρέσκιες ιδέες, είναι νέοι και πιθανόν να αλλάξουν τη Νέα Δημοκρατία».
Αναφορικά αν η ΝΔ έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε «βεβαίως έχει γιατί αυτή κυβερνούσε πριν από 20 χρόνια και μετά την περισσότερη ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ».
Πιστεύει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κλείσει τον κύκλο της, δεν έχει τελειώσει σαν κόμμα» και τόνισε πως «έφυγαν δύο βουλευτές από τα συγκυβερνώντα κόμματα κι έχω ένα προαίσθημα ότι δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ αυτή η κυβέρνηση και ένας – ένας θα φεύγουν». Πρόσθεσε πως «αν δεν ήταν αυτοί στην κυβέρνηση και είχαμε πολύ στρατό όπως είχαμε στα χρόνια που υπηρετούσα στην Ελλάδα το 1966 φοβάμαι ότι θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο τώρα». Πρόσθεσε ακόμα πως «λυπάμαι τα γεροντάκια που στέκονται στη σειρά να πάρουν τη σύνταξή τους».
Ο κ. Γιάννης Αρμάος από τη Γιούτα είπε πως «νομίζω ότι μπήκαν άνθρωποι οι οποίοι δεν έπρεπε να είχαν μπει. Μπήκε ας πούμε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος μπορεί να είναι νέος και να έχει ιδέες αλλά δεν κάνει γι’ αυτή τη θέση». Στην ερώτηση ποιος νομίζει είναι ο πιο κατάλληλος από τους τέσσερις, απάντησε: «προσωπικά νομίζω ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν ο πιο κατάλληλος, αλλά θα εκλεγεί ο Μεϊμαράκης». Συμπλήρωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει και ωραίο λέγειν, είναι ωραίος ομιλητής, ήρεμος και δεν εξάπτεται, και ομιλεί με ντοκουμέντα». Είπε ακόμα πως «ο κ. Μεϊμαράκης είναι πιο λαϊκός, δεν πιστεύω ότι είναι καταλληλότερος για να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πιστεύω ότι αυτός θα εκλεγεί».
Αναφορικά με το αν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ευθύνη για την οικονομική κρίση της Ελλάδας, είπε «τεράστια» και συμπλήρωσε πως «είναι πασιφανές ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα δημιούργησαν τα χάλια της Ελλάδος, αυτοί οι δύο, αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και ο τρίτος και μπορώ να σας πω ότι δεν έχει και τόση μεγάλη ευθύνη που του αποδίδουν».
Ο κ. Αρμάος είπε ακόμα, ότι «δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι θα πάνε σε οικουμενική κυβέρνηση και πρέπει να γίνει αυτό διότι ίσως μόνο έτσι μπορούν να μονιάσουν πολιτικά».
Για το αν η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο, είπε πως «ίσως, δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό, εξαρτάται ποιος θα εκλεγεί. Πιστεύω ότι εάν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης τα πράγματα θα αλλάξουν λίγο, θα φρεσκαριστούν. Εάν εκλεγεί ο κ. Μεϊμαράκης θα συνεχίσει έτσι η κατάσταση» και συμπλήρωσε «ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή αναντίρρητα είναι ο καλύτερος πολιτικός που έχουμε».
Tzitzikostas
Ο κ. Μιχάλης Γιαννούλης από το Νιου Χαμσάιρ είπε ότι «νομίζω ότι από τις εκλογές θα προκύψουν τα ίδια και χειρότερα, δεν αλλάζει τίποτε». Οσον αφορά ποιος είναι ο καταλληλότερος, είπε «είμαι μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τζιτζικώστα, αλλά κλίνω πιο πολύ προς τον κ. Μητσοτάκη, διότι μου φαίνεται πιο έμπειρος και πιο αποφασιστικός για να αλλάξει πράγματα» και συμπλήρωσε πως «πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει αν θέλει να ζήσει».
Αν έχει ευθύνη η ΝΔ για την σημερινή κρίση στην Ελλάδα, είπε, «έχει τεράστια ευθύνη, διότι ήταν στην εξουσία πολλά χρόνια και δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει». Αν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, είπε «με το παλιό σύστημα ναι, τώρα πηγαίνει για την αλλαγή η οποία αν δεν γίνει θα τελειώσει ως κόμμα».
Η κ. Αντιγόνη Γιακουμάτου από το Μέριλαντ είπε, «νομίζω ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο πιο κατάλληλος».
Ο κ. Χρίστος Κοτσιρώνης από τη Μασαχουσέτη, είπε πως «η Ελλάδα είναι σε μία τραγική κατάσταση. Για τις εκλογές στη ΝΔ να δημιουργηθεί μία ομάδα από νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και να εκλέξουν έναν νέο άνθρωπο ο οποίος θα δώσει ελπίδα στο κόμμα. Θα προτιμούσα τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα». Αν η ΝΔ έχει ευθύνη για τη σημερινή κρίση, υποστήριξε πως «ασφαλώς και έχει ευθύνη» και συμπλήρωσε «από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν ευθύνες όλα τα κόμματα». Ο κ. Κοτσιρώνης δεν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η ΝΔ. «Οχι δεν νομίζω ότι έχει τελειώσει σαν κόμμα, απλά χρειάζεται ανανέωση», είπε.
Ο κ. Γεώργιος Βουρζίκος από το Μέριλαντ είπε «θέλω να διαλυθούν, δηλαδή ό,τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ να πάθουν κι αυτοί». Πιστεύει ότι «ο πιο κατάλληλος είναι ο κ. Μεϊμαράκης». Αν η Νέα Δημοκρατία έχει ευθύνη για την σημερινή κρίση στην Ελλάδα, είπε, ότι, «τι περισσότερες ευθύνες έχει η Νέα Δημοκρατία και μετά το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε «αυτά τα δύο κόμματα είναι υπεύθυνα για την καταστροφή της Ελλάδος».
Αν η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, είπε, «δεν πάει πουθενά, πρέπει κάτι να γίνει, πρέπει να τελειώσει» και συμπλήρωσε «κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για την Ελλάδα, για το κράτος».
Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος από τη Μασαχουσέτη είπε, πως «οι εκλογές θα είναι η αιτία διάλυσης της Νέας Δημοκρατίας διότι και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι ισχυρές προσωπικότητες και θέλει ο καθένας να επιβληθεί».
Για το ποιος νομίζει πως είναι ο καταλληλότερος, είπε «ουδείς από τους τέσσερις διότι όλοι τους είναι της νοοτροπίας της κομματοκρατίας. Δεν είναι εκεί για να υπηρετήσουν το Εθνος, αλλά τα δικά τους συμφέροντα». Αν έχει ευθύνη η ΝΔ για την σημερινή κρίση, είπε «ασφαλώς και έχει ευθύνη και μάλιστα τη μεγαλύτερη. Αυτοί δεν κυβέρνησαν το 2004 που ήταν τα πολλά χρήματα; Είχαν φάει οι προηγούμενοι μπήκαν αυτοί και τα αποτελείωσαν». Και επεσήμανε: «ας πάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξέρει κανείς πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν; Δόθηκε ποτέ απολογισμός;».
Georgiadis adonis
Για το αν έχει κλείσει ο κύκλος της ΝΔ, τόνισε «νομίζω ναι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Μέσα στο σημερινό κόμμα έχουν χωριστεί σε φράξιες. Αν ήμουν στην Ελλάδα δεν θα ψήφιζα κανέναν». Σημείωσε ακόμα, πως «ο κόσμος από αγανάκτηση ψήφισε τον Τσίπρα νομίζοντας ότι θα βγει από το αδιέξοδο. Τώρα πια δεν έχει νόημα ποιος εκλέγεται διότι οι Ελληνες ψηφίζουν, αλλά οι απεσταλμένοι των Βρυξελλών κυβερνούν».
Ο κ. Αντώνιος Τριάντης από το Μέριλαντ ανέφερε πως «δεν είμαι και πολύ ενημερωμένος για να εκφράσω γνώμη. Βασικά ξέρω ότι γίνονται εκλογές στη Νέα Δημοκρατία» και ότι «αυτά είναι τα ελληνικά πάθη τα οποία θυμάμαι από τότε που μεγάλωνα στην Αθήνα». Είπε ακόμα πως «η Αμερική που είναι μεγάλη έχει δύο κόμματα, η Ελλάδα με δέκα εκατομμύρια έχει δέκα κόμματα και γι’ αυτό αποτραβιέμαι εντελώς από αυτά τα πράγματα» και συμπλήρωσε πως «πονάω πολύ για την πατρίδα». Οταν τον ρωτήσαμε ποιος νομίζει πως είναι ο πιο κατάλληλος από τους τέσσερις για να γίνει πρόεδρος της ΝΔ, είπε «δεν γνωρίζω, θέλω να είμαι τίμιος».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου