Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Βεντέτα Πανούση με το Μαξίμου

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, 2015
ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιός έγραφε τις προκηρύξεις της 17Ν;

Γραπτά στοιχεία και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες «με ονόματα και διευθύνσεις» γι' αυτούς που φέρονται να τον απειλούσαν και να επιδίωκαν την πολιτική και φυσική του εξόντωση κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης, στη σύντομη (15λεπτη) επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Βεντέτα Πανούση με το Μαξίμου
Κι ενώ η εισαγγελέας ΑΠ Ευ. Κουτζαμάνη θα μελετήσει τις επόμενες ημέρες τα στοιχεία για να καταλήξει τι είδους έρευνα και σε ποιον θα την παραγγείλει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποβάθμισε ουσιαστικά τα καταγγελλόμενα από τον πρώην συνάδελφό του, τονίζοντας ότι «δεν μου έκανε αναφορές σε περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο», και διέψευσε το περιεχόμενο συνομιλίας -όπως τη γνωστοποίησε ο Γ. Πανούσης- που φέρονται να είχαν με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας τον περασμένο Αύγουστο σε κελιά μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Παράλληλα ο Ν. Παρασκευόπουλος αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές αλλά αισθάνεται ασφαλής και συνέχισε τη δουλειά του.
Αφού παρέδωσε στις εισαγγελικές αρχές όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Β. Αλεξανδρή (πρόεδρο ΔΣΑ), ο Γ. Πανούσης δήλωσε ότι κατά την άποψή του «προκύπτουν ποινικές ευθύνες για διάφορα πρόσωπα, αλλά αυτό θα το κρίνει πλέον η Δικαιοσύνη».
Πρόσθεσε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και κατέληξε ότι τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από οποιασδήποτε μορφής παρακράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχετικά έγγραφα κατονομάζονται κρατούμενοι αλλά και πολιτικοί που φέρονται να συνομιλούν, ενώ υπάρχουν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες (από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ) όπου γίνονται συζητήσεις για εκκρεμείς νομοθετικές ρυθμίσεις, για τις αντιρρήσεις του Γ. Πανούση σ' αυτές κ.λπ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αναφορές του πρώην υπουργού «φωτογραφίζουν» δύο βουλευτές και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνία με κατηγορούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες.
Η συνέντευξη
Αναφερόμενος στη συνέντευξη με τις καταγγελίες του Γ. Πανούση, ο Ν. Παρασκευόπουλος σχολίασε: «Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω ακριβώς πού είναι ο ισχυρισμός του για περιστατικά, πού είναι η πολιτική εκτίμηση, πού η φωνή του εγκληματολόγου, πού είναι το μυθιστόρημα για το οποίο γίνεται μια αναφορά».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός ότι μετά την προτροπή της κυβέρνησης ο Γ. Πανούσης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές, που θα διερευνήσουν το θέμα και θα κρίνουν αν έχει ποινικό ενδιαφέρον.
Ο Γ. Πανούσης υποστήριξε ότι τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να διαψεύσει ότι είχε δώσει εντολή ως υπουργός Δημόσιας Τάξης στην αστυνομία για επέμβαση σε κελί των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά εκείνος δεν το έκανε, με συνέπεια να στοχοποιηθεί.
Ο Ν. Παρασκευόπουλος, διαψεύδοντας την περιγραφή του διαλόγου που έκανε ο Γ. Πανούσης και επικαλούμενος δελτία Τύπου εκείνης της περιόδου (16-17/8/15), ανέφερε ότι μία ιστοσελίδα (αντιεξουσιαστών) ανάρτησε κείμενο για επέμβαση της αστυνομίας με μάλλον βίαιο τρόπο στο κελί των «Πυρήνων», στοχοποιώντας και τους δύο υπουργούς και μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης ως υπεύθυνο, που συνήθως κρύβεται ή απομακρύνεται κ.λπ.
Ο Γ. Πανούσης -συνέχισε ο Ν. Παρασκευόπουλος- ανακοίνωσε τότε ότι δεν είχε δώσει τέτοια εντολή και πως το έχουν κάνει άλλοι που κρύβονται. Και επειδή ο Ν. Παρασκευόπουλος θεώρησε ότι έτσι ουσιαστικά τον φωτογράφιζε, απάντησε τότε ότι δεν μπορούσε εκείνος ως υπουργός Δικαιοσύνης να δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ., αφού κάτι τέτοιο γίνεται μόνο από την ιεραρχία της, ότι έρευνες στα κελιά γίνονται τακτικές και έκτακτες και πως είχε τελικά στοχοποιηθεί και ο ίδιος.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε επίσης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να κάνουν έρευνα ή επέμβαση στις φυλακές και με εισαγγελική εντολή για επείγοντα περιστατικά, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης ή Δικαιοσύνης.
Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Γ. Πανούση (καθώς είχαν 2-3 φορές αντιπαρατεθεί σε δηλώσεις), ο Ν. Παρασκευόπουλος τόνισε: «Είχαμε διαφωνίες με τον Γ. Πανούση, επιστημονικές και επί του πρακτέου, αλλά γενικά η συνεργασία μας ήταν καλή».
Παράλληλα ο Ν. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι σε ιστοσελίδα (αντιεξουσιαστών) του καταλογίστηκαν ευθύνες γιατί δεν παριέλαβε κάποιες ρυθμίσεις που θα έλυναν ζητήματα των κρατουμένων, ενώ έγινε αποδέκτης απειλών και μειωτικών χαρακτηρισμών.
Τόνισε ότι ο ίδιος στις απειλές που δέχθηκε ακολούθησε την τακτική να τα γνωστοποιήσει στους αρμόδιους (δηλαδή την αστυνομία) και όχι ευρύτερα, αξιολογώντας ότι η σημασία τους είναι τόση όση θα δώσουν οι αρμοδιότεροι. «Γι' αυτό και η πολιτεία μάς παρέχει φύλαξη -είπε- και προσωπικά αισθάνομαι πολύ ασφαλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου