Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Λένε το νερό - νεράκι οι κάτοικοι στο Σιμόπουλο Πηνείας

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, 2015Της Μαρίας Καραμπάτση

Το “νερό- νεράκι” λένε οι κάτοικοι στο Σιμόπουλο Πηνείας, αφού το τελευταίο διάστημα η υδροδότηση διακόπτεται σχεδόν σε καθημερινή βάση και αναγκάζονται να αναζητήσουν νερό σε διπλανά χωριά για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το δίκτυο υδροδότησης από τις πηγές Κακοταρίου βρίσκεται υπό διάλυση και με δεδομένο ότι η μία βλάβη διαδέχεται την άλλη, είναι φυσικό επακόλουθο να κόβεται διαρκώς το νερό. Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ αποκαθίσταται η μία βλάβη και συνδέεται κανονικά το δίκτυο με το νερό, την αμέσως επόμενη ημέρα προκύπτει κάτι καινούργιο, μία νέα βλάβη που έρχεται να βγάλει και πάλι εκτός του δίκτυο.

‘Ψάχνουν’ για νερό
Το τελευταίο πενθήμερο οι κάτοικοι στο Σιμόπουλο είναι σχεδόν καθημερινά χωρίς νερό, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στους κατοίκους, αφού δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Οι βρύσες στερεύουν στα σχολεία, στα καταστήματα και στα σπίτια και οι κάτοικοι αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν λίγο νερό. Για την πόση χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο, ωστόσο για όλες τις άλλες ανάγκες τους είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν σε γειτονικά χωριά για να μεταφέρουν νερό σε μπιτόνια.
Και μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να το έχουν πάρει απόφαση ότι η υδροδότηση διακόπτεται το μεγαλύτερο διάστημα για την κάλυψη των αναγκών άλλων περιοχών, θεωρούν ωστόσο αδιανόητο να μένουν χωρίς νερό και το χειμώνα.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πρόεδρος του Σιμόπουλου κ. Νίκος Αργυρόπουλος, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και οφείλεται στο γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί πλέον. « Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για να καλύψουμε τις ανάγκες του χωριού, αφού δεν υπάρχει γεώτρηση. Το δίκτυο είναι σάπιο και εκεί που το φτιάχνουμε σε ένα σημείο, την επόμενη ημέρα παρουσιάζει κάπου αλλού βλάβη. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αποκατασταθεί το δίκτυο» επισημαίνει ο κ. Αργυρόπουλος.
Σχεδόν σε καθημερινή βάση ο ίδιος μαζί με συνεργείο του Συνδέσμου ύδρευσης ‘Πηνειός’ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, αλλά απ’ ότι φαίνεται η προσπάθεια είναι μάταιη, αφού απαιτούνται δραστικές λύσεις.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους φοβούνται ότι με τη λειτουργία του διυλιστηρίου στο φράγμα του Πηνειού, που θα υδροδοτήσει Αμαλιάδα και κάμπο, θα ξεχαστεί εντελώς η περιοχής της Πηνείας που θα εξακολουθήσει να υδροδοτείται από τις πηγές Κακοταρίου. Γι’ αυτό και ζητούν άμεσα λύση από τους αρμοδίους, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι εξαιτίας των συχνών βλαβών του δικτύου, πολλές φορές το νερό τρέχει ανεξέλεγκτα στο δρόμο και ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων. 
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου