Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σοκαριστική υπόθεση βιασμού και φόνου καθηγήτριας από μαθητή σε σχολείο στις ΗΠΑ

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2015




Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δημοσιοποίηση βίντεο στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της υπόθεσης του βιασμού και δολοφονίας της καθηγήτριας μαθηματικών Κολίν Ρίτζερ από τον Φίλιπ Κισμ, μαθητή, σε σχολείο (Danvers High της Μασαχουσέτης).
Η δολοφονημένη καθηγήτρια έμενε πολύ κοντά μας, στη γειτονική Andover, το σπίτι της απέχει μόνο δύο μίλια μακρυά μας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Boston Herald, στο βίντεο ο Κισμ φαίνεται να βάζει μπλούζα με κουκούλα και γάντια καθώς ακολουθεί την Ρίτζερ.
Ο Κισμ έχει ομολογήσει ότι βίασε και έκοψε τον λαιμό της Ρίτζερ στις 22 Οκτωβρίου 2013. Ο ίδιος ήταν τότε 14 χρονών, ενώ το θύμα του 24. Το περιστατικό αποδίδεται σε ψυχωσικό επεισόδιο.
Στο βίντεο η Ρίτζερ φαίνεται να βγαίνει από την τάξη, στον δεύτερο όροφο, και να κατευθύνεται προς τις τουαλέτες των μαθητών, όπου έλαβε χώρα η επίθεση.
Σε άλλο σημείο η Ρίτζερ φαίνεται να περνά μπροστά από έναν ψύκτη και να μπαίνει στις τουαλέτες, με τον Κισμ να ακολουθεί μετά από λίγο, φορώντας κουκούλα. Δεν βγαίνει παρά μετά από αρκετά λεπτά, αφού έχει προηγουμένως μπει στον χώρο μια μαθήτρια, η οποία βγαίνει βιαστικά.
Όπως είπαν οι εισαγγελείς, η μαθήτρια είδε τα γυμνά οπίσθια ενός άνδρα και βγήκε έξω γελώντας, νομίζοντας ότι είδε κάποιον ενώ άλλαζε ρούχα. Σε άλλο σημείο φαίνεται ο Κισμ να περπατά γρήγορα σε έναν διάδρομο κρατώντας στα χέρια του ρούχα (κάποια εκ των οποίων θεωρείται ότι είναι της Ρίτζερ), με την κουκούλα ακόμα πάνω και το κεφάλι κατεβασμένο. Το δεξί του χέρι φαίνεται κόκκινο.
Κατά την προβολή του βίντεο ο Κισμ δεν αντέδρασε. Σημειώνεται ότι αν και οι συνήγοροί του έχουν παραδεχτεί τον φόνο, υποστήριξαν ότι είχε σοβαρά ψυχολογικά/ πνευματικά προβλήματα από την ηλικία των 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου