Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Εκτεταμένα επεισόδια με μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια - πέντε συλλήψεις

Νέος κύκλος συγκρούσεων ξέσπασε μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια όπου οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους απορριμάτων στις οδούς Σουλτάνη και Σολωμού. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις.
Προηγουμένως και για λίγη ώρα, η κατάσταση φαινόταν να ηρεμεί καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν απωθήσει τους νεαρούς προς την πλατεία. Η κατάσταση όμως δεν εκτονώθηκε καθώς οι ομάδες των κουκουλοφόρων ανασυγκροτήθηκαν και με ορμητήριο την πλατεία συνέχισαν τις επιθέσεις.
Στο μεταξύ εικόνα καταστροφής παρουσιάζουν δρόμοι των Εξαρχείων καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν μάρμαρα πολυκατοικιών ,καπάκια της ΕΥΔΑΠ και ο,τι άλλο έβρισκαν για να το εκσφεντονίσουν εναντίον των διμοιριών.
Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ και ενω η πορεία για το Πολυτεχνείο είχε ολοκληρωθεί κανονικά και οι δρόμοι είχαν δοθεί στην κυκλοφορία.
Ομάδες περίπου  200 νεαρών κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας προς τα Εξάρχεια.
Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν στην οδό Στουρνάρη ,όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με φωτοβολίδες σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις και επεκτάθηκαν στην οδό Μπουμπουλίνας και στη συνέχεια στην πλατεία Εξαρχείων.
Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας έγιναν και στην Θεσσαλονίκη από νεαρούς κουκουλοφόρους που πέταξαν  μολότοφ μπροστά στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ και συγκρούσθηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά από το ΑΠΘ.
Στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στην Πάτρα, μετά το τέλος πορείας, για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε φωτεινούς σηματοδότες και άναψαν φωτιές επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.
Αμέσως, μετά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και φθάνοντας στην πλατεία Πυροσβεστείου διαλύθηκαν.
Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν την δική τους πορεία στο κέντρο της πόλης για την σημερινή επέτειο, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου