Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μεταφέρουν… στην Πάτρα τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2015

Συνεχίζουν... όπως φαίνεται θα μεταφέρουν και τα βουνά!!!


«ΦΩΤΙΕΣ» ΑΝΑΨΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
“Φωτιές» έχει ανάψει στην ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μια αναφορά στο προτεινόμενο σχέδιο για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό  για όλα τα λιμάνια της περιοχής, που εκπονείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ειδικότερα στο προτεινόμενο σχέδιο «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» (Τεύχος ΙΙ, Φάση Β1, Κεφάλαιο Γ’, άρθρο 15, σελίδα 41) αναγράφεται: «χαρακτηρισμός του λιμένα Πατρών ως ελεύθερης ζώνης εμπορίου (εκτός από του Πλατυγιαλίου – Αστακού που ήδη λειτουργεί ως τέτοια) και ο συνολικός σχεδιασμός των λιμένων της Δυτικής Ελλάδας ώστε να λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση».
Με άλλα λόγια προτείνεται η κατάργηση των, κατά τόπους, Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, μεταξύ των οποίων του Κατακόλου και της Κυλλήνης, και η διοικητική ενοποίηση τους, με έδρα φυσικά την Πάτρα. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται επίσημα στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τις διαρροές από διάφορες κυβερνητικές πηγές ότι τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται σχέδια ενοποίησης των λιμανιών.
Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και των υπολοίπων στελεχών της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εκπόνηση του χωροταξικού σχεδίου. Μάλιστα αργά χθες το απόγευμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγγέλλει πως στο προτεινόμενο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό Δυτικής Ελλάδας. Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να το αποσύρει και να υποβάλλει νέο σχέδιο προς διαβούλευση, ώστε στη συνέχεια να έλθει προς ψήφιση και έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είμαστε αντίθετοι και καταγγέλλουμε κάθε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις» Από την Ομάδα Εργασίας κατατέθηκαν και άλλες σοβαρές παρατηρήσεις που καλείται το Υπουργείο να τις λάβει υπόψιν του πριν το προτεινόμενο Σχέδιο εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες αποφεύχθηκε την ύστατη στιγμή η υπαγωγή του λιμανιού Κατακόλου στην εποπτεία του λιμανιού της Πάτρας, όσον αφορά τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων από τα κρουαζιερόπλοια. Τότε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας είχε υπογράψει τη σχετική απόφαση, παρά την αντίθετη εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, λόγω των επίμονων παρεμβάσεων της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου