Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

«Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα» λένε οι αγρότες της Ηλείας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους βουλευτές της Ηλείας, οι οποίοι θα ψηφίσουν τα μέτρα που πλήττουν τον αγροτικό κλάδο, έστειλαν χθες οι αγρότες της Ηλείας, προειδοποιώντας τους ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο νομό.
Με αφορμή το προχθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο μετατράπηκε σε επίθεση των ματ στους αγρότες, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου χθες στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας από τον πρόεδρο της Ομάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο, τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Ηλείας κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάση Αντωνάτο.

Σε εγρήγορση
Από την πλευρά τους κάλεσαν τους αγρότες να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε ενωμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ στηλίτευσαν την επίθεση που δέχτηκαν από τα ματ στην Αθήνα, στην προσπάθειά τους να κάνουν μία ειρηνική διαμαρτυρία και να επιδώσουν τα αιτήματά τους.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι στη συγκέντρωση της Αθήνας δεν υπήρχαν κομματικές ταυτότητες, ήταν όλοι αγρότες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαια αιτήματά τους, σε μία προσπάθεια να προστατευθεί ο κλάδος και να αποτραπεί ο αφανισμός. Γιατί σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, τα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται θα οδηγήσουν τους αγρότες σε καθολική απομάκρυνση από τα χωράφια και ο πρωτογενής τομέας της χώρας θα καταρρεύσει οριστικά.

Να επιβιώσει η αγροτιά
«Δίνουμε μάχη: Για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας. Για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας. Για να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που επεχείρησαν να επιδώσουν οι αγρότες, αλλά αποτράπηκαν από τα ματ. Πλέον, καλούν μόνο τον πρωθυπουργό για να του επιδώσουν το ψήφισμα, ενώ όπως επισημάνθηκε χθες, οι αγρότες της Ηλείας θα βρίσκονται πλέον σε διαρκή επαφή με το Πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, για να οργανωθούν από κοινού οι επόμενες κινήσεις, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με τους αγρότες του νομού.
Σε ότι αφορά τους βουλευτές της Ηλείας, οι αγρότες ξεκαθάρισαν χθες ότι η ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου από την πλευρά των βουλευτών σημαίνει ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο νομό. 

Μαρία Καραμπάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου