Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του Δ.Σ. την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, 2015 εστάλλει Επιστολή - Διαμαρτυρία στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη όπου είπε ότι δεν έγινε Γενοκτονία κατά των Ποντίων από τους Τούρκους.
Στην επιστολή η Ομοσπονδία ζητάει από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση για αντιεθνικές δηλώσεις που δίνει όπλα στους εχθρούς της Ελλάδας.

Η Επιστολή Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Έπειτα από τη “σφαχτική” δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη εναντίον της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης), ΗΠΑ σε συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου της το βράδυ της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου, 2015 έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανιστόρητη και μικρονοϊκή δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του από την Κυβέρνηση. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι αντεθνικές και δίνουν όπλα στους εχθρούς της Πατρίδας.
Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων της Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) από την ώρα που ιδρύθηκε ήταν και είναι στο πλευρό της Γενέτειρας ανεξάρτητα από το ποίος ήταν στη Κυβέρνηση.
Καθημερινά προωθούμε τον Ελληνισμό και διατηρούμε την Ελληνική μας ταυτότητα. Παράλληλα ως Αμερικανοί ψηφοφόροι πλησιάζουμε τους Αμερικάνους πολιτικούς και απαιτούμε να βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας. 
Πολλά τοπικά Κοινοβούλια και Γερουσίες πολιτειών συμπεριλαμβανομένης και της Μασαχουσέτης έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο υπουργός σας έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Περιμένουμε απάντησή σας.

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς και Γενική Γραμματέας Δρ. Μαρία Δεληχάτσιου.  
Αντίγραφο της επιστολής εκτός από τον Πρωθυπουργό εστάλλει και στους:  Νίκο Φίλη Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Νίκο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Πρόεδο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Νίκο Κοτζιά Υπουργό Εξωτερικών, Χρήστο Παναγόπουλο Πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον και Ιφιγένεια Καναρά, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου