Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Άφθονο "χρυσάφι" φέτος στην Ηλεία

Μια από τις καλύτερες χρονιές για το Ηλειακό ελαιόλαδο

Μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών αναμένεται να  είναι η φετινή για το Ηλειακό ελαιόλαδο, καθώς σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των ελαιουργείων, που ήδη ξεκίνησαν δειλά-δειλά το κύκλο των εργασιών τους, οι πρώτες παραλαβές της ελιάς δείχνουν πολύ θετικά δείγματα.
Η φετινή ελαιοκομική περίοδος αναμένεται να δώσει μεγάλη παραγωγή σε ποσότητα αλλά και με εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου καθώς φέτος οι ελιές δε δέχτηκαν πλήγματα από δάκο ή άλλα έντομα αλλά ούτε από κακοκαιρία, γεγονός που έχει «φορτώσει» τα δέντρα με καρπό.
Ο συνδυασμός αυτός ποιότητας και ποσότητας έχει επιτύχει μια πολύ καλή τιμή για τις πρώτες μέρες, ενώ από τους ανθρώπους του κλάδου εκφράζεται η αισιοδοξία πως η τιμή παρά τις διακυμάνσεις που είναι βέβαιες πως θα υπάρξουν αργότερα θα κρατηθεί σταθερά πάνω από τα 3 ευρώ.  Ωστόσο, μια πιο σταθερή εικόνα θα υπάρξει το επόμενο δεκαήμερο όταν θα ξεκινήσει τη συγκομιδή η πλειοψηφία των παραγωγών.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου