Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία της Νέας Αγγλίας

Του Θεόδωρου Καλμούκου

EKLOGES OMOSPONDIAS NOEMBRIOS 1
Το νεοεκλεγέν συμβούλιο
EKLOGES OMOSPONDIAS NOEMBRIOS 4
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Η ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου προγραμματίζεται να γίνει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 7:00 μ.μ., στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.ΒΟΣΤΩΝΗ. Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε στην Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ ελέχθη ότι η παρέλαση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
Μιλτιάδης Αθανασόπουλος πρόεδρος, Ευάγγελος Παππάς Α’ αντιπρόεδρος, Βασιλική Ράμμου-Τσιχλή Β’ αντιπρόεδρος, Ολγα Φώτου γραμματέας, Μαίρη Δεληχάτσιου Β’ γραμματέας, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ταμίας, Κωνσταντίνος Τραβαγιάκης, ταμίας.
Μέλη: Δημήτριος Μπίτσικας, Δημήτριος Παπασλής, Ελευθερία Παπασλή, Ηλίας Παπαγγελής, Ηλίας Τζιάς, Κλεόβουλος Τσουρίδης.
Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι εξής: Ελένη Βιδάλη, Θωμάς Μπουκουβάλας, Ελένη Γλαροπούλου.
Σημειώνεται ότι προτάθηκε από συνέδρους η επανεκλογή του κ. Καυκά, ο οποίος αρνήθηκε λέγοντας πως «θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συνεργασία σας και εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου αλλά είμαι από τους ανθρώπους που γνωρίζω πότε είναι η ώρα να φύγω ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να υπηρετήσουν».
EKLOGES OMOSPONIAS NOEMBRIOS 3
Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν 19 σύλλογοι και σωματεία από τα 24 που είναι ενεργά και συγκροτούν την Ομοσπονδία και περί τους 40 αντιπροσώπους.
Η ανάδειξη του νέου Συμβουλίου έγινε εν πολλοίς δια βοής, ενώ κατεβλήθη ιδιαίτερη προσπάθεια για τη συμπλήρωση των μελών του Συμβουλίου.
Ο εκλεγείς νέος πρόεδρος Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο οποίος ήταν ο μέχρι τώρα Α’ αντιπρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, είπε προς την ολομέλεια πως «ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας που με προτείνατε γι’ αυτή τη θέση της προεδρίας της Ομοσπονδίας, αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση αυτή τη στιγμή, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα ανταποκριθώ στο έργο της Ομοσπονδίας μαζί με τους συνεργάτες μου οι οποίοι είναι καλοί και ικανοί».
EKLOGES OMOSPONDIAS NEOEMBRIOS 2
Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι «αισθάνομαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί τα σωματεία μού ανέθεσαν αυτό το έργο, αισθάνομαι πολύ καλά και νομίζω ότι με το συμβούλιο μου θα ανταπεξέλθουμε στο έργο της Ομοσπονδίας».
Στην ερώτηση πόσα χρόνια αναμειγνύεται στα ομογενειακά κοινά, είπε: «συμμετέχω στα κοινά γύρω στα σαράντα χρόνια. Ξεκίνησα τότε με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που κάναμε, μετά πήγαμε σε κάποια χορευτικά συγκροτήματα, συνέχισα για 30 χρόνια τα αθλητικά, και από την ημέρα που ιδρύθηκε η Ομοσπονδία των Ελληνικών Σωματείων».
Ο κ. Αθανασόπουλος κατάγεται από την Αθήνα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1967 και στη Βοστώνη διαμένει 40 χρόνια.
Η γενική συνέλευση ξεκίνησε γύρω στις 7:30 αφού πρώτα πιστοποιήθηκε η απαρτία των σωματείων και των αντιπροσώπων. Προεδρεύων της συνέλευσης εκλέχτηκε ο κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, και επίσης πρώην πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Βοστώνης «Παναγία Σουμελά». Εγινε η ανάγνωση και η επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης γενικής συνέλευσης. Εγινε αναφορά στην αποστολή της επιστολής διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη εναντίον της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με την οποία ζητείται η απομάκρυνση του κ. Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα. Ανεγνώσθη η επιστολή στην ολομέλεια.
Μετά την ανάγνωση της επιστολής ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς είπε ότι «δεν μπορεί ο κάθε αγράμματος να τα βάζει με την ιστορία του Ελληνισμού» και τόνισε πως «είναι ντροπή που δεν ελήφθη καμία απόφαση γι’ αυτόν τον άνθρωπο».
Ο κ. Καυκάς προέβη σε λεπτομερή αναφορά στα πεπραγμένα και στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, που είχε επεκταθεί η υπηρεσία του Συμβουλίου λόγω του γεγονότος ότι δεν έγινε κατορθωτή εκλογή συμβουλίου τον Μάιο. Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε συνάντηση που είχε με τη γενική πρόξενο κ. Ιφιγένεια Καναρά παρουσία του κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλου.
EKLOGES OMOSPONDIAS NOEMBRIOS 5Ακολούθησε η οικονομική αναφορά του ταμία, καθώς επίσης και η αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής η οποία πρόσφατα έλεγξε τα βιβλία της Ομοσπονδίας. Η ολομέλεια διά βοής έκανε δεκτές τις προαναφερθείσες εκθέσεις.
Ανακοινώθηκε ότι εκδήλωση για το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας έχει μετατεθεί για τον Μάρτιο. Για την παρέλαση ελέχθη ότι η Δημαρχιακή Αρχή της Βοστώνης δεν έχει απαντήσει ακόμα ώστε να επικυρωθεί η ζητηθείσα ημερομηνία η Κυριακή 3 Απριλίου, ενώ αναμένεται κάτι τέτοιο να γίνει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Εγινε έκκληση να λεχθεί στους συλλόγους και στις εκκλησιαστικές κοινότητες να μην προγραμματίσουν τίποτε εκείνη την ημέρα. Εγινε πρόταση από τον κ. Κώστα Τραβαγιάκη το δείπνο ή κάποια παρεμφερής εκδήλωση να μην γίνει σε ξενοδοχείο, αλλά στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού.
Στη συνέχεια, η Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Κυριακούλα Πατσαούρα, Δημήτριο Ματθαίο και Θανάση Βουλγαρόπουλο διεξήγαγε τις εκλογές.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου