Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δυσαρέσκεια για την πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, 2015

Το θερμόμετρο της πολιτικοδιπλωματικής έντασης ανεβαίνει ξανά στην Κύπρο μετά την αποκάλυψη ότι η πρέσβης των ΗΠΑ παρέθεσε δεξίωση στα Κατεχόμενα με προσκεκλημένους... υψηλόβαθμους αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το θέμα ήρθε στο φως μέσα από σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Καθλίν Αν Ντόχερτι, παρέθεσε δεξίωση στις 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μέριτ» στα Κατεχόμενα, στην οποία έδωσαν το «παρών» και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων με τις επίσημες μάλιστα στολές τους.
Στο άκουσμα της είδησης ξέσπασε σάλος αντιδράσεων, με τα κυπριακά κόμματα να καταδικάζουν το γεγονός, εγκαλώντας τις ΗΠΑ για τη νέα «πρόκληση».
Πάγιο αίτημα
Σημειώνεται ότι ένα από τα πάγια αιτήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι και η απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, από την πλευρά του, έθεσε το θέμα στο πλαίσιο προγραμματισμένης διμερούς συνάντησης που είχε με την ίδια την «πέτρα του σκανδάλου», πρέσβη Καθλίν Αν Ντόχερτι. Απαντώντας στις επικρίσεις, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ωστόσο δεν διαψεύδει το ίδιο το γεγονός αλλά μόνο τη «λανθασμένη απόδοση» του γεγονότος στα μίντια.
«Ούτε η Αμερικανίδα πρέσβης ούτε κάποιος άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών προέβησαν σε οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με τον τουρκικό στρατό. Η αμερικανική πρεσβεία επαναβεβαιώνει εμφαντικά ότι η πολιτική της για την Κύπρο δεν έχει αλλάξει», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου