Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες;

 Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2015

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη φέρεται να βρίσκονται Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι, καθώς όπως υποστηρίζουν, ανακάλυψαν ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο του ανακτόρου της Ακρόπολης των Μυκηνών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», το τμήμα του θρόνου του Αγαμέμνονα, βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ. και βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.
Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται «κρυμμένο» παραπάνω από ένα χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, ανακαλύφθηκε τυχαία στις 12 Ιουνίου 2014, κατά τη διάρκεια της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.
Ο καθηγητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Ντίκινσον,Χριστοφίλης Μαγγίδης, θεωρεί πως το εύρημα αυτό μαζί με τρία ακόμη θραύσματα που έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία της αρχαίας πόλης των Μυκηνών ενδέχεται να αποτελούν τμήμα από την βάση ή την διακόσμηση του συγκεκριμένου θρόνου.
Η σημασία του ευρήματος είναι τεράστια, καθώς αν επιβεβαιωθεί ότι είναι όντως κομμάτι του θρόνου, πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.
Για την σπουδαία ανακάλυψη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο προς το παρόν διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τα ευρήματα. Κύκλοι του υπουργείου  παραπέμπουν στις εκτιμήσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, βάσει των οποίων πρόκειται για προκαταρκτική υπόθεση εργασίας της ανασκαφικής ομάδας, που όμως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη και τεκμηρίωση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου