Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, 2015

  • Κλειστά θα είναι σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, περίπου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.
  • Ξεκάθαρες απαντήσεις στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων της, αναμένεται να απαιτήσει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που συγκαλείται το πρωί της Τρίτης και στην οποία έχει προσκληθεί να χαιρετίσει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
  • Οι πολιτικές εξελίξεις μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 17:00 το απόγευμα. Η ΚΟ του κόμματος θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ τα χρονικά περιθώρια για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών στενεύουν.  
  • Ζητήματα εφημεριών, υπερωριών κ.λπ. ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας επιλύει -μεταξύ άλλων- τροπολογία που κατέθεσε, στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, και εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
  • Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την εταιρεία και το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, καθώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Κόσμος

  • Περίπου 1.300 πρόσφυγες κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης. Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, φθάνοντας σε απόμερες ακτές του Αιγαίου και σε δάση. Οι πληροφορίες έρχονται λίγες ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
  • Το θέμα της Καταλονίας κυριάρχησε στο πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ εν όψει των ισπανικών εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου, το οποίο διοργανώνεται από την El Pais με κοινό και ερωτήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα. Συμμετέχουν οι πρόεδροι του PSOE, των Ciudadanos και του Podemos. Απών (στο Παρίσι) ο Μαριάνο Ραχόι.
  • Στις 12 Ιανουαρίου 2016 θα εκφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα. Η ομιλία του Ομπάμα θα γίνει σε ένα Κογκρέσο όπου η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων είναι ολοκληρωτική, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.
  • Ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση είναι οι 231 βουλευτές των Εργατικών στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή των Κοινοτήτων για τις αεροπορικές επιδρομές της Βρετανίας κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η απόφαση αποτελεί ήττα για τον ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.
  • Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα κινηθεί «με υπομονή και όχι συναισθηματικά», πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση του ρωσικού εμπάργκο εις βάρος της. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανήθικες τις κατηγορίες περί αγοράς πετρελαίου από τον ISIS, λέγοντας ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Οικονομία

  • Την σύνταξη και υποβολή προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, εκθέσεων οι οποίες θα αποτιμούν τα αποτελέσματα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και θα αξιολογούν τη γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι και σήμερα, αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ. Επίσης εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.
  • Το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α) ως ποσοστό του ΑΕΠ στη χώρα μας ανήλθε στο 0,83% το 2014, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (0,83% το 2014, 0,81% το 2013 και 0,70% το 2012), έναντι μέσου όρου 2% στην ΕΕ.
  • Τον Δεκέμβριο δημοπρατείται η πρώτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, η οποία θα έχει προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ και θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ., σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Αθλητισμός

  • Για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων φέτος και ενώ προηγήθηκε νωρίς με γκολ του Αθανασιάδη μέσα στη Μυτιλήνη, η Καλλονή όχι μόνο ισοφάρισε στο 41’ με πέναλτι του Μανούσου, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη και απείλησε πολλές φορές τους Θεσσαλονικείς με πλήρη ανατροπή. Τελικά, ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και αφού οι νησιώτες τα έχαναν, ο Κλάους στο 77’ έφερε πρόωρα τον «σάκο με τα δώρα» για τον «Δικέφαλο», γράφοντας το 1-2. Το τελικό σκορ 1-3 υπέρ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, πέτυχε ο Μυστακίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή.
  • Η κρίση που περνά η σχέση της Ρωσίας με την Τουρκία επηρέασε ακόμα και το ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Ρωσίας με διάταγμα που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, απαγορεύει στις ομάδες της χώρας του να αποκτήσουν τούρκο ποδοσφαιριστή στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου! Εξαίρεση αποτελούν οι τούρκοι παίκτες που αγωνίζονται ήδη στη Ρωσία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου