Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, 2015

  • Με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, συναντάται στις 10:30 ο αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Αλ Σίσι θα αναχωρήσει λίγο αργότερα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Η συναίνεση απομακρύνεται όλο και περισσότερο στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όπου συνεδρίασαν το απόγευμα της Τετάρτης για δεύτερη φορά οι φορείς που συμμετέχουν στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.
  • Σε διελκυστίνδα μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εξελίσσεται το θέμα του εύρους των αρμοδιοτήτων που θα μπορεί να έχει η Frontex στο πλαίσιο ελέγχου των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων. Η ελληνική πλευρά σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να δοθεί στη Frontex δικαίωμα να δρα αυτοδικαίως σε εξαιρετικές περιπτώσεις χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αρχών της χώρας.
  • Δεν αποτελεί λόγο να πέσει κανείς από τα σύννεφα η διαπίστωση ότι η γλώσσα του Δημοσίου είναι γένους αρσενικού. Αποτελεί όμως καινοτόμο εγχείρημα η συστηματική επιστημονική προσπάθεια αντιμετώπισης του γλωσσικού σεξισμού των διοικητικών εγγράφων για πρώτη φορά στη χώρα μας.
  • Σε δύο αποκαλύψεις που αφορούν τα οικονομικά των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα προέβη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Όπως είπε, πρώτον, κατά λάθος εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό το ποσόν των περίπου 5 εκατ. ευρώ για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, καθώς οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, και, δεύτερον, το κουαρτέτο ζητεί να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα.

Κόσμος

  • Έκκληση στους χιλιάδες υποστηρικτές της, που συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες, να εγγυηθούν ότι τα επιτεύγματά της δεν θα απαλειφθούν από τη νέα κυβέρνηση απηύθυνε στην τελευταία ομιλία της ως πρόεδρος της Αργεντινής η Κριστίνα Φερνάντες.
  • Ένας εβδομηντάχρονος Ιταλός συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, εξαιτίας της απώλειας του συνόλου των αποταμιεύσεών του που είχε καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας Banca Etruria. Πρόκειται για μια από τις τέσσερις ιταλικές τράπεζες οι οποίες ήταν έτοιμες να πτωχεύσουν και «διασώθηκαν» με ειδική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης.
  • Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε αίτηση της πολιτείας για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος σε σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν «κατά κύριο μέρος αβάσιμες υποθέσεις». Εντός της ημέρας, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στο Χιούστον μια οικογένεια οκτώ Σύρων προσφύγων.
  • Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας ανέστειλε τη διαδικασία αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ μέχρι να αποφασίσει για τη νομιμότητα κρυφής ψηφοφορίας, με την οποία θα συγκροτούνταν βουλευτική επιτροπή από μέλη της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλιστεί η αποπομπή της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει στις 16 Δεκεμβρίου αν η κρυφή ψηφοφορία ήταν νόμιμη ή όχι.
  • Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ μικρότερο από ό,τι είχε υπολογίσει αρχικά. Επικαλούμενη εσωτερική έρευνα, η εταιρεία διαπίστωσε μόνο «μικρές ασυμφωνίες» σε ορισμένα μοντέλα και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες αλλοιώσεις στα νούμερα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οικονομία

  • Επισπεύδει φέτος η γγ Δημοσίων Εσόδων την περιοδο ηλεκτρονικής αποστολής όλων των συναλλαγών των φορολογουμένων που γίνονται μέσω τραπεζών, προκειμένου να διενεργηθούν σαρρωτικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων.
  • Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης για την τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας IGB.
  • Με όλα τα σημαντικά θέματα ανοιχτά συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ έως αύριο θα πρέπει να έχει κλείσει η συμφωνία. Το πρωί έχει προγραμματισθεί συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια. Σήμερα τίθεται επί τάπητος και το «καυτό» ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Αθλητισμός

  • Παρά την πίκρα του άδοξου αποκλεισμού από το Champions League, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να σηκώσει το κεφάλι και να προετοιμαστεί για την επόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση που έρχεται μπροστά του, τους «32» του Europa League. Οι Πειραιώτες την προσεχή Δευτέρα (14/12, 14:00) θα βρεθούν στην κλήρωση της Νιόν ως «ισχυροί», όμως το «παζλ» με τους πιθανούς αντιπάλους θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά την αυλαία των ομίλων του Europa League.
  • Στην πιο σημαντική βραδιά της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του -μέχρι τώρα- ο Ολυμπιακός ήταν ανέτοιμος. Παρουσιάστηκε κατώτερος των απαιτήσεων και ηττήθηκε με 3-0 από την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη, με τους Λονδρέζους να παίρνουν την πρόκριση στους «16» του Champions League, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League. Οι Πειραιώτες καλούνταν να διαχειριστούν την πολυτέλεια ακόμα και μιας ήττας με διάφορα ενός γκολ, αλλά εκτέθηκαν από τον αφηνιασμένο Ζιρού (29', 49', 67' πεν.) και την «παρέα» του. Οι «Κανονιέρηδες» είχαν δοκάρι στο 25' με τον Φλαμινί και ουσιαστικά καθάρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν.
  • Συμπληρώθηκε το παζλ των 16 ομάδων που συνεχίζουν στη φάση των «16» του Champions League. Η Ρόμα στο πιον πιο αμφίροπο όμιλο της διοργάνωσης κατάφερε τελικά να πάρει το εισιτήριο αφού έμεινε στο 0-0 και η Λεβερκούζεν στο 1-1 με τη Μπάγερν, μένοντας έτσι εκτός οι Γερμανοί. Ο Μουρίνιο πέρασε το τεστ της Πόρτο και έστειλε την Τσέλσι στη συνέχεια, όντας μάλιστα πρώτη στη βαθμολογία, ενώ η Γάνδη ολοκληρωσε την έκπληξή της αφήνοντας εκτός τη Βαλένθια. Αναλυτικά...
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου