Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, 2015

  • «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι μια ανοικτή, συμμετοχική, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηλείας. Μάλιστα, όπως προσέθεσε, «πρέπει να γίνει μία νέα παράταξη, που θα κοιτάζει στο μέλλον και θα έχει τη δύναμη να πάει την Ελλάδα μπροστά».
  • «Δεν μου γύρισε η Νέα Δημοκρατία την πλάτη στις περιφερειακές εκλογές, τα συστήματα που έχει μέσα και είχε εκείνη την εποχή, και αυτά θέλω να σπάσω» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ήπειρο και Ιόνιο.
  • Η απόπειρα συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών μπορεί να ναυάγησε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι προσπάθειες όμως συνεχίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επιχειρεί με αλλεπάλληλες άγνωστες επαφές του να αμβλύνει τις γωνίες κομμάτων και προσώπων.
  • Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, καλεί για τις 11 το πρωί της Κυριακής η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η οποία κάνει λόγο για βράβευση όσων συμμετείχαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  • Ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ η λεία της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που τουλάχιστον την τελευταία διετία διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες της Αττικής. Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Κόσμος

  • Οι γάλλοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες αύριο, Κυριακή, για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Λεπέν, με τους αντιπάλους της να έχουν συνασπιστεί για να εμποδίσουν το Εθνικό Μέτωπο να κερδίσει περιφέρειες στη Γαλλία. Το αποτέλεσμα δύσκολο να προβλεφθεί, σε μία εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται «πρόβα» για τις προεδρικές εκλογές του 2017.
  • Δύο άτομα συριακής καταγωγής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή στην περιοχή της Γενεύης. Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, τα άτομα φέρονται ότι παρασκεύαζαν, έκρυβαν και μετέφεραν εκρηκτικά και τοξικά αέρια. Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι στο αυτοκίνητό τους δεν βρέθηκαν ίχνη τοξικών αερίων, παρά μόνο ίχνη εκρηκτικών.
  • Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του σχεδίου της Κομισιόν για το νέο σώμα που θα αντικαταστήσει τη Frontex έχει αρχίσει και οι Financial Times παρουσιάζουν ορισμένες από τις πτυχές του: H λεγόμενη ΕΒCG θα έχει και δικαίωμα απέλασης μεταναστών, ενώ οι χώρες-μέλη δεν θα έχουν δικαίωμα βέτο, σε περίπτωση που διαφωνούν με την απόφασή ανάπτυξής του.
  • Xιλιάδες οργισμένοι Ιρακινοί διαδήλωσαν κατά της ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων σε μια βάση κοντά στην Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ. «Παράνομη εισβολή» χαρακτηρίζει η Ρωσία την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είχε τηλεφωνική συνομιλία για τον θέμα με τον ιρακινό ομόλογό του, Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι.
  • Η επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εναντίον της διπλωματικής συνοικίας της Καμπούλ είναι «μια επίθεση εναντίον της Ισπανίας», ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως, εκτός από δύο ισπανούς αστυνομικούς, σκοτώθηκαν και δύο Αφγανοί, μέλη του προσωπικού.

Οικονομία

  • Εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, μία από τις οκτώ Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τα οποία «ξεκλειδώνουν» την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο εισάγεται τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ενώ στην Ολομέλεια θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί την Τρίτη.
  • «Πρόσφατα έχει υπάρξει  σύγκλιση ανάμεσα στη δική μας ανάλυση και σε εκείνη του ΔΝΤ» για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο ισχυρός άνδρας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου