Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2015

  • Ένας ο υπερτυχερός του Τζόκερ! Μετά τις αλλεπάλληλες κληρώσεις και τα τζακ - ποτ, ένας υπερτυχερός κέρδισε τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ, απόψε, Κυριακή. Στη δεύτερη κατηγορία, οι νικητές είναι πέντε και κερδίζουν από 196.197,19 ευρώ ο καθένας.
  • Στόχος αγνώστων έγιναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αργά το βράδυ της Κυριακής. Οι άγνωστοι έριξαν τουλάχιστον 7 μολότοφ κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
  • «Καθημερινά προκύπτουν προβλήματα από την μεγάλη ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο που θα υπογραφεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, θα υπηρετηθεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί». Σημείωσε, δε, την ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά που μπορούν να βρουν λύσεις για τη χώρα.
  • «Δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στο να θυμόμαστε, αλλά πρέπει και να λειτουργούμε σήμερα, ώστε ναζιστικά μορφώματα να μη σηκώνουν κεφάλι» κάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Βίτσας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης στα Καλάβρυτα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. «Το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων δεν μπορεί με τίποτα να παραγραφεί» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ.Χρυσοβελώνη.
  • Πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού σκάφους, 22 χλμ από τις ακτές της Λήμνου, άνοιξε το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy, για να αποφύγει τη μεταξύ τους σύγκρουση το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, των πυρών προηγήθηκαν προειδοποιήσεις, ωστόσο το τουρκικό αλιευτικό δεν ανταποκρίθηκε.

Κόσμος

  • Ο δεύτερος εκλογικός γύρος έχει παραδοσιακά λειτουργήσει ως «φρένο» στην πορεία της γαλλικής ακροδεξιάς, γεγονός που επιβεβαιώνεται στην κάλπη της Κυριακής με την Μαρίν Λεπέν να αποτυγχάνει να «υπογράψει» ιστορική κατάκτηση περιφέρειας από το Εθνικό Μέτωπο. Χάνει και τις τρεις περιφέρειες-διακηρυγμένους στόχους, ενώ το Εθνικό Μέτωπο πέφτει σε εθνικό επίπεδο τρίτο μετά τους Ρεπουμπλικανούς του Σαρκοζί και τους Σοσιαλιστές. «Έκρηξη» συμμετοχής ανάλογη του 2002 όταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε περάσει στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών... Φωτορεπορτάζ
  • Στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η μακροπρόθεσμη λύση προκειμένου να διατηρηθεί η ζώνη Σένγκεν, τονίζει το Βερολίνο. Η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της ταχείας εφαρμογής των προτάσεων που θα υποβάλει την ερχόμενη εβδομάδα η Κομισιόν και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ προειδοποίησε για τις αντοχές της Σένγκεν μακροπρόθεσμα εάν δεν προστατευθούν αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα.
  • Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο υδράργυρος την Κυριακή στη Νέα Υόρκη καθώς τα θερμότερα έδειξαν 19 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στο Σέντραλ Παρκ, κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά για την ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι Νεοϋορκέζοι εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη Κυριακή και εκατοντάδες επέλεξαν να βγουν βόλτα στους δρόμους φορώντας σορτς και σανδάλια, μόλις 12 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
  • Βοηθοί σερίφη στην Καλιφόρνια πυροβόλησαν και σκότωσαν Αφροαμερικανό ύποπτο ενόσω εκείνος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, όπως φαίνεται σε βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και δημοσιοποίησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες μιλά για Αφροαμερικανό ένοπλο που αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του, χωρίς να γίνεται προς το παρόν καμία αναφορά στο βίντεο.
  • Ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πρόσοψη κτιρίου στην πόλη Βερβιέρ του Βελγίου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν· επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και τα παρακείμενα κτίρια εκκενώθηκαν. Άγνωστα είναι επί του παρόντος τα αίτια. Φωτογραφίες ανάρτησαν χρήστες του Twitter με ορισμένους να πιθανολογούν πως η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Οικονομία

  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των κύριων συντάξεων, αφήνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
  • Για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό, είναι αναγκαίο και υπεύθυνο να επιδιώκονται οι ευρύτερες συναινέσεις, τονίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης της αξιολόγησης και πως στόχος είναι να έχει τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο το 80% των δράσεων της συμφωνίας, για να αφοσιωθεί η κυβέρνηση στην ανάπτυξη.
  • Διέξοδο στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων φιλοδοξούν να δώσουν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, που κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή, και προβλέπει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα, τα λεγόμενα funds. Προβλέπεται δικαίωμα άρσης του τραπεζικού απορρήτου και περιθώριο 12 μηνών πριν από τη μεταβίβαση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου