Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2015

  • Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2015
  • Φορτηγό πλοίο έμφορτο με λατερίτη (μετάλλευμα)  προσάραξε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε βραχώδη περιοχή βορειοδυτικά της Αιδηψού στην Εύβοια, χωρίς να έχει σημειωθεί, σύμφωνα με δήλωση του πληρώματος, εισροή υδάτων.
  • «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την Αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
  • «Σε μία δημοκρατική κοινωνία άβατα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια. «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη.
  • Βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου. «Μου είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν» είπε ο βουλευτής. «Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο» τόνισε.
  • Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, έπειτα από επίθεση κρανοφόρων εναντίον του, με γροθιές και κλοτσιές, στα Εξάρχεια.

Κόσμος

  • Ρωσία και ΗΠΑ βρήκαν κοινό έδαφος αναφορικά με το ποιες αντιμαχόμενες συριακές ομάδες της αντιπολίτευσης πρέπει να λάβουν μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε την Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έπειτα από συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
  • Η εκτίμηση της απειλής λόγω της οποίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες δείχνει ότι το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για φάρσα. «Η προκαταρκτική εκτίμηση για την απειλή εναντίον των σχολείων του Λος Αντζελες και της Νέας Υόρκης είναι ότι επρόκειτο για φάρσα» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Φωτορεπορτάζ
  • Ένα πρόσωπο το οποίο οπλοφορεί αναφέρθηκε ότι τρέχει μέσα στα όρια της πανεπιστημιούπολης του Indiana University-Purdue στην Ινδιανάπολη. Η διοίκηση του ιδρύματος απηύθυνε έκκληση στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό να βρουν ασφαλές καταφύγιο.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ξεπέρασε τον Νικολά Σαρκοζί, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012, σε θετικές γνώμες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοφωνικού δικτύου Sud-Radio.
  • Ο Τομάς Φαμπιούς, ο μεγαλύτερος γιος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, τέθηκε την Τρίτη υπό κράτηση και πρόκειται να ανακριθεί από τις αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετέδωσαν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές.

Οικονομία

  • Το δρόμο για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015 δείχνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι η κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.
  • Χωρίς απώλειες για το κυβερνητικό «στρατόπεδο» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 153 «ναι» από τα κόμματα της συμπολίτευσης και 138 «όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Θύελλα» στη συζήτηση που προηγήθηκε για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Ανησυχία μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σύμφωνα με την οποία είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επώδυνων συμβιβασμών κατά τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου για τις υπόλοιπες κατηγορίες «κόκκινων» δανείων πέραν των επιχειρηματικών και αφορούν στεγαστικά -πρώτη κατοικία- και καταναλωτικά «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων ευπαθών στρωμάτων.

Αθλητισμός

  • Την έκδοση του αντιπρόεδρου της FIFA, Χουάν Άνχελ Νάπουτ, ανακοίνωσε το ελβετικό ομοσπονδιακό γραφείο δικαιοσύνης. Ο Παραγουανός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, μετά τη σύλληψη του σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης στις αρχές του μήνα.
  • Με εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι, ο Στέφανος Ευαγγέλου θα γυμνάζεται στο εξής με την επαγγελματική ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο έναντι 300.000 ευρώ (έχει διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης 15%), ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ακολούθησε την καλοκαιρινή προετοιμασία με τους «μεγάλους» δεν πήρε καμία ευκαιρία από τον Γιάννη Αναστασίου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου