Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - Ε[ΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, 2015

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή, Βασίλη Οικονόμου, που έγινε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Οι αρχές μιλούν για μια πολύ καλά οργανωμένη επίθεση και όχι για τυχαίο ή αυθόρμητο περιστατικό. «Μου φάνηκε καταδρομική επιχείρηση, χτύπησαν με σφοδρότητα και ήταν θέμα τύχης που δεν χτύπησα περισσότερο. Ήταν καλά σχεδιασμένη» λέει ο βουλευτής.
  • Σύντομη διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, κάποια στιγμή από τις 10.00 έως τις 11.00 το πρωί, στο 140ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης αγωγών μέσης τάσης.
  • Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ύστερα από πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά. Πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη εκείνης του κ. Κοτζιά στα Σκόπια, στις 24 Ιουνίου.
  • Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
  • Την αγορά οικοπέδου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κόσμος

  • Το σχέδιο για τη σύσταση ισχυρής ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, με δυνατότητα επέμβασης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ χωρίς να προηγηθεί σχετικό αίτημα κράτους-μέλους, τίθεται στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την παραμονή της Συνόδου ο Γιούνκερ διαμήνυσε ότι «η ζώνη Σένγκεν είναι εδώ και θα παραμείνει» και κάλεσε τους «28» να προσυπογράψουν την πρόταση για την αναβαθμισμένη Frontex.
  • Η Δανία ψήφισε νόμο, ο οποίος προβλέπει πως η αστυνομία της χώρας θα προχωρά στην κατάσχεση κάθε αντικειμένου αξίας που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα, ώστε να «καλυφθεί μέρος των εξόδων» της υποδοχής τους.
  • O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Παρασκευή το Σαν Μπερναρντίνο, στην Καλιφόρνια, προκειμένου να συναντήσει τις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού της 2ας Δεκεμβρίου, όταν ένα ζευγάρι σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 21.
  • O πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του εν όψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, στη γενέτειρά του, τη Γαλικία, όπως καταγράφηκε στα πλάνα που μετέδωσαν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Βίντεο από την επίθεση.
  • Σύσσωμη η ιταλική αντιπολίτευση βάλλει κατά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με αφορμή την αμφιλεγόμενη διάσωση τεσσάρων ιταλικών τραπεζών, με την οποία έχασαν όλα τα χρήματά τους 130.000 ομολογιούχοι και μέτοχοι.

Οικονομία

  • Σε περίπου ένα μήνα η ΕΚΤ προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αρχίσει να δέχεται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη ρευστότητα που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες. Η απόφαση θα ληφθεί από το ΔΣ της ΕΚΤ στη συνεδρίαση στα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο τον Φεβρουάριο. Το επόμενο βήμα προς τη συνολική ομαλοποίηση αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
  • Την έκθεση αξιολόγησης του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που ψηφίστηκε την Τρίτη από την ελληνική Βουλή ολοκληρώνουν οι θεσμοί. Η έκθεση θα κατατεθεί στο EuroWorking Group που θα συνεδριάσει σήμερα, Πέμπτη, ή αύριο, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
  • Συνολικά η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα ειδικότερα «αποκαλύπτει τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ταμείο όταν η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εξασφαλισμένη εκ των προτέρων» αναφέρει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν απαραίτητη από το 2010, αλλά δεν έγινε λόγω των φόβων διάχυσης της κρίσης.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κερδίζοντας 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Από τον 5ο όμιλο πέρασε και ο Πλατανιάς παρά την ήττα του με 1-0 από τον Παναιγιάλειο. Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, έκανε το 3Χ3 και πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Την ομάδα της Τρίπολης ακολούθησε ως δεύτερη στον 8ο όμιλο η Καλλονή που νίκησε με ανατροπή 2-1 τον Κισσαμικό στην έδρα του. Ο Πανιώνιος επίσης προκρίθηκε στην επόμενη φάση αφού έκανε επίσης το 3Χ3 με διπλό (1-2) στην Κρήτη επί του Εργοτέλη, ο οποίος όμως προκρίθηκε (χάρη στη διαφορά τερμάτων) παρά την ήττα του και την ισοβαθμία με τη Ζάκυνθο που επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού. Στον 6ο όμιλο η Βέροια πέρασε με 1-0 από τη Λαμία και προκρίθηκε μαζί με τον Ατρόμητο που νίκησε στο Ελ Πάσο με 4-2 την Καλλιθέα. 
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου