Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2015

  • Λιγότερες φωτιές και λιγότερα καμένα στρέμματα σε σχέση με πέρυσι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Ειδικότερα, το περασμένο καλοκαίρι σημειώθηκε μείωση των πυρκαγιών κατά 11,34% και μείωση των καμένων εκτάσεων κατά 18,70% σε σχέση με το 2014
  • Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία έχασε την Πέμπτη της ζωή του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από μορφή -όπως όλα δείχνουν- οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι έχει δώσει όλες οι προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση - άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος.
  • Στη Σκάλα Συκαμνιάς, προκειμένου να ζήσει από κοντά την τραγωδία των προσφύγων στη Λέσβο, βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σούζαν Σάραντον.
  • Το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης «ποτέ δεν αποσύρθηκε», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού προσθέτοντας πως η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην αρχή του 2016.
  • Να κλείσει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζοντας πως αν εκλεγεί αρχηγός δεν θα προχωρήσει σε κανενός είδους συνεργασία.

Κόσμος

  • Μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις που έδειξαν τον διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ, οι ευρωπαίοι ηγέτες υποσχέθηκαν να επιταχύνουν τη δημιουργία της αναβαθμισμένης Frontex και καλούνται να αποφασίσουν επί του θέματος μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Επίσης, κάλεσαν εκ νέου τους... εαυτούς τους να εφαρμόσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες -ανάμεσά τους και ο Αλ.Τσίπρας- αντέδρασαν στην πρόταση της Κομισιόν να έχει η νέα Frontex δικαίωμα επέμβασης ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση κράτους-μέλους.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα σήμερα, Πέμπτη, απόφαση, η οποία έχει στόχο να καταφέρει πλήγμα στις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών της ISIS. Σκοπός των μέτρων που περιλαμβάνει είναι να σφίξει η μέγγενη στις ροές εκατομμυρίων δολαρίων που αντλεί η ISIS μέσω λαθρεμπορίου διαφόρων ειδών στις τεράστιες εκτάσεις της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ, τις οποίες έχει καταλάβει.
  • Μιλώντας από το Εθνικό Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας έξω από την Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε  ότι τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχουν κανένα στοιχείο για συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή ή προετοιμασία επίθεσης στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, προέτρεψε όμως τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν σε επαγρύπνηση την περίοδο των εορτών.
  • Έντεκα άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Είχε προηγηθεί την Τρίτη η σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου με την υποψία του σχεδιασμού επίθεσης αυτοκτονίας στο προξενείο.
  • Πέντε χρόνια αφότου Τουρκία και Ισραήλ βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης εξαιτίας της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη ναυαρχίδα της νηοπομπής που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αξιωματούχοι των δύο πλευρών κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου.

Οικονομία

  • Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων και την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου) όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.
  • Η ΔΕΗ επιδιώκει επιχειρηματικές συνεργασίες με ισχυρές εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ και εργάζεται γι αυτές. Ωστόσο η πώληση μονάδων παραγωγής σε οποιονδήποτε είναι εκτός του σχεδιασμού της.
  • Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 40.000 ευρώ σε πέντε επενδυτικά κεφάλαια επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί των μετοχών της Εθνικής.

Αθλητισμός

  • Παρότι η Ουντινέζε προηγήθηκε με το εκπληκτικό γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο 67΄, την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Λάτσιο. Ο Μάτρι ισοφάρισε αμέσως (70΄) και ο Κατάλντι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 79΄ για τους «Λατσιάλι» που θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τη Γιουβέντους. Η Μίλαν επικράτησε εκτός έδρας της Σαμπντόρια με 2-0 και πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Κάρπι. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Νιάνγκ (50΄) και Μπάκα (90+3' ).
  • Παρασκευή και ώρα 11:30 στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή θα διενεργηθεί η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα της 3ης φάσης (φάση «16») του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ ανάλογα με τη θέση που κατέκτησαν στους ομίλους. Έτσι, οι 8 πρώτοι θα βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών» και θα κληρωθούν με τις δεύτερες, χωρίς να υπάρχει περιορισμός.
  • Παρελθόν από τον πάγκο της Τσέλσι αποτελεί ο Ζοζέ Μουρίνιο. Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 17:00 η διοίκηση των Μπλε, ο Πορτογάλος τεχνικός έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την Τσέλσι.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου