Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, 2015

  • Επιστρέφονται από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  • Ποσοστό 84,5% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης. Μη ικανοποιημένο, εξάλλου, δηλώνει το 67% των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής η πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.
  • Σε... χωριό του Άγιου Βασίλη μετατρέπεται αύριο, Σάββατο, η Γλυφάδα με τους εμπορικούς δρόμους της πόλης να γεμίζουν μουσική και φως. Ο δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο διοργανώνει «Κόκκινη Νύχτα», με τα καταστήματα προαιρετικά ανοιχτά έως τις 12.00 το βράδυ και ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα να περιμένει σε κάθε γωνιά του κέντρου μικρούς και μεγάλους. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις πέντε το απόγευμα στην πλατεία Εσπερίδων.
  • «Αποτελεί υποχρέωσή μας να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις δυσκολίες τους, όταν όμως είμαστε μπροστά στα παιδιά λυγίζουμε», τόνισε την Παρασκευή, κατά την επίσκεψή του στα Νοσοκομεία Παίδων, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η αγάπη προς το παιδί είναι πάνω από όλα».

Κόσμος

  • Την πολιτική του κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη σκιά των τζιχανιστικών επιθέσεων σε Παρίσι και Καλιφόρνια, υπερασπίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη χρονιά που φεύγει. Ανέφερε ότι σημειώνεται πρόοδος στη μάχη κατά του ISIS, «κάρφωσε» τον Πούτιν για τις ρωσικές επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι ο Ασαντ δεν μπορεί να παραμείνει στη Συρία.
  • Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή ρουτίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, πέταξε κατά λάθος σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τεχνητό κινεζικό νησί στο διαφιλονικούμενο αρχιπέλαγος Σπάρτλι, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal.
  • Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο που επιχείρησε να τους παρασύρει με το όχημά του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, γνωστοποίησε ο στρατός, ενώ άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
  • Το «πράσινο φως» δόθηκε σε επίπεδο πρεσβευτών των κρατών-μελών της ΕΕ για την εξάμηνη παράταση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της εμπλοκής της στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησαν κοινοτικές πηγές και διπλωμάτες.
  • Η κυβέρνηση της Δανίας υπερασπίστηκε το αμφιλεγόμενο σχέδιό της να προχωρήσει στην κατάσχεση κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που έχουν στην κατοχή τους οι αιτούντες άσυλο προκειμένου να χρηματοδοτήσει κατ' αυτόν τον τρόπο τις υποδομές για τη φιλοξενία τους, μέτρο που που κατά τους επικριτές του παραπέμπει στη λεηλασία των περιουσιών των Εβραίων από τους Ναζί.

Οικονομία

  • Ταχείες εξελίξεις στα μέτωπα του Αστέρα Βουλιαγμένης, του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην Rosco, επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εντός των πρώτων μηνών του 2016 ή και νωρίτερα εκτιμάται ότι θα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως προέκυψε από δηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, του προέδρου του Ταμείου, Στέργιου Πιτσιόρλα.
  • Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.
  • Αναρτήθηκε την Παρασκευή στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία αποδίδεται το ποσό των 5,86 εκατ. ευρώ σε ναυτικούς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. και των εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο ή στην ίδια μητρική επιχείρηση ή σε άλλη ναυτική εταιρεία υπό κοινή διαχείριση.

Αθλητισμός

  • Μπορεί το Σαββατοκύριακο να είναι γεμάτο μπάλα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ωστόσο το «μεγάλο ματς» έρχεται την προσεχή Δευτέρα από την Premier League, όταν η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Από εκεί και πέρα, το Σάββατο στο Campionato θα δούμε εάν η Έβερτον μπορεί να σταματήσει το τρένο του Ρανιέρι… τη Λέστερ, ενώ την Κυριακή ξεχωρίζει από το Campionato το Ίντερ - Λάτσιο.
  • Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα με την 15η νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην Super League, είναι το ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό στον αγώνα του Σαββάτου (19:30) με την ουραγό Καλλονή στο στάδιο της Μυτιλήνης. Τα άλλα δύο ματς που γίνονται νωρίτερα είναι Ατρόμητος - Πανιώνιος (15:00) στο Περιστέρι και Βέροια - Αστέρας Τρίπολης (17:15) στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.
  • Το ντέρμπι της Λάρισας με τα Τρίκαλα δεσπόζει από το πρόγραμμα της 13ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Football League που θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις. Η ΑΕΛ, η οποία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, υποδέχεται to Σάββατο (18:00) τα Τρίκαλα που βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από την κορυφή, με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου