Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2015

  • Αναλυτική πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση νέου που βασίζεται, εν πολλοίς, στο γερμανικό εκλογικό σύστημα, έδωσε στη δημοσιότητα το Ποτάμι. Η πρόταση βασίζεται στο γερμανικό σύστημα, με δύο κάλπες, ενώ μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών.
  • Γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
  • Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
  • Προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάθρωση του χρέους είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και γι' αυτό στόχος είναι να την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό, κρατώντας σταθερές τις γραμμές άμυνας για την προστασία των αδυνάτων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 26ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας». Ακόμα, είπε ότι το 2016 θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην ανάπτυξη
  • Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ενώ έκλεισε το «παράθυρο» συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και με ψήφο εμπιστοσύνης επειδή, όπως είπε, ουδείς πρόκειται να αποδεχθεί την εφαρμογή των 9 σημείων που έχει θέσει ως όρο.

Κόσμος

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την απευθείας μεταφορά αεροπορικώς ενός περιορισμένου αριθμού προσφύγων από την Τουρκία σε ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
  • Ο στρατός των ΗΠΑ αδημονεί να αναλάβει περαιτέρω δράση στη Συρία δήλωσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ. Παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει «να κάνει περισσότερα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, «πράγμα που δεν έχει κάνει», όπως τόνισε.
  • Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε υπέργεια διάβαση κοντά στον κεντρικό σταθμό Μπαϊράμπασα του μετρό της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον πέντε οι τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της συνοικίας.
  • Ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ απομάκρυνε τον διοικητή της αστυνομίας της πόλης μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δολοφονία 17χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Ο Εμάνουελ ανακοίνωσε την απόφασή του να διώξει τον αστυνομικό επιθεωρητή Γκάρι ΜακΚάρθι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι ο δήμαρχος τον στηρίζει.
  • Ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει απόφαση να παγώσει τη χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Τουρκία.

Οικονομία

  • Ξεκίνησε την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου. Υπέρ της ψήφισης του προϋπολογισμού τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν.
  • Την πεποίθησή του ότι «στις αρχές του έτους» θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
  • Κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, αλλά και μετρητά που βρίσκονται «στο στρώμα» ή σε θυρίδες καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά (μέσω taxisnet) όσοι είναι υπόχρεοι σε πόθεν έσχες, σε μια πρόβα τζενεράλε πριν την εφαρμογή του περιουσιολογίου. Η έναρξη υποβολής των δηλώσεων καθορίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2016. Ποια είναι η διαδικασία για την υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των φορολογούμενων αλλά και των ανήλικων τέκνων τους, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης. Όλη η απόφαση.
ΠΗΓΗ:  Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου