Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, 2015

  • Μετά την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, τα μέλη της ΝΔ προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων: των Αδ.Γεωργιάδη, Β.Μεϊμαράκη, Κ.Μητσοτάκη και Απ.Τζιτζικώστα. Οι εκλογές διεξάγονται 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα. Δείτε αναλυτικά οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών.
  • Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και οι ανάγκες για στελέχωσή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνόδου των πρυτάνεων. Στη συνεδρίαση της συνόδου, το Σάββατο, παρευρέθησαν και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, καθώς επίσης και η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου.
  • Η Γερμανία προσφέρθηκε να ενισχύσει την Frontex στην Ελλάδα με 180 αστυνομικούς. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη λεγόμενη Επιχείρηση Rabit που ξεκινά τον Ιανουάριο.
  • Σε χώρους όπου αποβιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες στις ακτές της Λέσβου αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων στον καρά Τεπέ και στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών βρέθηκε η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σούζαν Σάραντον. «Ήρθα εδώ για να μάθω τις ιστορίες τους. Ελπίζω να μπορέσω να τους βοηθήσω να αποκτήσουν φωνή, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ακριβώς σαν κι εμάς» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει νόμο το νόμο και μέτρο το μέτρο την βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «μόνο που εδώ οι εκβιασμοί για τις δόσεις πάνε πακέτο με την διαφημιστική εξαπάτηση και το ψέμα».

Κόσμος

  • Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση από χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε περισσότερες από δέκα κατοικίες στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό.
  • Θρίλερ εκτυλίσσεται στα ανοικτά των ακτών του Σουλαουέζι στην Ινδονησία με πλοίο στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 100 άτομα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο βυθίστηκε, καθώς η μηχανή του υπέστη βλάβη ενώ ταξίδευε εν μέσω καταιγίδας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της νήσου επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως το πλοίο πλέει ακόμα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
  • Εξήντα εννέα κούρδοι μαχητές και δύο τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας ενέτειναν τις επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις προσπάθειες για την επίλυση της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία: τις ΗΠΑ του Ομπάμα, αλλά και τον Μπασάρ Άσαντ.

Οικονομία

  • Σε ισχύ βρίσκεται από τις 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά άλλες δύο Κυριακές: Στις 20 και 27 Δεκεμβρίου.
  • «Τρύπα» 2 έως 3 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) βλέπουν οι δανειστές στον προϋπολογισμό του 2016, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στους θεσμούς, τούς οδηγούν στην απόφαση να ζητήσουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, συνεχίζεται το «θρίλερ» με την υποδόση.
  • Παράταση έως και τις 29 Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου συνολικού ύψους 748 εκατ. ευρώ από την Attica Bank, η οποία μέχρι και την Παρασκευή είχε συγκεντρώσει κεφάλαια περί τα 650 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση και του εφετινού Championnat, έκανε απόψε η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε άνετα, εκτός έδρας της Καέν με 3-0. Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και τα τέρματα των Παριζιάνων, που έχουν αποσπασθεί εντυπωσιακά στην βαθμολογία, σημείωσαν οι Ντι Μαρία (16` 50`) και Ιμπραϊμοβιτς (36`).
  • «Χριστουγεννιάτικο δώρο» στην Μπάγερν Μονάχου έκανε η Κολονία καθώς επικράτησε με 2-1 της Ντόρτμουντ, δίνοντας την ευκαιρία στους Βαυαρούς να αποσπασθούν στην βαθμολογία, μετά την νίκη τους με 1-0 στο Ανόβερο. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άνοιξε το σκορ στο 19' για την Ντόρτμουντ που τελικά δεν πήρε ούτε βαθμό, ενώ σημαντική νίκη σημείωσε και η Λεβερκούζεν με 1-0 στην έδρα της Ινγκολστατ.
  • Με το απόλυτο των νικών έκλεισε τον α' γύρο του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, ο οποίος την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ πέρασε νικηφόρα και από την Καλλονή με 2-0. Και τα δύο γκολ σημείωσε με πέναλτι ο Φορτούνης (9΄, 33΄), ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 33΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Δαύκου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου