Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2015

  • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2015
  • Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Frontex. Οι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα. Στόχος ο έλεγχος των προσφύγων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί επαρκώς.
  • Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε το σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί χρόνια συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα. Ο ίδιος έλαβε εκατοντάδες «likes» για την άποψή του, αλλά εξίσου πολλά αρνητικά σχόλια. Επανήλθε δε με νέο σχόλιο.
  • Με τοποθετήσεις βουλευτών συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία ενέχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης. Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή.
  • Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε και στην κλήρωση της Πέμπτης στο Τζόκερ, αφού δεν υπήρξε τυχερός που είχε προέβλεψε τους 5+1 αριθμούς και το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην επόμενη κλήρωση, την Κυριακή. Ωστόσο, υπήρξαν 15 τυχεροί που πέτυχαν τους 5 αριθμούς και παίρνουν 44.357,78 ευρώ ο καθένας. Οι τυχεροί αριθμοί είναι...
  • Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από τον λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλα 150.000 από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς τα δύο πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στα «πόθεν έσχες».

Κόσμος

  • Οι Δανοί απέρριψαν, στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ενίσχυαν τη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Το «όχι» εξάλλου σημαίνει ότι η Δανία πρόκειται να αποχωρήσει από τη Europol το 2016.
  • Αγνωστα είναι τα κίνητρα της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο στη νότια Καλιφόρνια, σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι το μακελειό μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία ή με τον χώρο δουλειάς. Το CNN, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι ένας εκ των δύο δραστών φαίνεται πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ωστόσο ενδέχεται να υπήρχαν και άλλα κίνητρα. Ο δράστης, το 2014, είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία.
  • Δεν ρίχνει τους τόνους το Κρεμλίνο απέναντι στην Τουρκία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να λέει πως η Άγκυρα θα μετανιώσει «πολλές φορές» την κατάρριψη του Sukhoi, υπαινισσόμενος πως τα αντίποινα δεν θα περιοριστούν σε εμπορικές κυρώσεις.  «Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν» δήλωσε προσθέτοντας δηκτικά ότι «προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κλίκα στην εξουσία της Τουρκίας κάνοντας να χάσουν τα λογικά τους». Επιμένει στις κατηγορίες του πως η Τουρκία «συνδράμει τους τρομοκράτες» της ISIS.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εκτίμησε πως η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με τα αιτήματα της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις εντός της Ένωσης «θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας το Φεβρουάριο» του 2016.
  • Το Πεντάγωνο θα επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ. Ο αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, απορρίπτοντας έτσι σχετικό αίτημα των Πεζοναυτών.

Οικονομία

  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αρχίσει τον Ιανουάριο να μελετά αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις της Ε.Ε για το ελληνικό Δημόσιο Χρέος τις οποίες το ΔΝΤ θα αξιολογήσει, πριν προχωρήσει σε απόφαση.
  • Περί τα 850 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι του Ηρακλείου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών. Οι δεσμευτικές προσφορές κατατίθενται έως τις 23 Φεβρουαρίου 2015 από τους υποψήφιους επενδυτές.
  • O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μιλώντας στην ολλανδική Βουλή ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα επειδή, μεταξύ άλλων, οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Αθλητισμός

  • Τρίζει συθέμελα το αρχηγείο της FIFA στη Ζυρίχη. Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου πως οκτώ από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχουν έλθει σε συμφωνία με τις αρχές για να δηλώσουν ένοχοι. Μάλιστα η πρώτη Αφροαμερικανή υπουργός Δικαιοσύνης στην Ιστορία, πρόσθεσε πως απο τους οκτώ, οι πέντε δεν συμπεριλαμβάνονται στον πρώτο κύκλο διώξεων που ξεκίνησε με την έφοδο της αστυνομίας στην Ελβετία πριν από έξι μήνες.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3tK7bmT6u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου