Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2015

  • Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εξαρχείων.
  • Με τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών συνεχίστηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία ενέχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.
  • «Τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν» έβαλε το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
  • Επίθεση από μέλη της ομάδας ναυαγοσωστών Lifeguard Hellas, που συνδράμουν στην διάσωση προσφύγων στη Λέσβο, δέχτηκε την Παρασκευή ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Άρης Μεσσίνης.
  • «Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο αδιάβλητο των εσωκομματικών εκλογών. Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλ.Τσίπρα, αν εκλεγεί πρόεδρος, δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Κόσμος

  • Εξακόσιοι Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο Βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προσθέτοντας ότι οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι ενήμερες για την πρωτοβουλία.
  • Αλλάζει η κατεύθυνση των ερευνών για το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Το FBI ανακοίνωσε επισήμως ότι ερευνά την υπόθεση ως «πράξη τρομοκρατίας», την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι μία εκ των δραστών φέρεται να είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.
  • Πάνω στη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε μία συμβολική κίνηση ενόσω κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου. Το «Σαρλ ντε Γκωλ» θα αναπτυχθεί στον Κόλπο τις προσεχείς ημέρες.
  • Δήλωση με την οποία ορκιζόταν πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να είχε αναρτήσει στο Facebook μία εκ των δύο δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα είχε σχεδιαστεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή ότι οι δύο δράστες είχαν λάβει κατευθύνσεις από αυτούς.
  • Τουλάχιστον 893.970 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές χωρών της Ευρώπης διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Μόνο η Ελλάδα υποδέχθηκε περισσότερους από 744.650 πρόσφυγες. Σύμφωνα με ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Οργανισμού, τουλάχιστον 3.601 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται εξαιτίας ναυτικών δυστυχημάτων στην Μεσόγειο.

Οικονομία

  • Απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης για κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικού μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και ζητούν «γενναίες» μειώσεις συντάξεων. Προτείνουν τρία σενάρια που προβλέπουν περικοπές από 6% ώς και 30%.
  • Πέντε νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Ορίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, η σύνθεση της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη θέση του/της Γενικού/ής Γραμματέα/ως Δημοσίων Εσόδων. Ποια είναι τα επτά μέλη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου