Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, 2015

  • «Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός για να περάσω το δύσκολο κάβο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να υπάρξει «εθνική γραμμή πλεύσης» στα μεγάλα ζητήματα.
  • Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι 8 από τους 13 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, το βράδυ της Κυριακής. Οι οκτώ νεαροί, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εκρήξεις, εμπρησμό και κατοχή εκρηκτικών.
  • Η πρώτη απόλυση μονίμου υπαλλήλου της Βουλής είναι γεγονός. Αναρτήθηκε ήδη στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του εν λόγω «τέως μονίμου υπαλλήλου της Βουλής», καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα του πτυχίου του.
  • Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, αν δεν τηρηθεί η δέσμευση για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού.
  • «Όχι» στο αίτημα της εταιρείας Vodafone να ακυρώσει το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το θάνατο ενός από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Λιβύης, γνωστό ως Αμπού Νάμπιλ. Ο Ναμπίλ ήταν ο στόχος επιδρομής από F15 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας την 13η Νοεμβρίου σε κτίριο στην πόλη Ντέρνα.
  • Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου που βγάζει το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη που ελέγχει στην ιρακινή και τη συριακή επικράτεια διακινείται λαθραία μέσω Τουρκίας.
  • Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις πήρε η ιστορική νίκη της Ενωμένης Αντιπολίτευσης (MUD) στην Βενεζουέλα, καθώς τα τελικά αποτελέσματα τής έδωσαν 112 έδρες, έναντι μόλις 51 για το κόμμα που ίδρυσε ο Ούγκο Τσάβες, ενώ μένει να διευκρινιστεί η τύχη άλλων 4 εδρών.
  • «Μουσουλμάνος + βία=τρομοκρατία. Μη μουσουλμάνος + βία=έγκλημα μίσους». Αυτό το tweet προκάλεσε πλημμυρίδα σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου σε σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο.
  • Η κυβέρνηση της Φινλανδίας εξετάζει πρόταση για να δώσει σε όλους τους πολίτες ένα βασικό εισόδημα 800 ευρώ τον μήνα και να διακόψει όλα τα επιδόματα πρόνοιας. Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Φινλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο εξετάζει την πρόταση αυτή, έδειξε ότι το 69% υποστηρίζει την ιδέα του βασικού εισοδήματος.

Οικονομία

  • Μετά την υλοποίηση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, στο Eurogroup εξετάστηκε το θέμα του δεύτερου πακέτου, το οποίο συνδέεται με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. Όπως τόνισε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, στόχος είναι το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων να έχει υλοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να προχωρήσουμε στις αρχές του 2016 στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση, μεταξύ των οποίων το Ασφαλιστικό.
  • Σαράντα τέσσσερις υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Από αυτές οι 43 προέρχονται απο την Ελλάδα, ενώ ένας υποψήφιος είναι από την Αργεντινή.
  • Με επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ.Δραγασάκης, ζητά να καταθέσουν στη Βουλή εκθέσεις με τις οποίες να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την τελευταία αλλά και όσες προηγήθηκαν. Την κίνηση αυτή προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρητορική περί εξεταστικών δεν είναι απειλή για εμάς».

Αθλητισμός

  • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καλεί σε απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έγιναν στην Λεωφόρο στο ματς με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν έγινε ποτέ. Οι Πράσινοι έχουν διορία να απολογηθούν με υπόμνημα ως τη Δευτέρα 14/2 και κινδυνεύουν με νέα τιμωρία, πολύ πιο βαριά από αυτή που δέχθηκαν ήδη (190.000 ευρώ, 4 αγωνιστικές, -3 βαθμούς και απώλεια του ντέρμπι στα χαρτιά).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου