Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, 2015

  • Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
  • Επιμένει ο αρχισυντάκτης του οικονομικού τμήματος της Die Welt, Γιαν Νταμς, πως η γερμανική πρεσβεία έχει συντάξει έκθεση, η οποία αναφέρεται στη γενική κατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα, δηλώνει έκπληκτος από την έντονη αντίδραση του έλληνα πρωθυπουργού.
  • Τη βεβαιότητά του ότι οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου θα αναπτυχθούν δυναμικά, δεδομένης της γεωγραφικής εγγύτητας και της σχετικής συμπληρωματικότητας των δύο οικονομικών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας - Αιγύπτου.
  • Ένας ύποτπος για πιθανές σχέσεις με τζιχαντιστές εξετάζεται από τις λιμενικές αρχές στη Μόρια της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόταν από τη Συρία και στο κινητό του τηλέφωνο οι λιμενικοί βρήκαν φωτογραφίες του με όπλα και με σημαίες που έμοιαζαν με του Ισλαμικού Κράτους.
  • Η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει στην Αθήνα τον φερόμενο ως εγκέφαλο της επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον Ιανουάριο, στη διάρκεια επιχείρησης που απέτυχε, αναφέρει το BBC επικαλούμενο βελγική πηγή.

Κόσμος

  • Η Ρωσία έπληξε για πρώτη φορά στόχου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχιο στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Με μία ασυνήθιστα αυστηρή δήλωση, ο Λευκός Οίκος επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ για την πρότασή του να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι θέσεις του τον καθιστούν ακατάλληλο για πρόεδρο. «Το πραγματικό ερώτημα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει να συμπαρασυρθεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ» επισήμανε εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
  • To συγκρότημα Eagles of Death Metal, που βρισκόταν στη σκηνή όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στον χώρο συναυλιών Bataclan κι έσπειραν τον θάνατο την 13η Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη, σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, το παριζιάνικο θέατρο.
  • Νέα στρατηγική αερομεταφορών στην Ευρώπη προτείνει η αρμόδια επίτροπος Βιολέτα Μπουλτς. «Θέλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές, παρόμοια με εκείνη της οποίας υπήρξαμε εμπνευστές τη δεκαετία του 1990. Επιθυμούμε, μέσω της πρωτοποριακής αυτής στρατηγικής, να ενισχύσουμε τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων· γι' αυτό άλλωστε σκοπεύουμε να προτείνουμε νέους κανόνες για ολόκληρη την ΕΕ με στόχο την πλήρη οικονομική αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών» αναφέρει σε άρθρο της.
  • «Ας διαδώσουμε όλοι την ευσπλαχνία, αν μπορούμε ας σκουπίσουμε μερικά δάκρυα και ας δωρίσουμε λίγη χαρά», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την τελετή έναρξης του Αγίου Έτους των Kαθολικών, του Ιωβηλαίου.

Οικονομία

  • Το ενδεχόμενο της μεταβίβασης του 100% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Η συνάντηση της Τρίτης ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, ωστόσο νέα συνάντηση αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.
  • Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Υποδομών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, επί των ημερών του οποίου η εταιρεία κατέστη κερδοφόρος και μάλιστα συνδέθηκε με τις ανάγκες της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας, με βάση το λιμάνι του Πειραιά.
  • Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, είπε ο Β.Σόιμπλε, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητικός. «Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αθλητισμός

  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τους «16» του Champions League, μετά την ήττα της 3-2 από τη Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Αϊντχόφεν νικούσε 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτσι κατέκτησε την πρόκριση μαζί με τη Βόλφσμπουργκ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο καθώς επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα (το γκολ ο Μήτρογλου). Πρώτη στον 4ο όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας 4-2 της Γκλάντμπαχ και δεύτερη η Γιουβέντους που ηττήθηκε 2-0 από τη Σεβίλη, η οποία συνεχίσει στο Europa League. Εύκολη νίκη της Παρί με 2-0 επί της Σαχτάρ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε με 8-0 τη Μάλμε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνει καρέ τερμάτων και τον Μπενζεμά χατ τρικ.
  • Ο Δημήτρης Σαραβάκος έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο παλαίμαχος άσσος του Παναθηναϊκού και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου. Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη και οι Τάκης Οικονομόπουλος, Βασίλης Κωνσταντίνου.
  • Ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, τον Οκτώβριο του 2016. Ο πρώτος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σήμερα στη Ρόδο, όπου βρέθηκε ως φιλοξενούμενος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου