Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» ξορκίζει η Νέα Δημοκρατία

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, 2015

Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν εσωτερικό πόλεμο και βγαίνουν τα μαχαίρια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση
Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» ξορκίζει η Νέα Δημοκρατία
Το...πνεύμα των Χριστουγέννων που ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά το βαθμό συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, ξορκίζουν στη Νέα Δημοκρατία.
Την ίδια στιγμή πάνω από την...«αγέλαστη πολιτεία» της συντηρητικής παράταξης, όπου κυριαρχεί η θλίψη και η κατήφεια για την κατάσταση που βρίσκεται η Ν.Δ., εμφανίζονται δημοσκοπήσεις που προκαλούν εσωτερικό πόλεμο και βγαίνουν τα μαχαίρια, καθώς αμφισβητούνται.
Η συμμετοχή είναι το μυστικό της κρίσιμης εσωκομματικής αναμέτρησης και όλα θα κριθούν από τον αριθμό των μελών, φίλων και ψηφοφόρων που θα προσέλθουν σε 13 μέρες στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Ν.Δ.
Και αυτό, διότι όπως είχε καταγράψει το «Βήμα» από την πρώτη στιγμή, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις ... χριστουγεννιάτικες κάλπες, καθώς είναι μια ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα είναι ανοικτά και υπάρχει εορταστικό κλίμα που ενδέχεται να επηρεάσει τη συμμετοχή.
Γι’ αυτό και γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να ξεπεράσουν τις 300.000 οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες, αν και όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν μπορεί να προβεί σε ασφαλή εκτίμηση.
Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχίζουν την προεκλογική τους πορεία, αν και το βάρος πλέον θα δοθεί στις μεγάλες περιφέρειες, όπως το Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα.
Όλοι θα εντείνουν και τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ, ενώ στο...χορό των συνεντεύξεων μπήκε και ο κ. Μεϊμαράκης που έως την ημέρα που παραιτήθηκε από την προεδρία της Ν.Δ. είχε επιλέξει να κάνει μόνο περιοδείες και ομιλίες ως υποψήφιος.
Το κλίμα δεν έχει βελτιωθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ.και απλά στην Κ.Ο. τηρήθηκε ένα πενθήμερο μορατόριουμ λόγω της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού. Η ένταση είναι δεδομένη και στη μάχη έχουν μπει σε πολλούς νομούς και οι βουλευτές, πολύ περισσότερο απ’ ότι το 2009 στη μεγάλη μάχη, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που αμφισβητούνται από τους άλλους τρεις υποψηφίους αρχηγούς, επιμένει ότι εάν ο ίδιος κερδίσει δεν τίθεται θέμα διάλυσης ή διάσπασης της Ν.Δ.και προβλέπει ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
Η πρωτιά του αμφισβητείται και μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε στη βαρύτατη καταγγελία ότι κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν αρχηγό στη ΝΔ με αφορμή τις δημοσκοπήσεις και διερωτήθηκε μήπως εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θέλει, κατά τον ίδιο, μια διαλυμένη Ν.Δ.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει, όπως κάνει από την έναρξη της κούρσας, ότι δεν πιστεύει καμία δημοσκόπηση, από τη στιγμή που δεν μπορεί να προσδιοριστεί το εκλογικό σώμα.
Στην παρούσα, προεκλογική περίοδο, απλά καταγράφεται η ίδια καχυποψία με αυτή που υπήρχε και προ του φιάσκο της αναβολής των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, όταν στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονταν πρώτος ο κ. Μεϊμαράκης. Τότε οι άλλοι τρεις, με πιο αιχμηρό τον κ. Τζιτζικώστα, αμφισβητούσαν τις δημοσκοπήσεις και μάλιστα ο 38χρονος περιφερειάρχης έλεγε ότι το σύστημα του Μαξίμου προτιμά να εκλεγεί συγκεκριμένος υποψήφιος.
Η πλευρά Μεϊμαράκη επιμένει ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι αναξιόπιστες και αντιεπιστημονικές και όπως αναφέρει ο στενός του συνεργάτης, Θόδωρος Αμπατζόγλου, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει σε συνομιλητές του ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς και μιλάει για ευρύτερο σχέδιο.
Ήδη, τα περί κινδύνου διάλυσης και διάσπασης έχουν επισημανθεί εδώ και πολλές μέρες, τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Νίκος Δένδιας. Μάλιστα με τον κ. Δένδια είχε συνάντηση το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος βρέθηκε στην σύναξη που διοργάνωσε ο βουλευτής λόγω της ονομαστικής του εορτής.
Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας επιμένει τις τελευταίες ημέρες ότι εάν ο ίδιος κερδίσει δεν τίθεται θέμα διάλυσης ή διάσπασης της Ν.Δ., αν και οι αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές που υποστηρίζουν κυρίως τον κ. Μεϊμαράκη έχουν διαφορετική άποψη.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου