Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγή σκηνικού στην Ισπανία

 Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, 2015
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Μπορεί το PP του Μαριάνο Ραχόι να αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στις ισπανικές εκλογές, ο μεγάλος «νικητής», όμως, φαίνεται ότι είναι το αριστερό μπλοκ κομμάτων. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι Podemos, η Ενωμένη Αριστερά και δύο τοπικοί σχηματισμοί συγκεντρώνουν 175 έδρες, μια «ανάσα» από το όριο των 176 που απαιτούνται για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας, μετά τη καταμέτρηση του 90 των ψήφων.

Αλλαγή σκηνικού στην Ισπανία
Το συντηρητικό PP του Μαριάνο Ραχόι εξασφαλίζει 123 έδρες και για να σχηματίσει κυβέρνηση θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο άλλοι κόμμα της αντιπολίτευσης.
Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, οι Σοσιαλιστές αναδεικνύονται στη δεύτερη δύναμη των εκλογών και κερδίζουν 91 έδρες ενώ ακολουθούν οι Podemos με 69 έδρες. Τα επίσημα στοιχεία δίνουν την τέταρτη θέση, και 40 έδρες, στους Ciudadanos. 
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά από πλήθος υποστηρικτών του, ο αρχηγός των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική ημέρα για την Ισπανία. «Ξεκινάει μια νέα πολιτική εποχή» τόνισε ο κ. Ιγκλέσιας. 
Αλλαγή σκηνικού στην Ισπανία

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Πέντρο Σάντσεθ ανέφερε ότι οι Ισπανοί ψηφίσαν «για την αριστερά και την αλλαγή». 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία. Και αυτό γιατί το Σύνταγμα της χώρας δεν προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. 

Την περασμένη Τετάρτη, ο Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αποκλείσει προεκλογικά αυτό το ενδεχόμενο. 
Στην Ισπανία ο Σταύρος Θεοδωράκης
Στη Μαδρίτη, όπου παρακολουθεί την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης... εκ των έσω -και συγκεκριμένα από το στρατηγείο των Ciudadanos- βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των πρώτων exit polls, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για μια "πολύ ενδιαφέρουσα μάχη" και μετέφερε την επικρατούσα εκτίμηση ότι τα παλαιά κόμματα, το λαϊκό και το σοσιαλιστικό, "δεν θα έχουν πρωτοκαθεδρία", με την έννοια ότι δεν θα μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά θα χρειαστούν τη συνεργασία των νέων κομμάτων.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου