Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ο γελωτοποιός και οι γελωτοποιοί του, τα πάγκακα λόγια του Πάγκαλου, Πλακιωτάκης και το σύννεφο, της Ολγας το ζεϊμπέκικο

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2015

Του θεόδωρου Καλμουκου
Από τη Σειρα "αδελφια μου"

O Aλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Λάκλη Λαζόπουλο στο καμαρίνι αφού πρώτα απόλαυσε την θεατρική του παράσταση.
Η Ολγα, το φερέφωνο του Αλέξη, με τον χτυπητό βηματισμό κατά πόδας λόγω συσσωρευμένης πίεσης και αφού αναφώνησε όχι δεν θα κάτσω να σκάσω τράβηξε για τα μπουζούκια κι άρχισε ένα ξέφρενο ζεϊμπέκικο σαν έφηβη παιδούλα σαν άρχισε ο αοιδός Μαργαρίτης να άδει το άσμα «και τώρα τρελοκόριτσο γελάς». Κι αμέσως όσοι περίμεναν στις μακρόσυρτες γραμμές των συσσιτίων σταυροκοπήθηκαν γιατί νόμισαν πως έγινε το θαύμα, ξορκίστηκε η οικονομική κρίση και θα αρχίσει πάλι το χρήμα να ρέει όπως έπεφταν και τα λουλούδια στα πόδια της Ολγας, καθώς χοροπηδούσε ευρισκόμενη στο τσακίρ κέφι. Με τις υγείες της λοιπόν, τι άλλο να πει κανείς σε μια Ελλάδα γονατισμένη, πεινασμένη, καθημαγμένη, δηλαδή φτωχημένη στην κυριολεξία;Eίναι και αυτό από τα θέματα που προκαλούν γέλια αν και στην ουσία είναι για κλάματα, Αδέλφια μου Ελληνες, να σπεύδει ομοθυμαδόν η πλειάδα των μελών της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Αλέξη και την Περιστέρα του –την σύντροφό του κατά τα καινούργια ήθη και έθιμα– στην παράσταση ενός γελωτοποιού. Βέβαια αυτός τη δουλειά του κάνει, πελατεία θέλει, το εκπληκτικό είναι το ασκέρι που μαζεύτηκε εκεί. Ιδού μερικοί ο Παππάς του Επικρατείας, το κυβερνητικό φερέφωνο η Ολγα, ο αναπληρωτής του Πολιτισμού Ξυδάκης, ο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κουρουμπλής και ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Χαϊκάλης με όλες εκείνες τις ιστορίες. Και στη μέση όλων αυτών ο Λάκης, τον οποίον ξεφώνισε η Ζωή –την θυμάστε;- ζωή να έχει, η οποία είπε το σφαχτικό «άλλο καλλιτέχνης, άλλο αυλικός. Αλλο κωμικός, άλλο σαλτιμπάγκος κι άλλο γελωτοποιός της εξουσίας». Θυμηθήκαμε τις παλιές εκείνες μέρες όταν η Ζωή έδινε ζωή και τράνταγμα στη Βουλή, αλλά έφυγε από το μαντρί των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και ξέκοψε σύριζα από την πολιτική ζωή και μόνο με καμιά δήλωση σαν και την παραπάνω θέλει να βγαίνει από την αφάνεια και να λέγει «ιδού εγώ»!
Ο τοποτηρητής της Νέας Δημοπρασίας Πλακιωτάκης νομίζει κανείς πως κάνει πλάκα όταν επαναλαμβάνει για «το εγωιστικό συννεφάκι του κ. Τσίπρα». Βέβαια ο Αλέξης έφτασε σ’ αυτό το συννεφάκι επειδή η Νέα Δημοπρασία και το ΧΑΣΟΚ που κυβέρνησαν διαδοχικά επί σαράντα χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή της παραλυτική κατάσταση. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, αλλιώς ο Αλέξης θα βρισκόταν διά βίου στα αζήτητα με όλο αυτό το Συριζέικο συνοθύλευμα που τον περιβάλλει.
Μέσα σ’ όλα βγήκε και Θεοδωράκης, όχι ο μουσουργός, ο άλλος του «Ποταμιού» και έκανε βαρύγδουπη παρέμβαση ειπών «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει να μας το πει ώστε να βρούμε λύση».
Και μιας ο λόγος εδώ περί άλλης λύσης, Αδέλφια μου Ελληνες, αλήθεια πώς σας φαίνεται ο Κώστας ο Καραμανλής επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης, που θα του παραδώσει ο Αλέξης τα κλειδιά ακόμα και τα χαϊμαλιά που έχει μαζέψει από τα Πατριαρχεία και θα πάει αυτός να κουρνιάσει κοντά στην Περιστέρα του τραγουδώντας «λες κι ήταν όνειρο», ενώ ο εφιάλτης της Ελλάδας θα συνεχιστεί;
Το πάγκακο στόμα του Πάγκαλου έσταξε φαρμάκι πάλι για τoν Αλέξη, για τον οποίον είπε, «οίηση είναι η υπερβολική αυτοεκτίμηση. Οταν δεν είσαι τίποτα και καμαρώνεις γιατί έγινες στα 40 Πρωθυπουργός είσαι απλώς ψώνιο». Ζήλεια πάγκακη κι ας λέγεται Πάγκαλος.
Μέσα σ’ όλα να και η Φώφη του ΧΑΣΟΚ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων είπε κι αυτή τον χρησμό της, πως «μόνη λύση η κυβέρνηση συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων». Δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κάτω από το κάτω, κάτι δηλαδή σαν «μηδέν στο πηλίκιο». Αξέχαστε George!
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου