Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξης ο ευλογημένος, πήραν τα ράσα του Πασσιά γιατί πιάστηκε στα πράσα, οι ναυαγοί στον Προκόπη, της Φώφης το ύφος

Του Θεόδωρου Καλμούκου

TSIPRAS - THEOFILOS 1
Πάει τελείωσε κι αυτό, η Μήτηρ Εκκλησία πήρε τα ράσα του Πασσιά γιατί πιάστηκε στα πράσα με «ογκανίσματα της σαρκός μετά της πνευματικής θυγατρός αυτού». Κύριε σώσον τους ευσεβείς!
Δεν πίστευα στα μάτια και στ’ αυτιά μου όταν είδα και άκουσα, Αδέλφια μου Ελληνες, να χτυπούν χαρμόσυνα καμπάνες, σήμαντρα και κουδούνια λογής – λογής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων άμα τη αφίξει του Εξοχοτάτου και ενθέου πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης εμφανίστηκε αγραβάτωτος όπως πάντα, με εκείνο το απλανές βλέμμα και αινιγματικό χαμόγελο, προϋπαντηθείς από Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, Καλόγερους, καντηλανάφτες, προπομπούς με φαναράκια και εξαπτέρυγα. Εφτασε στην αίθουσα του Θρόνου όπου τον ανέμενε ο Πατριάρχης Θεόφιλος με χαμόγελα φαρδιά-πλατιά να τον προσφωνήσει και να του κρεμάσει στο λαιμό λιλιά, χαϊμαλιά και κίτρινες κορδέλες. Και μη χειρότερα.
Κι ο Αλέξης καμαρώνοντας πια σαν γύφτικο σκεπάρνι που λέγει και η σοφή έκφραση του Γένους των Ελλήνων, αντιφώνησε στην πατριαρχική προσφώνηση και τόνισε ότι παρ’ όλη την οικονομική δυσκολία που διέρχεται η μήτηρ Ελλάς, εν τούτοις εκείνη ως φιλόστοργος μητέρα από τα δανεικά που λαμβάνει για να ζήσει και από τις συντάξεις που κόβει από τους δύσμοιρους συνταξιούχους θα σταθεί αρωγός στο έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που πάει να πει ότι θα δώσει και σ’ αυτό ευρώ.
Μόλις άκουσε αυτή την πρωθυπουργική ρήση ο Πατριάρχης Θεόφιλος γέλασε τόσο πολύ που λίγο έλλειψε να του φύγει το καλυμμαύχι από το κεφάλι. Απορώ πως δεν βρέθηκε κανείς από τη συνοδεία του Αλέξη να του πει ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ζάμπλουτο με ακίνητα και μαγαζιά πάλαι τε και επ’ εσχάτων.
Διερωτώμαι μήπως ήλθε ο καιρός να πάψει η φτωχημένη, γονατισμένη και καθημαγμένη Ελλάς να δίνει χρήμα με τη σέσουλα στα Πατριαρχεία, στις Μητροπόλεις του Εξωτερικού, να πληρώνει τους μισθούς των δεσποτάδων και παπάδων εντός Ελλάδος αλλά και ενίων του εξωτερικού; Εδώ που τα λέμε οι δεσπότες και οι παπάδες στην Ελλάδα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή τους πληρώνει το κράτος για να προσεύχονται και να τελούν ιεροπραξίες. Κι από επάνω βέβαια έχουν και τα «τυχερά» λες και είναι σερβιτόροι και παίρνουν το φιλοδώρημά τους. Η κυβέρνηση όλο και κόβει τις συντάξεις των δύσμοιρων γερόντων και πρόσφατα ενέκρινε μισθούς για δύο παπάδες στη Μητρόπολη Σουηδίας της οποίας πατήρ και ποιμενάρχης ετάχθη ο Κλεόπας, τον οποίον είμαι βέβαιος πως τον θυμούνται πολλοί και για πολλά από τη Νέα Υόρκη, το Λόουελ και τη Βοστώνη. Είπαμε το κύκλωμα!
Μια και δυο ναυάγησαν τα ναυάγια μπροστά στα μάτια του Προκόπη ο οποίος δεν πίστευε ο άνθρωπος στα αυτιά του, όταν συμβούλιο έστησαν οι ναυαγοί και εξακόντιζε ο ένας βολές εναντίον του άλλου αδιαφορώντας ολοκληρωτικά για τη ναυαγισμένη Ελλάδα η οποία βυθίζεται.
Μιλούμε για σπιθαμιαία αναστήματα τραγελαφικής ολιγότητας και μικρονοϊκής κομματοκρατίας, γι’ αυτό η γενέτειρα έφτασε σ’ αυτό το έσχατο σκαλοπάτι της παραλυτικής παρακμής.
Από πού να αρχίσει κάποιος και πού να τελειώσει; Από τη Φώφη του ΠΑΣΟΚ, λόγου χάρη, που έκανε την Ελλάδα κι έπαθε Σοκ με «το μηδέν στο πηλίκιο» του George και η οποία δεν φαίνεται να κατανοεί ότι ο λαός τούς έβαλε στα αζήτητα ή από τον Λεβέντη ο οποίος πραγματικά σε κάνει και γελάς;
Η Νέα Δημοπρασία έστειλε τον Πλακιωτάκη να πει το ποίημά του επαναλαμβάνοντας πάλιν και πολλάκις τις κοινολογίες. Φοβάμαι ότι ο Πάνος ο οποίος είναι το δεξί εξαπτέρυγο του Αλέξη θα δώσει εντολή κάποια στιγμή να τους ψεκάσουν όλους. Αχ δύσμοιρη Ελλάς σε ποίων τα χέρια έχεις πέσει
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου