Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η κάλπη της ΝΔ και τα σενάρια της επόμενης μέρας

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ «GAME OF THRONES»
Θα βγάλουν Πρόεδρο και θα ενωθεί το κόμμα ή το κόμμα θα γίνει κομμάτια;   

Έπειτα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο γεμάτη έντονες κόντρες αλλά και απροσδόκητες συμμαχίες, οι φίλοι του κόμματος καλούνται να αποφασίσουν για τον νέο αρχηγό που θα αναλάβει να κερδίσει το στοίχημα της ενότητας της «γαλάζιας παράταξης».

Την κρισιμότερη αναμέτρηση έχουν την Κυριακή οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Οι κάλπες ανοίγουν και μπαίνει τέλος σε μια παρατεταμένη περίοδο που είχε απ' όλα: επαφές, δημόσιες αντιπαραθέσεις, συζητήσεις για τον ρόλο των «πρώην», απροσδόκητες συμμαχίες αλλά και σφοδρές συγκρούσεις.
Σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης, αυτό που αναζητείται την Κυριακή, είναι το πρόσωπο που θα επαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία σε τροχιά διεκδίκησης της εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο πως όσο πλησίαζε στο τέλος η προεκλογική περίοδος, όλοι οι υποψήφιοι ανέβαζαν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυαν καταιγιστικά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο είναι φανερό πως η αναμέτρηση της Κυριακής δεν είναι απλώς μια μάχη προσώπων, αλλά έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ σοβαρότερο. Αφορά στο πολιτικό στίγμα του κόμματος μεταξύ καραμανλικής Κεντροδεξιάς, της φιλελεύθερης πτέρυγας και των υποστηρικτών ενός καθαρόαιμου δεξιού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου