Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Απεργία κι εμείς χθες, έτσι για να είμαστε "μοντέρνοι"

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2015

Χθες, για αντίδραση και μόνο, όπως είχαμε γράψει πριν από μέρες κάναμε ΑΠΕΡΓΙΑ στην ιστοσελίδα μας χωρίς να βάλουμε κάτι.
Πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες μας έστειλαν μηνύματα που μας ενθαρρύνουν και από την άλλη μεριά γράφουν “κεραυνούς” για πολλούς της κομματοκρατίας-φεουδαρχίας που επικρατεί τα τελευταία πολλά χρόνια στην Ελλάδα όπου οι αρχηγοί των κομμάτων οι οποίοι “διορίζουν” αυτούς που θα μπουν στους εκλογικούς καταλόγους με αποτέλεσμα οι βουλευτές να κάνουν ότι τους λέει ο αρχηγός του κόμματός και όχι τι λέει η λογική και τι θέλουν οι ψηφοφόροι τους! Άχυρο-πολιτικοί δηλαδή.  Μάλιστα πολλοί γίνονται υπουργοί χωρίς να έχουν σχέση με το αντικείμενο για το οποίο είναι υπουργοί.

Οι πολιτικοί “αστέρες” μετά την μεταπολίτευση αφού τα οικονόμησαν “λάκισαν” και ζουν στη σκιά. Βέβαια ο σοφός λαός λέει “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει” οπότε τα κοράκια βούτηξαν και δρόμο. Κάτι Κωστάκηδες, Γιωργάκηδες με υψηλές θέσεις στη πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
Τι έγινε άραγε κάποιος ονόματι Λαλιώτης, ένας άλλος ονόματι Σουφλιάς που για να επιστρέψει στη ΝΔ έπρεπε να πάρει το ΥΠΕΧΩΔΕ όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε πολύ χρήμα για έργα αλλά έγιναν και έργα υποδομής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τι έγιναν πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί να μας πουν τι έγιναν τα κεφάλαια και το πώθεν έσχες τους.
Πριν δύο μήνες ακούσαμε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ τον πρώην υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να λέει για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να λέει “κουταμάρες”. Μάλιστα οι ερωτήσεις ήταν “σικέ” (φτιαγμένες) αφού ήταν προγραμματισμένο από τον υπεύθυνο της διάλεξης για το ποιός θα ρωτήσει από τους ακροατές. Χθες είδαμε ο Γκίκας Χαρδούβελης ότι θα εξεταστεί από την Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το “πόθεν έσχες”.
Αλλά έχουμε ακούσει και για πολλούς άλλους που έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι ή μάλλον πήραν τη κουτάλα.

Κοίταξα τα μηνύματα που έχουμε λάβει από την Ελλάδα που ζητούν χείρα βοηθείας.  Πηγαίνοντας πίσω στην ημερομηνία 14 Ιουλίου, 2013, από τότε λάβαμε 1327 μηνύματα από την Ελλάδα να τους βοηθήσουμε να έρθουν στις ΗΠΑ για εργασία!
Μπορέσαμε και βοηθήσαμε σχετικά λίγους αφού το καθεστώς της μετανάστευσης από την Ελλάδα στις ΗΠΑ δεν είναι εύκολο.
Το καλοκαίρι ευρισκόμενος στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες βρέθηκα σε δύσκολη θέση αρκετές φορές γιατί δεν ξέρουν ότι δεν είναι τόσο εύκολο να έρθει κάποιος στις ΗΠΑ για εργασία.
Το ερώτημα όμως είναι: Γιατί κάθε τρεις και δύο απεργίες; Ποίοι ψήφισαν τις κυβερνήσεις και τους κυβερνώντες του σήμερα, του χθες; Έχουν ευθύνη και οι ψηφοφόροι. 
Άκου βουλευτές με λίστα! Θυμίζει τριτοκοσμικά κράτη, ολοκληρωτικά καθεστώτα. Το Σύνταγμα σου λέει. Ναι, ναι πρέπει να είμαστε με το νόμο. Αλλά, το σύνταγμα το πειράζουν. Αλλάζουν και γράφουν τους νόμους στα μέτρα τους.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν τα πάει καλά όπως δεν τα πήγε καλά η προηγούμενη, η προ-προηγούμενη... Τι θα γίνει;
Τι θα γίνει εάν δεν υπάρχει Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια; Τι θα γίνει εάν το οικονομικό πρόβλημα γίνει κοινωνικό, εθνικό; Αλίμονο από τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Οι πολιτικάντηδες θα λακίσουν για τας Ευρώπας, τας Ηνωμένας Πολιτείας και για την Νότιο Αμερική όπως πριν.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου