Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Γιάννης ο Κέρινος με τον Αλέξη τον αγραβάτωτο, Μητρόπουλος και Σταθάκης οι δύο επιλήσμονες των εκατομμυρίων, της Φώφης το όραμα, του Κουτσούμπα οι πομφόλυγες

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, 2015

Tου Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, left, meets with U.S. Secretary of State John Kerry at the Maximou in Athens, Friday, Dec. 4, 2015. Kerry will hold bilateral meetings to discuss the migration and refugee crisis. (Jonathan Ernst/Pool Photo via AP)
Πάει τελείωσε κι αυτό ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός του 2016 εν τω μέσω της νυκτός κατά το σοφό ρηθέν «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», με μόνη τη διαφορά εδώ πως δεν θα γελά η μέρα, αλλά θα κλαίει ο ελληνικός λαός ο κακότυχος και καθημαγμένος από τις περικοπές που τον περιμένουν στους μισθούς και στις συντάξεις. Και ψηφίστηκε με μόνο 153 ψήφους όσοι έχουν απομείνει και οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι υπόλοιποι παίζουν ως συνήθως, Αδέλφια μου Ελληνες, τα γνωστά τους κομματικά παιχνίδια εν ονόματι τάχα της αντιπολίτευσης. Αλλά τα ίδια έκανε κι ο Αλέξης και το ασκέρι των Συριζαίων όταν ήταν στην αντιπολίτευση ή καλύτερα στο πεζοδρόμιο και τώρα βρέθηκαν στα σαλόνια της εξουσίας.
Ο Αλέξης πάντως διακήρυξε πως «θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά», αλλά εν τω μεταξύ θα κάψει στομάχια από την πείνα. Ο δε Τσακαλώτος με το όνομα εξ’ ου και τσακάλι μ’ αυτές τις περίεργες κινήσεις και μορφασμούς που κάνει, ανέφερε πως «πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν» και παραδέχθηκε ότι «υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα». Εμ ποίος θα υποφέρει τσακάλι’μ Τσακαλώτο’μ, η Γιάννα της Ολυμπιάδας ή οι 300 της Βουλής που περνούν ζωή χαρισάμενη;
Το ωραίο ήταν ότι μίλησε και ο εντιμολογιότατος Σταθάκης, ο οποίος είπε ότι «ο προϋπολογισμός υπακούει στους στόχους ενσωματώνοντας τις αναδιανεμητικές μέριμνες της κυβέρνησης», ενώ μίλησε και για επιστροφή στην ανάπτυξη από το πρώτο εξάμηνο του 2016». Ναι, καλά καταλάβατε, Αδέλφια μου Ελληνες, αυτός είναι που ξέχασε να δηλώσει το εκατομμύριο τα ευρώ και τα ακίνητα, ενώ τα άλλα τα ευρώπουλα στους λογαριασμούς ήταν, λέγει, της μαμάς του.
Ο Πάνος από την άλλη τόνισε πως «ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης» και «φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές» ενώ δεσμεύτηκε ότι «δεν θα υπάρξουν περικοπές για τους στρατιωτικούς». Κι αμέσως μετά έδωσε εντολή στα ελικόπτερα να βγουν τη νύχτα και να ψεκάσουν τον Βενιζέλο και τον Λεβέντη.
Ο τοποτηρητής της Νέας Δημοπρασίας Πλακιωτάκης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα αλαζονικό συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός». Αυτό το τελευταίο το παπαγαλίζει εδώ και μέρες. Αυτό θα πει αντιπολιτευτικός λόγος.
Μέσα σ’ όλα να και η Φώφη με τη βαρύγδουπη δήλωση πως «ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2016 είναι προϋπολογισμός του αχρείαστου μνημονίου». Μόλις το άκουσε αυτό ο George αναχώρησε για το Καστελόριζο!
Ο δε Κουτσούμπας από τον άλλο κόσμο του κομμουνισμού είπε το ουτοπικό πως «ο προϋπολογισμός είναι «ανοικτή επίσημη ομολογία του ταξικού προσανατολισμού της κυβέρνησης να υπηρετήσει το Κεφάλαιο». Χωρίς κεφάλαιο ο Κουτσούμπας θα έτρωγε ακρίδες και ραδίκια του βουνού.
Κι όλα αυτά συνέβησαν όπως σας είπα, Αδέλφια μου Ελληνες, εν τω μέσω της νυκτός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναχώρηση του Γιάννη του Κέρινου τουτέστι Τζον Κέρι, ο οποίος πέρασε από την Αθήνα μια βόλτα προερχόμενος από την «Τζύπρον την αέρινην την μακαρίαν γην» όπου τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε για τα υπόγεια και υποθαλάσσια έλαια και αέρια και είπε στον Αλέξη «στηρίζουμε την Ελλάδα με όλες μας τις δυνάμεις». Ο δε Αλέξης εύστροφος και οξύνους όπως είναι απάντησε πως «η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Ο δε Παπαδημούλης εκφώνησε προφητεία μεγάλη πως «αυτή η κυβέρνηση θα πάει ως το φθινόπωρο του 2019», κι αμέσως ο Αλέξης έβγαλε το χαϊμαλί που του έδωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και του το κρέμασε στο λαιμό του για να μην ματιάσει ο Παπαδημούλης την κυβέρνηση
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου