Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα δίνει συντάξεις ανεξέλεγκτα σε καθηγητές της Σχολής, σε δασκάλους και «αγρότες»

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2015

Του Θεόδωρου Καλμούκου
PAREKLHSIO SXOLHS 1
Το παρεκκλήσιο της Σχολής

SXOLH ARXH 6Ουδείς στη Σχολή φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει για το θέμα, παρόλο ότι σιωπηρώς είναι γνωστό. Το θέμα της σύνταξης, εκτός από την εξασφάλιση της θέσης, ήταν κι ένας βασικός λόγος που επέμενε καθηγήτρια να αποκτήσει διπλή μονιμότητα τόσο στο Ελληνικό Κολέγιο, όσο και στην Θεολογική Σχολή.BΟΣΤΩΝΗ. Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και μειώνει διαρκώς μισθούς και συντάξεις από ανθρώπους επαγγελματίες όλων των κλάδων -οι οποίοι όταν εργάζονταν συνεισέφεραν στα ασφαλιστικά τους ταμεία- παρέχει συντάξεις στους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης που δεν έχουν συνεισφέρει διόλου, ποτέ και σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο.
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι αυτό γίνεται επί πολλά χρόνια χωρίς κανείς ποτέ να το πληροφορηθεί ή να τεθεί θέμα από τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδος. Ανθρωποι που γνωρίζουν περί του θέματος είπαν στον «Ε.Κ.» πως παράλληλα με τη σύνταξη που λαμβάνουν οι συνταξιοδοτούμενοι καθηγητές από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, το γνωστό Social Security, λαμβάνουν επίσης από το Ταμείο Συντάξεων της Αρχιεπισκοπής, ενώ μερικοί λαμβάνουν και από ένα τρίτο ταμείο γνωστό ως Teacher’s Association.
Αρχικά το ποσό που έπαιρναν οι συνταξιούχοι καθηγητές από την Ελλάδα ανερχόταν σε πάνω από 800 ευρώ το μήνα, ενώ τώρα με την κρίση και τις περικοπές έχει μειωθεί σχεδόν στα 600 δολάρια. Γνώστες του θέματος τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και την Ελλάδα, μας είπαν ότι όλα ξεκίνησαν πριν τριάντα και πλέον χρόνια επί ημερών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου όταν πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος στην αρχή είχε αντιρρήσεις καθότι το θεωρούσε μη νόμιμο και ταυτόχρονα άδικο να δίνει η Ελλάδα συντάξεις στους καθηγητές της Σχολής τη στιγμή που δεν είναι υπάλληλοί της και δεν συμβάλλουν στα συνταξιοδοτικά της ταμεία. Στην επιμονή του Ιακώβου εκάμφθη ο Καραμανλής και το θέσπισε χρησιμοποιήσας το γνωστόν «κατ’ εξαίρεσιν», ενώ συχνά έλεγε στον εκάστοτε πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, πως «εσύ είσαι ο μισός πρέσβης, ο ολόκληρος πρέσβης είναι ο Ιάκωβος».
Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι παρόμοιο γίνεται και με πολλούς δασκάλους των Ελληνικών Σχολείων όχι μόνο Ημερησίων για τους οποίους υπήρχε μία πρόβλεψη για σύνταξη εάν εργάζονταν με πλήρη απασχόληση, αλλά και για πολλούς και πολλές Απογευματινών σχολείων και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν καν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά προσόντα. Κατόρθωσαν με διαφόρους τρόπους και μεθοδεύσεις και έβγαλαν συντάξεις από την Ελλάδα χωρίς να έχουν ποτέ συνεισφέρει σε κανένα συνταξιοδοτικό ταμείο της Ελλάδος. Πολλοί και πολλές μάλιστα εξακολουθούν να διδάσκουν συνάμα επί αμοιβή.
Μας ελέχθη ότι υπήρχε περίπτωση ιερέα (απεβίωσε πριν μερικά χρόνια) ο οποίος δήλωνε ότι ήταν δάσκαλος και διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου (πρόκειται για Ημερήσιο) και ο οποίος είχε βγάλει σύνταξη από το ελληνικό κράτος. Αλλοι συνάδελφοί του οι οποίοι το είχαν πληροφορηθεί και επιχείρησαν να βγάλουν σύνταξη από την Ελλάδα επικαλούμενοι ψευδώς ότι δίδασκαν και διεύθυναν τα Απογευματινά σχολεία των κοινοτήτων τους, δεν τα κατάφεραν διότι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης που υπήρχαν στα προξενεία έκαναν αρνητικές εισηγήσεις.
Τονίζεται ότι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των Ελληνικών Σχολείων, Ημερήσιων και Απογευματινών, δεν έχουν κάποιο Συνταξιοδοτικό Ταμείο στην Αρχιεπισκοπή όπως συμβαίνει με τους ιερείς.
Στο Ταμείο των ιερέων συμβάλλουν οι κοινότητες 600 δολάρια μηνιαίως για να πάρουν σύνταξη οι ιερείς και επίσης συμβάλλουν και οι ίδιοι το ισόποσο. Επίσης, οι αρχιερείς καταβάλλουν το 3,5 ή το 5% από τον μισθό τους ενώ η ίδια η Αρχιεπισκοπή καταβάλλει το υπόλοιπο ως συνεισφορά στο Ταμείο Συντάξεων για τις συντάξεις τους.
Επίσης, ο «Ε.Κ.» πληροφορείται ότι υπάρχουν στρατιές ολόκληρες ομογενών οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις από την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη λεγόμενη αγροτική σύνταξη, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες επί μισό και πλέον αιώνα, αλλά έχουν δηλώσει προ ετών ότι προτού μεταναστεύσουν στην Αμερική ήταν αγρότες.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου