Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ορκωμοσία διοικητικού συμβουλίου Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ORKOMOSIA OMOSPONDIAS 1
Από την ορκωμοσία του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας
ORKOMOSIA OMOSPONDIAS 2ΒΟΣΤΩΝΗ.- Έγινε το βράδυ της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο.
Την τελετή της ορκωμοσίας έκανε ο π. Βασίλειος Μπέμπης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ Μασχαουσέτης εκπροσωπών τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο, του οποίου διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες για καλή επιτυχία και ευδοκίμηση του έργου της Ομοσπονδίας. Την γενική πρόξενο κ. Ιφιγένεια Καναρά, εκπροσώπησε η κ. Μερόπη Μακροπούλου η οποία διαβίβασε τον χαιρετισμό και τις ευχές της κυρίας γενικής προξένου, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως επειδή την ίδια χρονική στιγμή συμμετείχε σε άλλη προγραμματισμένη προ πολλού εκδήλωση.
Κατά την παραλαβή και παράδοση των βιβλίων και γενικότερα των στοιχείων από την προηγούμενη διεύθυνση, μίλησε ο τέως πρόεδρος κ. Βασίλης Καυκάς ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Τόνισε ότι χρειάζεται εργασία, σύμπνοια και συλλογική προσπάθεια και υποσχέθηκε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλλει αν χρειαστεί κάτι το συμβούλιο.
Στη συνέχεια μίλησε ο καινούργιος πρόεδρος, ο κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο Μπέμπη, την κ. Μερόπη Μακροπούλου και τον «Εθνικό Κήρυκα» για την παρουσία τους και ζήτησε τη βοήθεια και συμπόρευση όλων για το έργο της Ομογένειας και την επιτυχία των προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.
Είπε χαρακτηριστικά πως «αρχίζει μία νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και θέλουμε όλους κοντά μας γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Δεν έχομε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά σαν εργάτες του Ελληνισμού οι συνεργάτες μου κι εγώ θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε» και πρόσθεσε «δεν είμαστε πολιτικοί, δεν είμαστε έμμισθοι αλλά εθελοντές και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας».
Είπε ακόμα πως «θέλουμε βοήθεια από τους θεσμούς, από τους πρώην προέδρους καθώς και από όλα τα σωματεία. Ευχαριστούμε την απερχόμενη διοίκηση και τον πρώην πρόεδρο κ. Βασίλη Καυκά που κράτησαν την Ομοσπονδία σε υψηλά επίπεδα και συνεργάσθηκε με όλους για το καλό του Ελληνισμού».
Αμέσως μετά την ορκωμοσία ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο νέος πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, για την ορκωμοσία είπε, ότι «αισθάνομαι συγκίνηση και χαρά και φυσικά μία ικανοποίηση για την θέση στην οποία με εξέλεξαν οι αντιπρόσωποι των συλλόγων και σωματείων μας και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά για την προαγωγή του Ελληνισμού και την ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας και των συλλόγων μας».
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο «αυτή τη στιγμή στην Ομοσπονδία υπάρχουν 24 σωματεία» και συμπλήρωσε ότι «μπορεί να υπάρξουν και περισσότερα διότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και πάλι και όλα εκείνα τα σωματεία τα οποία έχουν αποχωρήσει. Αυτή είναι η θέση και η αποστολή της Ομοσπονδίας να ενώσει όλους τους Έλληνες και τα σωματεία». Στοχεύει η Ομοσπονδία, όπως είπε, να «προσεγγίσουμε προσωπικά με άλλα μέλη του συμβουλίου σωματεία που έχουν αδρανήσει», ενώ υπολογίζει πώς «υπάρχουν περί τα 20 αδρανή σωματεία».
Ανάμεσα στους λόγους που έχουν αδρανήσει πιστεύει ότι είναι ή απάθεια, υπάρχουν και μερικές προσωπικές διενέξεις, αλλά η αδράνεια είναι ο κυρίαρχος λόγος νομίζω».
Στην ερώτηση αν είχε την ευκαιρία το συμβούλιο να προγραμματίσει κάποια πράγματα, είπε, «βεβαίως, το πρώτο πράγμα είναι η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας που θα γίνει προς το τέλος του Ιανουαρίου και το δεύτερο είναι ο χορός των ευζώνων ο οποίος προγραμματίζεται προς το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και στην συνέχεια είναι η παρέλαση».
Αναφορικά για την παρέλαση είπε ότι «μέχρι στιγμής έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, αλλά περιμένουμε και την άδεια της πόλης της Βοστώνης η οποία θα μας ενημερώσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και αμέσως θα ξεκινήσει δυναμικά η διοργάνωση της παρελάσεως».
Στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου, είπε, ότι «θα αναφερθούμε στις υποχρεώσεις του κάθε μέλους και θα σχηματιστούν διάφορες επιτροπές στις οποίες θα αναλάβουν μέλη του συμβουλίου, όπως είναι η επιτροπή δημοσίων σχέσεων, της παρελάσεως, επί των Μέσων επικοινωνίας».
Όταν τον ρωτήσαμε πώς και πού θέλετε να είναι η Ομοσπονδία σε πέντε χρόνια από σήμερα, είπε, «πιο πάνω από ό,τι είναι σήμερα» και πρόσθεσε πως «αυτός είναι ο σκοπός μας να ανεβάσουμε την Ομοσπονδία και αν ενώσουμε όλα τα σωματεία καθώς και την Ομογένεια μαζί για να αγαπήσει και την Ομοσπονδία, διότι η Ομοσπονδία δεν είναι ένα άτομο, αλλά είναι τα σωματεία και οι αντιπρόσωποι τους και τα μέλη τους».
Στην ερώτηση πώς έγινε δεκτή η εκλογή σας στην προεδρία της Ομοσπονδίας, τί ακούσατε έξω ας πούμε στη Βοστώνη, στο Κέμπριτζ, είπε, «με πολύ ενθουσιασμό και εκτίμηση από τους Ομογενείς μας» και συμπλήρωσε «έλαβα μηνύματα από πολύ κόσμο και από πολλά μέρη εκτός Βοστώνης».
Ο κ. Αθανασόπουλος ήταν από τα αρχικά στελέχη τα οποία υποστήριξαν την καθιέρωση της ετήσιας παρέλασης και συνέβαλλε καθοριστικά στην διοργάνωση της όλα αυτά τα χρόνια. Είχε διοργανώσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα την Greek Sportsman η οποία μεσουράνησε επί αρκετά χρόνια στον αθλητικό χώρο της Ομογένειας της Βοστώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου