Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Εδειραν στα Εξάρχεια τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2015Άρχισαν τα "πρωτοβρόχια"

Με "φάπες" έβγαλαν "πρόεδρο"

Εδειραν στα Εξάρχεια τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου
Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στον οποίο επιτέθηκαν άγνωστοι στα Εξάρχεια.
Ο κ. Οικονόμου καθόταν στο μπιστρό-μπαρ «Ζάχαρη και Αλάτι» επί της οδού Βαλτετσίου. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί περί τα δέκα άτομα που φορούσαν κράνη. Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου;», και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές».
Ο βουλευτής της ΝΔ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στη μια τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε από το νοσοκομείο. Οπως δήλωσε, αντιμετωπίζει θλαστικά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.
Ο ίδιος είπε ότι δίπλα από το σημείο που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο και πως οι δράστες τον απείλησαν να μην ξαναπατήσει το πόδι του στα Εξάρχεια γιατί θα τον εκτελέσουν.

Προμελετημένη η επίθεση
Επισήμανε ότι ήταν προμελετημένη η επίθεση, η οποία έγινε δέκα λεπτά μετά την άφιξή του στο μαγαζί. «Ηρθανε δέκα κύριοι με τις κουκούλες τους και τα κράνη τους και, όπως κάθονταν ένα μαγαζί ολόκληρο, άρχισαν να βαράνε εμένα».
Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. «Πρέπει να καταλάβουν άπαντες και η κυβέρνηση πάνω απ’ όλα ότι δεν νοούνται αυτές οι συμπεριφορές, δεν νοούμαστε ευρωπαϊκή χώρα, δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, στην χώρα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας να χτυπάνε όχι τον βουλευτή, τον κάθε άνθρωπο» τόνισε.
«Δεν μπορούμε να ζούμε σ’ αυτήν τη ζούγκλα» πρόσθεσε και ζήτησε από όλους και κυρίως από την κυβέρνηση «να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κάτσει να πιει ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος». Και κατέληξε: «Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ».
Το μαγαζί όπου δέχτηκε την επίθεση βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνο στο οποίο είχε προπηλακιστεί τον Απρίλιο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τηλεφώνημα από Βούτση
Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε για την επίθεση ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Οικονόμου στο νοσοκομείο προκειμένου να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τού εξέφρασε την συμπαράστασή του ενώ καταδίκασε, εκ μέρους του Κοινοβουλίου, την επίθεση.

Σαμαράς: Σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου, δήλωσε:
«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, ‘‘άβατα’’ δεν υπάρχουν!».

Πλακιωτάκης: Τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα
Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου έσπευσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης για να του συμπαρασταθεί και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.
«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Οσοι προσπαθούν με οποιεσδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό.
»Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τα προστατεύουν. Ολοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου