Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαία Ολυμπία - Ρίο: Έδωσαν τα «χέρια» για αδελφοποίηση

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2015

Η Τελετή Αφής των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και γι’ αυτό, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη μεγάλη αυτή γιορτή Ολυμπισμού και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα Antonio Casciano.
Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πανάγος Παντελάκος, η γραμματέας Ρόη Αντωνοπούλου και ο αρμόδιος σε θέματα Ολυμπισμού αντιδήμαρχος, Γιώργος Δεββές, εντάχθηκε στο πλαίσιο  των πρωτοβουλιών ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της Τελετής Αφής των ΧΧΧΙ Ολυμπιακών Αγώνων Rio 2016, αλλά και της ανάδειξης του διεθνούς ρόλου  της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων.  Έτσι, συζήτησαν το θέμα της αδελφοποίησης του Δήμου Ολυμπίας με τον Δήμο του Ρίο, τα επίσημα πρόσωπα - από πλευράς Βραζιλίας - που θα παραβρεθούν στην Αφή, αλλά και τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ Ολυμπίας και Ρίο, στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.
Ο πρέσβης που σημειωτέον έχει επισκεφθεί και παλαιότερα την Ολυμπία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις απόψεις του Δήμου και τις σχέσεις που πρέπει να δημιουργεί κάθε φορά η Γενέτειρα Πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων με την Πόλη που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ζήτησε δε να ενταχτεί και ο ίδιος σε αυτήν την προσπάθεια στο μέτρο πάντοτε των αρμοδιοτήτων του ως εκπροσώπου της Βραζιλίας στην Ελλάδα.
Μετά την ανταλλαγή των δώρων ο Δήμαρχος κάλεσε τον κο Casciano  να επισκεφθεί σύντομα την Ολυμπία που έγινε αποδεκτό από τον Πρέσβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου